Tellen met letters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Teun Hesseling

Teun Hesseling

13/10/2010 12:34:54
Quote Anchor link
ik wou dit maken:
A
--------
aap
arie
achoso
B
--------
bami
bal
boek

nu heb ik dat wel werkend, maar door continue het zelfde riddeltje te doen, oftewel 26 keer copy & paste, is er een manier om die 26 dus in 1 te verwerken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
            $sql
= "
                SELECT DISTINCT catogorie
                FROM data
                WHERE catogorie LIKE 'a%'
                ORDER BY catogorie ASC
            "
;
            $result = mysql_query($sql,$con);
            echo '<u>A &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;</u><br>';
            while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
            echo $row["catogorie"],'<br>';
            }

?>


zo niet is het niet erg, maar ik dacht dat het mooier kon scheelt weer een hele hoop scrollen in je code.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:56:30
 
Moe BE

Moe BE

13/10/2010 12:43:41
Quote Anchor link
Het is maar een ideetje en er is waarschijnlijk wel een betere oplossing, maar je zou door middel van asci codes een loop kunnen doen door het alfabet.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

13/10/2010 12:52:41
Quote Anchor link
zie het en dan van &#97; naar &#122; latten tellen?
 

13/10/2010 12:58:31
Quote Anchor link
Alle categorieën gewoon ophalen, dus zoals je nu doet, alleen dan zonder dat LIKE gepruts.
Door alle data heen lopen en steeds kijken of de beginletter van deze, gelijk is aan de vorige.
Is dat niet het geval, heb je een nieuwe letter te pakken.

Kijk ook eens naar CSS.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

13/10/2010 14:23:23
Quote Anchor link
hoe kan ik dan het eerste letter van een word/naam selecteren? zodat ik het kan vergelijken?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

13/10/2010 14:27:54
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

13/10/2010 14:33:57
Quote Anchor link
ohja, is ook zo. ok dat was een beetje dommig
 

13/10/2010 15:17:32
Quote Anchor link
Nog simpeler:
$row['naam'][0].
Een string kan je ook als array benaderen. Je wilt de eerste letter, die is altijd op de eerste plek, je wilt maar één letter, dus je hoeft niet moeilijk te doen met substr o.i.d.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

13/10/2010 15:56:31
Quote Anchor link
Karl Karl op 13/10/2010 15:17:32:
Nog simpeler:
$row['naam'][0].
Een string kan je ook als array benaderen. Je wilt de eerste letter, die is altijd op de eerste plek, je wilt maar één letter, dus je hoeft niet moeilijk te doen met substr o.i.d.


Moet je ook maar net weten dat je een string ook als array kunt benaderen, dan weet ik dat ook weer :) Thx
 

13/10/2010 16:01:30
Quote Anchor link
Tja, zo'n standaard dingetje is het wel:
language.types.string.substr
 
- Raoul -

- Raoul -

13/10/2010 16:41:00
Quote Anchor link
Alle letters van het alfabet in een array zetten en loopen in een for lusje.
 

13/10/2010 17:06:40
Quote Anchor link
Internet Verslaafde op 13/10/2010 16:41:00:
Alle letters van het alfabet in een array zetten en loopen in een for lusje.


Daar komt hij vandaan en wilt ie vanaf.
 
- Mark -

- Mark -

13/10/2010 17:18:52
Quote Anchor link
@Internet Verslaafde Je hoeft niet alle letters van het alfabet in een array te zetten daar heeft PHP de functie range() voor.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

13/10/2010 18:10:18
Quote Anchor link
1.) Catogorie? Catagorie? of Categorie ;)?
2.) Zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
$last
= '';
$str.= '';
$used = array();

while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    $current = strtoupper($row['category'][0]);
    if($last != $current){
        // drop hier je head. BV:
        print '<a href="#'.$current.'">'.$current.'</a>';
        $str.= '<a name="'.$current.'" id="letter_'.$current.'">'  .$current.'</a><br />';
    }

    $str.= $row["categorie"],'<br>'."\r\n";

    $last = $current;
}

echo $str;
?>
Gewijzigd op 13/10/2010 18:10:43 door Pieter van Linschoten
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

14/10/2010 10:28:53
Quote Anchor link
dat van pieter werkte prima, hier en daar wat aanpasingkjes gemaakt, en het werkte perfect, en btw het was catogorie :p met een O
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
            ini_set ('display_errors', 1);
            error_reporting (E_ALL & ~E_NOTICE);
            echo "<b>Bestaande zoekacties:</b><br />";
            $con = mysql_connect("localhost","root","");
            mysql_select_db("gegevens",$con);
            $sql = "
                SELECT DISTINCT catogorie
                FROM data
                ORDER BY catogorie ASC
            "
;
            $result = mysql_query($sql,$con);
            $last = '';
            $str = '';
            $used = array();

            while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
                    $current = strtoupper($row['catogorie'][0]);
                    if($last != $current){
                           echo '<b><a name="'.$current.'">'.$current.'</a></b><br>';
                    }

                    $str = '<font color="#FF0000">'.$row["catogorie"]."</font>\r\n";
                    $last = $current;
                echo $str.'<br>';
            }

        ?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.