tellen van reacties

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Something Else

Something Else

07/02/2005 16:31:00
Quote Anchor link
Hi, ik ben redelijk nieuw met php... ;)
Ik wil een reactie teller maken , dus ik wil de aantal reacties zien op de bepaalde nieuws item. Maar ik krijg telkens te zien dat er geen reactie is terwijl er wel reacties zijn:x. Ik heb de forum ook doorgezocht, maar werd er nie veel wijzer van :(
Ik heb een aparte tabel voor het 'nieuws' en voor de 'reacties' . En in de tabel 'reacties' heb ik de 'id' (id van de reacties) en 'tid' (id van het nieuws).
Hieronder staat wat ik ervan heb gebakken :/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
$sql
= mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM reacties WHERE tid =id") or die(mysql_error());

$Aantal = mysql_result($sql, 0);
if($Aantal == "0")
{

    echo "Er zijn <B>geen</B> reacties.<BR>";
}
else if($Aantal == "1")
{

    echo "Er is <B>1</B> reactie.<BR>";
}
else
{
    echo "Er zijn <B>".$Aantal."</B> reacties.<BR>";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:36:34
 
Alfred -

Alfred -

07/02/2005 16:33:00
Quote Anchor link
Where tid = id ?
Where tid = $id mss? ;)
 
DaeDaluz

DaeDaluz

07/02/2005 16:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$sql
= mysql_query("SELECT COUNT(`tid`) FROM reacties WHERE tid =id") or die(mysql_error());
?>


en zo ?
 
Something Else

Something Else

07/02/2005 16:51:00
Quote Anchor link
omg zo snel hulp nice :), maar het werkt niet :\
Bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? WHERE tid=$id" ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? WHERE tid=".$id ?>

Krijg ik gelijk een syntax error
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? WHERE tid='".$id."'" ?>

Dan krijg ik geen syntax error, maar werkt ook niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$sql
= mysql_query("SELECT COUNT(`tid`) FROM reacties WHERE tid =id") or die(mysql_error());  
?>

Dan krijg ik het zelfde te zien "er zijn geen reacties"
:(
 
DaeDaluz

DaeDaluz

07/02/2005 16:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? WHERE tid='".$id."' ?>


daar stond een " teveel iig

en als je doet wat Rafeal zei?
 
Han eev

Han eev

07/02/2005 17:21:00
Quote Anchor link
doe gewoon mysql_num_rows
 
Alfred -

Alfred -

07/02/2005 18:18:00
Quote Anchor link
Han; das niet de juiste oplossing ;)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$sql
= mysql_query("SELECT COUNT(`tid`) FROM reacties WHERE tid = '" . $id . "'");
$aantal = mysql_result($sql, 0);
?>


Zou het moeten doen :)
 
Johan

Johan

07/02/2005 18:21:00
Quote Anchor link
nouw dit kan tog ook??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$res
= mysql_query("SELECT * FROM reacties WHERE tid = '".$id."'");
if($res) { echo "Er zijn ".mysql_num_rows($res)." reacties geplaats." }
else { echo "Er is iets mis gegaan..."; }
?>
??
 

07/02/2005 18:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$sql
= mysql_query("SELECT COUNT(tid) AS totaal FROM reacties WHERE tid = '" . $id . "'");
$resul = mysql_result($sql, 0);
while ($record = mysql_fetch_object($resul))
{

echo $record->totaal;
}

?>

Zo die ik dat altijd, met AS
 
Johan

Johan

07/02/2005 18:33:00
Quote Anchor link
dat van mij werkt tog ook???
 
Alfred -

Alfred -

07/02/2005 18:35:00
Quote Anchor link
Johan, ja da werkt, maar is enkel zwaarder :)
 
Something Else

Something Else

08/02/2005 15:31:00
Quote Anchor link
Ik heb hem eindelijk, misschien 2 n00by for u all. Maar werkt voor mij :p. Tnx voor de hulp iedereen :D:D

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$sql
= mysql_query(\"SELECT * FROM reacties WHERE tid=\'$row[id]\'\");
$Aantal = mysql_num_rows($sql);
if($Aantal == \"0\")
{

    echo \"Er zijn <b>geen</b> reacties.<br />\";
}
else if($Aantal == \"1\")
{

    echo \"Er is <b>1</b> reactie.<br />\";
}
else
{
    echo \"Er zijn <b>\".$Aantal.\"</b> reacties.<br /><br />\";
}
?>
Gewijzigd op 08/02/2005 15:31:00 door Something Else
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.