Tellen woorden binnen een bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joris van Rooij

Joris van Rooij

10/09/2004 17:47:00
Quote Anchor link
Is er een mogelijkheid om met php via fopen() en fread() (ik zeg maar iets) het aantal keer te tellen dat een bepaald woord in een bestand voor komt? Ik heb me rotgezocht, maar niks kunnen vinden. Misschien hebben jullie meer geluk?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 18:33:22
 
Dutchcamel

dutchcamel

10/09/2004 17:54:00
Quote Anchor link
Explode op ' ' (spatie dus) en dan in een if'je ofzo zou ik zeggen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
// $text is de tekst waarin je wil tellen
$number = 0;
$words = explode(' ', $text);
foreach ($words as $word) {
   if ($word == 'woordwatjezoekt') {
      $number++;
   }
}

echo $number;
?>
 
Joris van Rooij

Joris van Rooij

10/09/2004 17:57:00
Quote Anchor link
ja! daar had ik nog niet aan gedacht.. Ik zat maar met die arrays te kl*ten, maar zo kan het idd ook. Is dit niet het KISS principe?
 
Dutchcamel

dutchcamel

10/09/2004 17:58:00
Quote Anchor link
KISS is een groep, verder ken ik het niet :)
 
Joris van Rooij

Joris van Rooij

10/09/2004 18:05:00
Quote Anchor link
KEEP IT SIMPLE STUPID
 
Dutchcamel

dutchcamel

10/09/2004 18:09:00
Quote Anchor link
Weer wat geleerd :) Opzich is dit eh...ja wel de eenvoudigste oplossing denk ik.
 
Joris van Rooij

Joris van Rooij

10/09/2004 18:15:00
Quote Anchor link
Klopt!

Dit werkt nu voortreffelijk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
$bestand
= "/var/counter.txt";
$handelaar = fopen($bestand, r);
$text = fread($handelaar, filesize($bestand));
fclose($handelaar);
//tnx phphulp(dutchcamel) voor de support
$number = 0;
$words = explode(' ', $text);
foreach ($words as $word) {
   if ($word == 'niet') {
      $number++;
   }
}

echo $number;
?>
 

10/09/2004 19:34:00
Quote Anchor link
Nouja, je hoeft de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$bestand
= "/var/counter.txt";
$handelaar = fopen($bestand, r);
$text = fread($handelaar, filesize($bestand));
fclose($handelaar);

//tnx phphulp(dutchcamel) voor de support
$woord = "woord";
preg_match_all("/(\w$woord|$woord\w)/", $text, $matches);
print count($matches);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.