Terugknop Browser doet niet wat hij moet doen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Marco Hopster

Marco Hopster

15/11/2019 17:30:37
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een site, deze is gemaakt met AJAX.
Nu zit ik met het volgende probleem. Zodra de terugknop wordt ingedrukt van de browser, laadt de hele pagina opnieuw.
Dus je begint weer bij de index.php.

Is hier wat aan te doen? ik werk nu met zelfgemaakte terug knoppen, maar het mooist zou zijn dat
ze de knop van de browser ook kunnen gebruiken.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 01:11:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2019 17:57:21
Quote Anchor link
Ik meen dat je iets met 'pushstates' kan doen, zodat je de URL mee kan laten veranderen bij een AJAX-request.
Ik neem aan dat de URL nu niet verandert?
 
Marco Hopster

Marco Hopster

15/11/2019 19:00:12
Quote Anchor link
- Ariën - op 15/11/2019 17:57:21:
Ik meen dat je iets met 'pushstates' kan doen, zodat je de URL mee kan laten veranderen bij een AJAX-request.
Ik neem aan dat de URL nu niet verandert?


Dat klopt, URL blijft de hele tijd het zelfde.
Ik zal eens zoeken op pushstates :)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/11/2019 19:43:15
Quote Anchor link
Dat is een optie, maar je kunt dit misschien ook oplossen door een correcte (her)initialisatie van de totdan toe geldende toestand.

Dit hangt (wederom) af van wat je concreet aan het doen bent. Kun je daar iets meer over vertellen?

Quote:
Zodra de terugknop wordt ingedrukt van de browser, laadt de hele pagina opnieuw.

Dus je zat al op die pagina dan? Dat is mogelijk ook interessant. Dus soms wordt de pagina wel ververst, en soms niet?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/11/2019 10:30:21
Quote Anchor link
Marco Hopster op 15/11/2019 17:30:37:
Hallo allemaal,

Ik heb een site, deze is gemaakt met AJAX.


Als de gebruiker op een link in het menu klikt dan wordt een gedeelte van de pagina overschreven met behulp van AJAX.

Maar hiermee ben je er inderdaad nog niet. Wat je wilt is dat je ook direct op een andere pagina kunt komen afhankelijk van de URL die gevolgd wordt. Er zijn zeker een aantal stappen nodig om dit op een juiste manier te laten werken. Dit is wat je (bijvoorbeeld) wilt:


https://mysite.nl/ --> index.php --> show index content
https://mysite.nl/index.php --> index.php --> show index content
https://mysite.nl/contact.php --> index.php --> show contact content
https://mysite.nl/aboutme.php --> index.php --> show aboutme content


Je zult er dus eerst voor moeten zorgen dat ongeacht de URL die wordt gebruikt de gebruiker altijd naar de index.php doorgestuurd wordt. Dit kan (apache) met een .htaccess bestand geregeld worden.

Nadat je bovenstaande werkend hebt gekregen kun je in index.php aan de hand van de informatie in de $_SERVER array bepalen welke pagina de gebruiker wil zien. Zorg dat de gebruiker de juiste krijgt te zien. (AJAX is tot zover nog niet nodig).

Nu komt pas de AJAX stap: Indien gebruiker een interne link gebruikt wordt de pagina ververst met behulp van AJAX. Maar daarnaast moet je nog zorgen dat je met javascript de URL verandert. Dit kan met PushState(). Belangrijk hierbij (voor je vindbaarheid) is dat de URL's die je genereert met pushState() ook direct gebruikt kunnen worden. (keyboard focus op de URL balk van je browser en druk op Enter).
Gewijzigd op 16/11/2019 10:44:16 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/11/2019 10:45:42
Quote Anchor link
Om hier even op in te haken:
Vroeger zag ik dat sommige sites gebruik maakten van URL's zoals:
www.example.org/#!/nogiets

Waarbij die # en ! een bepaalde rol speelden?
Iemand die hier wat over weet, of is dit oude techniek die ingehaald is door pushState() ?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/11/2019 10:53:53
Quote Anchor link
In elk geval wijst de # naar in een Anchor.
Met javascript kun je uiteraard dan een bepaalde pagina inhoud laten vervangen maar dit komt de SEO niet ten goede lijkt me. Aan de andere kant zal dit onder bijna iedere browser werken waar pushState() enkel in HTML5 (compatible browsers) zal werken. Maar goed we zijn bijna in 2020 aangekomen. HTML5 is al gemeengoed toch?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.