Terugknop Browser doet niet wat hij moet doen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »
Marco Hopster

Marco Hopster

15/11/2019 17:30:37
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een site, deze is gemaakt met AJAX.
Nu zit ik met het volgende probleem. Zodra de terugknop wordt ingedrukt van de browser, laadt de hele pagina opnieuw.
Dus je begint weer bij de index.php.

Is hier wat aan te doen? ik werk nu met zelfgemaakte terug knoppen, maar het mooist zou zijn dat
ze de knop van de browser ook kunnen gebruiken.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:44:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2019 17:57:21
Quote Anchor link
Ik meen dat je iets met 'pushstates' kan doen, zodat je de URL mee kan laten veranderen bij een AJAX-request.
Ik neem aan dat de URL nu niet verandert?
 
Marco Hopster

Marco Hopster

15/11/2019 19:00:12
Quote Anchor link
- Ariën - op 15/11/2019 17:57:21:
Ik meen dat je iets met 'pushstates' kan doen, zodat je de URL mee kan laten veranderen bij een AJAX-request.
Ik neem aan dat de URL nu niet verandert?


Dat klopt, URL blijft de hele tijd het zelfde.
Ik zal eens zoeken op pushstates :)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/11/2019 19:43:15
Quote Anchor link
Dat is een optie, maar je kunt dit misschien ook oplossen door een correcte (her)initialisatie van de totdan toe geldende toestand.

Dit hangt (wederom) af van wat je concreet aan het doen bent. Kun je daar iets meer over vertellen?

Quote:
Zodra de terugknop wordt ingedrukt van de browser, laadt de hele pagina opnieuw.

Dus je zat al op die pagina dan? Dat is mogelijk ook interessant. Dus soms wordt de pagina wel ververst, en soms niet?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/11/2019 10:30:21
Quote Anchor link
Marco Hopster op 15/11/2019 17:30:37:
Hallo allemaal,

Ik heb een site, deze is gemaakt met AJAX.


Als de gebruiker op een link in het menu klikt dan wordt een gedeelte van de pagina overschreven met behulp van AJAX.

Maar hiermee ben je er inderdaad nog niet. Wat je wilt is dat je ook direct op een andere pagina kunt komen afhankelijk van de URL die gevolgd wordt. Er zijn zeker een aantal stappen nodig om dit op een juiste manier te laten werken. Dit is wat je (bijvoorbeeld) wilt:


https://mysite.nl/ --> index.php --> show index content
https://mysite.nl/index.php --> index.php --> show index content
https://mysite.nl/contact.php --> index.php --> show contact content
https://mysite.nl/aboutme.php --> index.php --> show aboutme content


Je zult er dus eerst voor moeten zorgen dat ongeacht de URL die wordt gebruikt de gebruiker altijd naar de index.php doorgestuurd wordt. Dit kan (apache) met een .htaccess bestand geregeld worden.

Nadat je bovenstaande werkend hebt gekregen kun je in index.php aan de hand van de informatie in de $_SERVER array bepalen welke pagina de gebruiker wil zien. Zorg dat de gebruiker de juiste krijgt te zien. (AJAX is tot zover nog niet nodig).

Nu komt pas de AJAX stap: Indien gebruiker een interne link gebruikt wordt de pagina ververst met behulp van AJAX. Maar daarnaast moet je nog zorgen dat je met javascript de URL verandert. Dit kan met PushState(). Belangrijk hierbij (voor je vindbaarheid) is dat de URL's die je genereert met pushState() ook direct gebruikt kunnen worden. (keyboard focus op de URL balk van je browser en druk op Enter).
Gewijzigd op 16/11/2019 10:44:16 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/11/2019 10:45:42
Quote Anchor link
Om hier even op in te haken:
Vroeger zag ik dat sommige sites gebruik maakten van URL's zoals:
www.example.org/#!/nogiets

Waarbij die # en ! een bepaalde rol speelden?
Iemand die hier wat over weet, of is dit oude techniek die ingehaald is door pushState() ?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/11/2019 10:53:53
Quote Anchor link
In elk geval wijst de # naar in een Anchor.
Met javascript kun je uiteraard dan een bepaalde pagina inhoud laten vervangen maar dit komt de SEO niet ten goede lijkt me. Aan de andere kant zal dit onder bijna iedere browser werken waar pushState() enkel in HTML5 (compatible browsers) zal werken. Maar goed we zijn bijna in 2020 aangekomen. HTML5 is al gemeengoed toch?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.