Terugknop Browser doet niet wat hij moet doen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »
Marco Hopster

Marco Hopster

15/11/2019 17:30:37
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een site, deze is gemaakt met AJAX.
Nu zit ik met het volgende probleem. Zodra de terugknop wordt ingedrukt van de browser, laadt de hele pagina opnieuw.
Dus je begint weer bij de index.php.

Is hier wat aan te doen? ik werk nu met zelfgemaakte terug knoppen, maar het mooist zou zijn dat
ze de knop van de browser ook kunnen gebruiken.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:10:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2019 17:57:21
Quote Anchor link
Ik meen dat je iets met 'pushstates' kan doen, zodat je de URL mee kan laten veranderen bij een AJAX-request.
Ik neem aan dat de URL nu niet verandert?
 
Marco Hopster

Marco Hopster

15/11/2019 19:00:12
Quote Anchor link
- Ariën - op 15/11/2019 17:57:21:
Ik meen dat je iets met 'pushstates' kan doen, zodat je de URL mee kan laten veranderen bij een AJAX-request.
Ik neem aan dat de URL nu niet verandert?


Dat klopt, URL blijft de hele tijd het zelfde.
Ik zal eens zoeken op pushstates :)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/11/2019 19:43:15
Quote Anchor link
Dat is een optie, maar je kunt dit misschien ook oplossen door een correcte (her)initialisatie van de totdan toe geldende toestand.

Dit hangt (wederom) af van wat je concreet aan het doen bent. Kun je daar iets meer over vertellen?

Quote:
Zodra de terugknop wordt ingedrukt van de browser, laadt de hele pagina opnieuw.

Dus je zat al op die pagina dan? Dat is mogelijk ook interessant. Dus soms wordt de pagina wel ververst, en soms niet?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/11/2019 10:30:21
Quote Anchor link
Marco Hopster op 15/11/2019 17:30:37:
Hallo allemaal,

Ik heb een site, deze is gemaakt met AJAX.


Als de gebruiker op een link in het menu klikt dan wordt een gedeelte van de pagina overschreven met behulp van AJAX.

Maar hiermee ben je er inderdaad nog niet. Wat je wilt is dat je ook direct op een andere pagina kunt komen afhankelijk van de URL die gevolgd wordt. Er zijn zeker een aantal stappen nodig om dit op een juiste manier te laten werken. Dit is wat je (bijvoorbeeld) wilt:


https://mysite.nl/ --> index.php --> show index content
https://mysite.nl/index.php --> index.php --> show index content
https://mysite.nl/contact.php --> index.php --> show contact content
https://mysite.nl/aboutme.php --> index.php --> show aboutme content


Je zult er dus eerst voor moeten zorgen dat ongeacht de URL die wordt gebruikt de gebruiker altijd naar de index.php doorgestuurd wordt. Dit kan (apache) met een .htaccess bestand geregeld worden.

Nadat je bovenstaande werkend hebt gekregen kun je in index.php aan de hand van de informatie in de $_SERVER array bepalen welke pagina de gebruiker wil zien. Zorg dat de gebruiker de juiste krijgt te zien. (AJAX is tot zover nog niet nodig).

Nu komt pas de AJAX stap: Indien gebruiker een interne link gebruikt wordt de pagina ververst met behulp van AJAX. Maar daarnaast moet je nog zorgen dat je met javascript de URL verandert. Dit kan met PushState(). Belangrijk hierbij (voor je vindbaarheid) is dat de URL's die je genereert met pushState() ook direct gebruikt kunnen worden. (keyboard focus op de URL balk van je browser en druk op Enter).
Gewijzigd op 16/11/2019 10:44:16 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/11/2019 10:45:42
Quote Anchor link
Om hier even op in te haken:
Vroeger zag ik dat sommige sites gebruik maakten van URL's zoals:
www.example.org/#!/nogiets

Waarbij die # en ! een bepaalde rol speelden?
Iemand die hier wat over weet, of is dit oude techniek die ingehaald is door pushState() ?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/11/2019 10:53:53
Quote Anchor link
In elk geval wijst de # naar in een Anchor.
Met javascript kun je uiteraard dan een bepaalde pagina inhoud laten vervangen maar dit komt de SEO niet ten goede lijkt me. Aan de andere kant zal dit onder bijna iedere browser werken waar pushState() enkel in HTML5 (compatible browsers) zal werken. Maar goed we zijn bijna in 2020 aangekomen. HTML5 is al gemeengoed toch?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.