Terugknop Browser doet niet wat hij moet doen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »
Marco Hopster

Marco Hopster

15/11/2019 17:30:37
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een site, deze is gemaakt met AJAX.
Nu zit ik met het volgende probleem. Zodra de terugknop wordt ingedrukt van de browser, laadt de hele pagina opnieuw.
Dus je begint weer bij de index.php.

Is hier wat aan te doen? ik werk nu met zelfgemaakte terug knoppen, maar het mooist zou zijn dat
ze de knop van de browser ook kunnen gebruiken.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:05:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2019 17:57:21
Quote Anchor link
Ik meen dat je iets met 'pushstates' kan doen, zodat je de URL mee kan laten veranderen bij een AJAX-request.
Ik neem aan dat de URL nu niet verandert?
 
Marco Hopster

Marco Hopster

15/11/2019 19:00:12
Quote Anchor link
- Ariën - op 15/11/2019 17:57:21:
Ik meen dat je iets met 'pushstates' kan doen, zodat je de URL mee kan laten veranderen bij een AJAX-request.
Ik neem aan dat de URL nu niet verandert?


Dat klopt, URL blijft de hele tijd het zelfde.
Ik zal eens zoeken op pushstates :)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/11/2019 19:43:15
Quote Anchor link
Dat is een optie, maar je kunt dit misschien ook oplossen door een correcte (her)initialisatie van de totdan toe geldende toestand.

Dit hangt (wederom) af van wat je concreet aan het doen bent. Kun je daar iets meer over vertellen?

Quote:
Zodra de terugknop wordt ingedrukt van de browser, laadt de hele pagina opnieuw.

Dus je zat al op die pagina dan? Dat is mogelijk ook interessant. Dus soms wordt de pagina wel ververst, en soms niet?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/11/2019 10:30:21
Quote Anchor link
Marco Hopster op 15/11/2019 17:30:37:
Hallo allemaal,

Ik heb een site, deze is gemaakt met AJAX.


Als de gebruiker op een link in het menu klikt dan wordt een gedeelte van de pagina overschreven met behulp van AJAX.

Maar hiermee ben je er inderdaad nog niet. Wat je wilt is dat je ook direct op een andere pagina kunt komen afhankelijk van de URL die gevolgd wordt. Er zijn zeker een aantal stappen nodig om dit op een juiste manier te laten werken. Dit is wat je (bijvoorbeeld) wilt:


https://mysite.nl/ --> index.php --> show index content
https://mysite.nl/index.php --> index.php --> show index content
https://mysite.nl/contact.php --> index.php --> show contact content
https://mysite.nl/aboutme.php --> index.php --> show aboutme content


Je zult er dus eerst voor moeten zorgen dat ongeacht de URL die wordt gebruikt de gebruiker altijd naar de index.php doorgestuurd wordt. Dit kan (apache) met een .htaccess bestand geregeld worden.

Nadat je bovenstaande werkend hebt gekregen kun je in index.php aan de hand van de informatie in de $_SERVER array bepalen welke pagina de gebruiker wil zien. Zorg dat de gebruiker de juiste krijgt te zien. (AJAX is tot zover nog niet nodig).

Nu komt pas de AJAX stap: Indien gebruiker een interne link gebruikt wordt de pagina ververst met behulp van AJAX. Maar daarnaast moet je nog zorgen dat je met javascript de URL verandert. Dit kan met PushState(). Belangrijk hierbij (voor je vindbaarheid) is dat de URL's die je genereert met pushState() ook direct gebruikt kunnen worden. (keyboard focus op de URL balk van je browser en druk op Enter).
Gewijzigd op 16/11/2019 10:44:16 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/11/2019 10:45:42
Quote Anchor link
Om hier even op in te haken:
Vroeger zag ik dat sommige sites gebruik maakten van URL's zoals:
www.example.org/#!/nogiets

Waarbij die # en ! een bepaalde rol speelden?
Iemand die hier wat over weet, of is dit oude techniek die ingehaald is door pushState() ?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/11/2019 10:53:53
Quote Anchor link
In elk geval wijst de # naar in een Anchor.
Met javascript kun je uiteraard dan een bepaalde pagina inhoud laten vervangen maar dit komt de SEO niet ten goede lijkt me. Aan de andere kant zal dit onder bijna iedere browser werken waar pushState() enkel in HTML5 (compatible browsers) zal werken. Maar goed we zijn bijna in 2020 aangekomen. HTML5 is al gemeengoed toch?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.