Terugzien welke kolom aangeklikt is

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick Smit

Nick Smit

22/08/2013 14:28:34
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een dialoog(jquery-ui) om een planning in te voeren, nu moeten de gebruikers nog een project nummer selecteren, hiervoor heb ik een knop. Als er op de knop gedrukt word worden alle reeds ingevulde gegevens opgeslagen in een array en word het dialoogvenster leeggemaakt en gevuld met een tabel met de openstaande projecten.

Nu is het probleem dat ik niet weet hoe ik moet controleren op welke kolom er gedrukt is binnen het zojuist leeggemaakte dialoog venster, als erop geklikt word is het de bedoeling dat het ID van het project(LETOP: deze is anders als het project nummer) tijdelijk onthouden word en dat het formulier om de planning in te vullen weer verschijnt.

Hierna moet het zojuist geselecteerde project dan getoont worden, maar dit red ik zelf denk ik wel weer.

Ik hoop dat mijn probleem een klein beetje duidelijk is.

Nick Smit

EDIT:

Ik zat zelf te denken om het ID mee te geven aan de <tr> tag en dan te wachten op een klik op een van deze, maar dan kan ik toch niet meer controleren welke van de(maximaal 30) items er aangeklikt is?
Gewijzigd op 22/08/2013 14:44:51 door Nick Smit
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:55:06
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/08/2013 14:48:38
Quote Anchor link
Wat jij nodig hebt, is this.
Binnen een .click(), of .hover(), of ... krijg je this.

bv. this van een .click() is het object waar de gebruiker op heeft geklikt.

Nog iets dat je kan gebruiken, is het data- attribute. Daar kan je waarden stoppen en ze mee geven aan HTML elementen.
Die storen niet de gewone werking van dat HTML-element.

dus, wat wordt bv. zo-iets
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<table id="my_table">
...<td data-id="5">Foo</td><td data-id="7">Bar</td>...</tr>
</table>
...
<script>
$document.ready(function() {
  $('#my_table td').click(function(e) {
    var geklikte_td = $(this);
    var id_van_geklikte_td = $(this).data('id');
    alert(id_van_geklikte_td);
  });
});
</script>


------
Nick Smit op 22/08/2013 14:28:34:
... bedoeling dat het ID van het project(LETOP: deze is anders als het project nummer) ...


Ja, dat moet je zelf weten he.
Dus nog eens verduidelijken; je kan bv. dit doen

<td data-project_id="5" data-project_nummer="23">Foo</td>
->
var project_id = $(this).data(project_id);
var project_nummer = $(this).data(project_nummer);

Je kan daar kwijt wat je wil.
Gewijzigd op 22/08/2013 14:53:51 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.