Test schonestring foutmelding.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »
Fester Splinter

Fester Splinter

06/02/2015 11:58:41
Quote Anchor link
Hallo allen,

Ik krijg mijn aanmeld/ inlogscript nog niet helemaal rond.
Bij het aanmaken van een nieuw record wordt de functie schonestring ingezet.
Ik krijg dan de volgende foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected 'mysql_real_escape_string' (T_STRING) in C:\inlog_pagina\dbklasse.inc.php on line 7



Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
function signup(&$terug){
        $ok = true;
        if( $_POST['naam'] == ''):
            $terug['error_naam'] = 'Vul uw naam in!';
            $ok &= false;
        endif;

        if( $_POST['mail'] == ''):
            $terug['error_mail'] = 'Vul uw e-mailadres in!';
            $ok &= false;
        endif;

        if( $_POST['pass1'] == '' || $_POST['pass1'] != $_POST['pass2'] ):
            $terug['error_pass'] = 'Vul uw tweemaal hetzelfde wachtwoord in';
            $ok &= false;
        endif;

    
        if( $ok ):
        // Controleer in database of email nog niet bestaat
        $sql = "
            SELECT
            id
            FROM
            gebruikers
            WHERE
            mail='"
.$_POST['mail']."'
        "
;
            if( $db->aantaldb($sql) == 0 ):
        
                // maak nieuw record in database
                $ml = $db->schonestring($_POST['mail']);
                $nm = $db->schonestring($_POST['naam']);
                $sid = session_id();
                $pass = $db->versleutel($_POST['pass1']);
                $nu = $db->maaksqldate(time());
                $sql = "
                    INSERT TO
                    gebruikers
                    (mail, naam, pass, sid, aanmaak, login)
                    VALUES
                    ('$ml', '$nm', '$pass', '$sid', '$nu', '$nu')
                "
;
                return $db->querydb($sql);
            else:
                $terug['error_mail'] = 'E-mail is al in gebruik!';
                return false;
            endif;

        else:
            return false;
        endif;
    }

?>


En dit is de functie die bij naam en mail wordt ingezet:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function schonestring($string, $html=false){
        $string = trim($string);
        if ( !$html ):
            $string = strip_tags($string);
        endif;

        $string mysql_real_escape_string($string);
        return $string;
    }

?>

Dezelfde schonestring functie werkt wel in mijn testpagina dus de fout zit hem waarschijnlijk ergens in het aanmaken van een nieuwe record.
Heeft iemand een idee waar de foutmelding aan kan liggen?
Gewijzigd op 06/02/2015 12:10:38 door Fester Splinter
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:28:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/02/2015 12:14:43
Quote Anchor link
Op lijn 7 mis je een = na $string
Gewijzigd op 06/02/2015 12:15:14 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

06/02/2015 12:52:10
Quote Anchor link
op regel 25 vergeet je echter die functie, danwel gewoon mysql_real_escape_string() te gebruiken...

misschien goede gewoonte om in de query zelf altijd de escape te gebruiken. Dan hoef je er ook nooit vanuit te gaan dat dat ergens anders al wel gedaan is, want het is jammer als je dat achterafgezien voor 1 van de vars vergeten was.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/02/2015 16:33:39
Quote Anchor link
Ivo P op 06/02/2015 12:52:10:
misschien goede gewoonte om in de query zelf altijd de escape te gebruiken. Dan hoef je er ook nooit vanuit te gaan dat dat ergens anders al wel gedaan is.


Mee eens.

Verder:
- gebruik mysqli in plaats van mysql (als je toch enkel van MySQL gebruik maakt, overweeg anders PDO); mysql is eigenlijk al 10 jaar verouderd

- voor een correct gebruik van een _real_escape_string() functie/methode is het van essentieel belang dat de juiste character encoding is geselecteerd met een _set_charset() functie/methode, dit doe je niet in je db-klasse je de andere thread; daarnaast is het handig en verstandig om overal dezelfde character encoding aan te houden, dus ook in je uiteindelijke HTML-document

- escape-on-input (het op voorhand escapen/verwijderen van ongewenste karakters in input) is om een aantal uiteenlopende redenen niet zo'n goed idee, in jouw geval neem je daarmee ook al min of meer een besluit in welke context de content gebruikt gaat worden (een plaintext passage in een HTML document?); een betere strategie is wellicht om alles "rauw" op te slaan en escape(-on-)output toe te passen, oftewel escape of verwijder bepaalde karakters als je de content ergens gebruikt, je hebt dan nog altijd de keuze hoe je deze content inzet, als je op voorhand alles stript wordt dit een stuk lastiger...

- ik zou dus een aparte shorthand methode maken voor de _real_escape_string() functie met als enkel doel het escapen van karakters die in de MySQL context een speciale betekenis hebben

Overigens is _real_escape_string() geen wondermiddel. Zo wordt in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
OR 1=1

NIETS GE-ESCAPED, omdat er simpelweg geen karakters te escapen zijn. Daarnaast moet je bij tijd en wijlen input filteren als je externe data in een query opneemt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.