text als date in database zetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Twan T

Twan T

19/05/2008 21:30:00
Quote Anchor link
Ik gebruik onderstaand javascript om een calender (date picker) te maken.
Alleen als ik deze datat in de database zet word als text kan ik hier geen vergelijking op doen met date('d-m-Y') omdat dat een datum is en geen text.

Ik heb geprobeerd om het veld van de database in date te veranderen maar dan worden de waarden allemaal 00-00-00.

<input type="text" name="project_eind_datum" id="project_eind_datum" size="80" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset($_POST['project_eind_datum'])) echo $_POST['project_eind_datum']; ?>
" />
<a href="javascript:NewCal('project_eind_datum','ddmmyyyy')"><img src="images/cal.gif" width="16" height="16" border="0" alt="Selecteer een begin datum."></a><br>

Iemand een tip?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:56:56
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 21:32:00
Quote Anchor link
Een database-datum hoort er zo uit te zien: yyyy-mm-dd

Pas dan kan je database er mee werken als datum.
 
Twan T

Twan T

19/05/2008 21:53:00
Quote Anchor link
Oke het lijkt er dus op dat het java script dus niet het juiste formaat returnt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 21:55:00
Quote Anchor link
Precies. Maar in veel datepickers is dat te configureren. Je hebt nu dit in je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
javascript:NewCal('project_eind_datum','ddmmyyyy')

Daar zou ik eens zoiets van maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
javascript:NewCal('project_eind_datum','yyyy-mm-dd')
 
Twan T

Twan T

19/05/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Het lijkt er op dat mijn datepicker hier niet op voorbereid is de YYYY-mm-dd heb ik al geprobeerd. Tips voor een betere picker zijn welkom

Sorry ben vrij nieuw
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 22:02:00
Quote Anchor link
Ik vind deze wel goed. Je hebt er wel mootools voor nodig.

Hieronder een voorbeeld van de code in de head sectie van je pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
    <script type="text/javascript" src="mootools/mootools.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="datepicker/DatePicker.js"></script>
    <script type="text/javascript">
    window.addEvent('domready', function(){
        $$('input.DatePicker').each( function(el){
            new DatePicker(el);
        });
    });
    </script>
    
    <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="datepicker/DatePicker.css" />
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.