Text in een transparant divje niet transparant maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/11/2012 12:53:24
Quote Anchor link
Ik heb deze CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
#cb {
    position:fixed;
    bottom: 0;
    width:100%;
    height: 30px;
    z-index:999;
    background-color:grey;
    opacity:0.6;
    filter:alpha(opacity=60); /* For IE8 and earlier */
    color:#000;
}

Echter, de zwarte tekst zelf wordt ook transparant, en dat wil ik niet. Iemand een idee hoe je dit voor elkaar krijgt?

Of is het beter om gewoon een transparante background te maken in png? en die opacity en filters met rust te laten?
Gewijzigd op 11/11/2012 13:01:25 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:38:08
 
Joakim Broden

Joakim Broden

11/11/2012 13:14:02
Quote Anchor link
Is toch logisch dat de tekst ook transparant word? Je maakt de div transparant en dus alle elementen die in die div zitten nemen die transparantie over. volgens mij kun je background: rgba() of dergelijke doen om een transparante achtergrond kleur te krijgen.
 
Reshad F

Reshad F

11/11/2012 13:22:02
Quote Anchor link
Ik zou een afbeelding gebruiken. Ik zit nu via mijn tel te tikken omdat ik niet thuis ben maar kan eventueel straks voorbeeldje geven. Of je kijkt even in mijn css want ik heb het ook op mijn website iets soortgelijks. Www.reshadfarid.nl
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/11/2012 13:25:14
Quote Anchor link
Ja, dat het logisch is, had ik wel verwacht, maar het ging me om de workaround...

Ik ga eens kijken naar rgba e.d.
 
Wouter J

Wouter J

11/11/2012 13:27:55
Quote Anchor link
Je wilt alleen de achtergrond transparant maken, gebruik dan rgba. Dit staat voor Red Green Blue (de normale rgb kleur) en de a voor Alpha welke staat voor de opacity. Je moet de kleur dus eerst even converten naar rgb en dan de alpha toevoegen. In het geval van de kleur grey (#808080) wordt het rgb(128, 128, 128) + een opacity van .6:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background: rgba(128, 128, 128, .6)


De RGBa functie werkt in alle huidige browsers. Voor IE8 en lager zou je eventueel een fallback kunnen gebruiken naar een afbeelding.

Nog even een andere tip: Gebruik altijd een HEX, RGB(a) of HSL(a) kleur in je CSS en geen keyword, deze kunnen namelijk nog wel eens veranderen in browsers.
 
Max jantje

max jantje

12/11/2012 21:28:45
Quote Anchor link
Als je position:fixed gebruikt kan je ook nog een

<div id="tekst"></div>
<div id="cb"></div>

met dezelfde

#tekst {bottom:0;
width:100%;}

maken en daar je tekst in.

Gewoon omdat het kan , maar persoonlijk zou ik gaan voor 5px x 5px .png.
Gewijzigd op 12/11/2012 21:38:43 door max jantje
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.