Text maken!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:08:00
Quote Anchor link
Ik wil iets maken waarbij je een text moet schrijven en dan op een knop moet drukken! En dan de text in plaatjes krijgt!

Ik heb van de letters a/z Al plaatjes, alleen nu moet ik er nog een systeem bij hebben!

Kan iemand me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:01:25
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/03/2007 17:17:00
Quote Anchor link
Waarom laatje PHP niet gewoon een afbeelding maken?

zie imagefttext() en dit voorbeeld van php.net:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

header("Content-type: image/png");
$string = $_GET['text'];
$im     = imagecreatefrompng("images/button1.png");
$orange = imagecolorallocate($im, 220, 210, 60);
$px     = (imagesx($im) - 7.5 * strlen($string)) / 2;
imagestring($im, 3, $px, 9, $string, $orange);
imagepng($im);
imagedestroy($im);

?>
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:18:00
Quote Anchor link
Ik heb zo iets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
functie omwisselen($tekst)
{

$tekst = eregi_replace("a", "<img src=\"a.gif\">", $tekst);
$tekst = eregi_replace("b", "<img src=\"b.gif\">", $tekst);
//...
$tekst = eregi_replace("z", "<img src=\"z.gif\">", $tekst);

return $tekst;
}


if(!empty($_POST))
{

$normaleTekst = $_POST['tekst'];

//Nu omvormen:
$omgevormdeTekst = omwisselen($normaleTekst);

//Omgevormde tekst tonen
echo $omgevormdeTekst;
}

else
{
//Formulier tonen

}
?>


Alleen werkt niet echt :(
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:35:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 30.03.2007 17:17:
Waarom laatje PHP niet gewoon een afbeelding maken?

zie imagefttext() en dit voorbeeld van php.net:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

header("Content-type: image/png");
$string = $_GET['text'];
$im     = imagecreatefrompng("images/button1.png");
$orange = imagecolorallocate($im, 220, 210, 60);
$px     = (imagesx($im) - 7.5 * strlen($string)) / 2;
imagestring($im, 3, $px, 9, $string, $orange);
imagepng($im);
imagedestroy($im);

?>


Ik heb zelf al images, maar ik wil dat de letters achter elkaar wordt weergeven in een bepaald text!
Neem een voorbeeld aan http://habbotools.de/index.php?panel=6
 
GaMer B

GaMer B

30/03/2007 17:37:00
Quote Anchor link
Ja, dat doe je met GD
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:40:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 30.03.2007 17:37:
Ja, dat doe je met GD


GD? En kan iemand me er mee helpen?


Ps: Je kan ook voorbeeld nemen aan http://habbotimes.de/?s=63
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/03/2007 17:41:00
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/03/2007 17:41:00
Quote Anchor link
Edit:

K* browser
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:43:00
Quote Anchor link
Maar kan iemand mij helpen ermee, om het te bouwen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/03/2007 17:43:00
Quote Anchor link
Als je al images hebt voor elke alfabetletter is het helemaal niet nodig om GD te gebruiken. Doe gewoon zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    $alfabet
= array (
    'a' => 'a.gif',
    'b' => 'b.gif',
    'c' => 'c.gif',
    'd' => 'd.gif',
        ...
    );

    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        for ($i = 0, $n = strlen ($_POST['tekst']); $i < $n; $i++) {
            echo '<img src="' . $alfabet[$_POST['tekst']{$i}] . '">';
        }
    }

?>

code niet getest
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:46:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 30.03.2007 17:43:
Als je al images hebt voor elke alfabetletter is het helemaal niet nodig om GD te gebruiken. Doe gewoon zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    $alfabet
= array (
    'a' => 'a.gif',
    'b' => 'b.gif',
    'c' => 'c.gif',
    'd' => 'd.gif',
        ...
    );

    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        for ($i = 0, $n = strlen ($_POST['tekst']); $i < $n; $i++) {
            echo '<img src="' . $alfabet[$_POST['tekst']{$i}] . '">';
        }
    }

?>

code niet getest



WEl mooi script en al, maar dan het formulier nog om dat te krijgen, hoe zou je dat er dan bij moeten doen?
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 18:00:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik dus eenj form erbij maken?
Dat ze kunnen kiezen?

En dat ze dan op die pagina komen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/03/2007 19:13:00
Quote Anchor link
Voorbeeldpagina: tekst naar images omzetten
Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
    error_reporting (E_ALL);
?>


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
    <title>Alfabet</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <style type="text/css">
    h1 {
        font: bold 18px verdana;
        color: blue;
    }
    p, input {
        font: 14px verdana;
        color: #369;
    }
    </style>
</head>

<body>
    <h1>Tekst naar images</h1>
    <p>Typ een tekst (alleen a t/m e in deze demo)</p>
    <form method="post" action="#">
        <p>
            <label for="tekst">tekst:</label>
            <input id="tekst" name="tekst" type="text">
            <input type="submit" value="verzenden">
        </p>
    </form>
    <?php
        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
            $tekst = preg_replace ('/[^a-e]/i', '', $_POST['tekst']);
            if (empty ($tekst)) {
                echo '<h1>Sorry, alleen a t/m e in deze demo</h1>';
            }

            else {
                $alfabet = array (
                'a' => 'a.gif',
                'b' => 'b.gif',
                'c' => 'c.gif',
                'd' => 'd.gif',
                'e' => 'e.gif'
                );
            
                for ($i = 0, $n = strlen ($tekst); $i < $n; $i++) {
                    echo '<img src="' . $alfabet[$tekst{$i}] . '">';
                }
            }
        }

    ?>

</body>
</html>
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

30/03/2007 20:02:00
Quote Anchor link
@ Jan : echt leuk dit en handig voor een kidspagina met multi mogelijkheden denk ik... BEDANKT!!!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/03/2007 20:10:00
Quote Anchor link
@ Lissy: ja, gewoon die preg_replace aanpassen en de rest van het alfabet er bij maken als gifjes en klaar :-)
 
Marnix Peters

Marnix Peters

31/03/2007 08:37:00
Quote Anchor link
Echt een super script, joh!
Hij werkt fantastisch!
Maar kan het ook iets worden dat de letters samen 1 plaatje worden?
 
Niek s

niek s

31/03/2007 11:25:00
Quote Anchor link
Dan zul je met GD meoten gaan werken... Zie PHPNewbies post met de link naar google.
 
K i p

K i p

31/03/2007 12:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $alfabet
= range ( 'a' , 'z' );
    $lui = array ();
    foreach ( $alfabet as $letter )
    {

        $lui[$letter] = $letter . '.gif';
    }

    $alfabet = $lui;
?>
Je kan de array ook iets luier aanmaken ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.