text uit database weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny A-noniem

Danny A-noniem

26/05/2012 14:17:55
Quote Anchor link
archhhhhhhhhhhhhhh

sorry mensen ik kom er maar niet uit.
ik wil berichten uit de database halen en deze op een andere pagina weergeven.
Ik wil dus berichten uit de database halen van phpbb3010.
dit heb ik zover, maar ergens doe ik het verkeerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
include "toegang.php";



    $sql = 'SELECT     *
        FROM     GPF_posts   '
;
    $res = mysql_query($sql,$link);
    if ($res && mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            echo 'naam: '.$row['post_text'].'<br>';
        }
    }
else {
        echo 'Geen data gevonden';
    }

?>


de uiteindelijke bedoeling is dat de berichten worden weergegeven op een aparte pagina.
vb:

gepost door [usernaam]
bericht: hier het bericht.

echter ik blijf deze melding krijgen, niets meer en niets minder.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/vhosts/xxxxxx.nl/httpdocs/voorkant/tellers/page2.php on line 8
 Geen data gevonden
Gewijzigd op 26/05/2012 14:20:06 door Danny A-noniem
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:15:33
 
Php knipper

php knipper

26/05/2012 14:25:38
Quote Anchor link
en wat zit er in $link ?
Haal die ,$link er eens uit
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

26/05/2012 14:31:53
Quote Anchor link
Php knipper op 26/05/2012 14:25:38:
en wat zit er in $link ?
Haal die ,$link er eens uit


en daar zit de fout!

tnx

oke krijg nu hele lappen text haha
is er een manier om deze ook op te splitsen?
zodat het netjes geplaatst word? bv een max van 400 tyekens en dan enteren? (als voorbeld)
als ik de formule ken, kan ik de rest hopelijk zelf wel uitvissen.

hierbij nogmaals de (GOEDE) code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
include "toegang.php";



    $sql = 'SELECT     *
        FROM     GPF_posts   '
;
    $res = mysql_query($sql);
    if ($res && mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            echo 'naam: '.$row['post_text'].'<br>';
        }
    }
else {
        echo 'Geen data gevonden';
    }

?>
Gewijzigd op 26/05/2012 14:35:51 door Danny A-noniem
 
Php knipper

php knipper

26/05/2012 14:38:47
Quote Anchor link
is dit een soort nieuwssysteem of wat is het doel ?
ander's kan je beter werken met een titel en een id om ze dan weer op te halen

zoiets als http://www.oldtimerbeurs-hoogstraten.be/home.php ( bij nieuws )
Gewijzigd op 26/05/2012 14:43:06 door php knipper
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

26/05/2012 14:39:48
Quote Anchor link
Door aan het eind van je query dit te doen : LIMIT 0,400
 
Php knipper

php knipper

26/05/2012 14:41:08
Quote Anchor link
gegevens inkorten
substr($row['post_text'], 0, 400)
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

26/05/2012 14:45:12
Quote Anchor link
Oh sorry , wat ik stuurde is wat anders doe dit in je while :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo substr($row['post_text'],0,400);
echo ' <a href="?nieuws='.$row['id'].'">Lees meer</a> ';

?>
Gewijzigd op 26/05/2012 14:49:12 door Bas van de Steeg
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

26/05/2012 15:04:58
Quote Anchor link
hey de bedoeling is meer dan de regels niet breder worden.
dit is de tekst wat ik nu krijg:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890

dit is wat ik bedoel:

abcdef
ghijkl
mnopqr
stuvwx
yz1234
567890

Het betreft een controle pagina buiten phpbb om.
Ik beheer een xxx site waar soms nogal zieken berichten te vinden zijn.
Op deze manierkan ik (en andere moderatoren) snel zulke berichten aanpassen.
zonder eerst op het forum in te loggen.

Toevoeging op 26/05/2012 16:06:42:

hallo dan nog ff verder in dit stukje.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
include "toegang.php";

    $sql = 'SELECT     *
        FROM     GPF_posts  '
;
    $res = mysql_query($sql);
    if ($res && mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            echo '- '.$row['post_text'].'<br><br>';
echo $row ['poster_id'];



$sql = '
SELECT *
FROM GPF_users WHERE ['
poster_id'] <> $row['user_id'];

echo username'
;

 echo '<br><br><hr>';

        }
    }
else {
        echo 'Geen data gevonden';
    }

?>

nu wil ik dus uit 2 verschillende database velden 2 waardes verglijken.
en wanneer ze kloppen en overeenkomen, dat de gebruikersnaam erbij word geplaatst.
en daarna zijn lus weer vervolgt.
Ik hoopte het zo te doen zoals hierboven.
echter je raad het al....
het werkt niet helemaal geweldig.
 
Eddy E

Eddy E

26/05/2012 16:54:48
Quote Anchor link
Jij wilt dus afkappen na een x-aantal woorden? Dat doe je dus gewoon met de CSS op je html-element (je <div waarschijnlijk).

Daarnaast is het nogal stom om substr() te gebruiken. Dan kapt hij soms af midden in een woord.
Google eens op substr_sentences()... die werkt echt veel beter.

Edit: zie hier: http://www.mastercode.nl/forum/artikelen-php/substrsentences-en-substrwords-t2213.html
Gewijzigd op 26/05/2012 16:55:29 door Eddy E
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

27/05/2012 17:36:56
Quote Anchor link
yeps mooizo tnx eddy.
dan blijf ik nog met een ding zitten...

wil dus 2 rijen uit de database halen deze tegen elkaar checken.
wanneer de waardes ( posterIid en author_id) gelijk zijn dat hij dus de bijbehorende gebruikersnaam erbij pakt.
en dat zou die moeten doen op de regels 16-20.
Maar ben geen kei in het databse gebueren, al word het wel steeds beter hahah.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
include "toegang.php";

    $sql = 'SELECT     *
        FROM     GPF_posts  '
;
    $res = mysql_query($sql);
    if ($res && mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            echo '- '.$row['post_text'].'<br><br>';
echo $row ['poster_id'];



$sql = '
SELECT *
FROM GPF_users WHERE ['
poster_id'] <> $row['user_id'];

echo username'
;

 echo '<br><br><hr>';

        }
    }
else {
        echo 'Geen data gevonden';
    }

?>



Ik hoopte het zo te doen zoals hierboven.
echter je raad het al....
het werkt niet helemaal geweldig
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2012 17:40:58
Quote Anchor link
Lijn 18: ['poster_id']

wat moet dit voorstellen?
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

27/05/2012 17:53:37
Quote Anchor link
op lijn 18 wil ik dus de twee rijen vergelijken poster_id (uit het tabel GPF_post) en User_id (uit het tabel GPF-users), en wanneer deze overeenkomen dat hij de gebruikersnaam toont uit de GPF_users.

In de GPF_Post is er geen gebruikersnaam terug te halen alleen een poster id.
wel komt die overeen met de andere rij.
(hoop dat ik dit nu goed uitleg.)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2012 17:54:33
Quote Anchor link
wat doen die blokhaken?

Als je kijkt naar de kleurtjes op regel 17 t/m 20 zie je dat er al weinig van de syntax klopt.
Gewijzigd op 27/05/2012 17:55:05 door - Ariën -
 
Eddy E

Eddy E

27/05/2012 19:39:16
Quote Anchor link
Kortom: je quotes zijn niet goed.

Kijk even wat jij hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sql
= '
SELECT *
FROM GPF_users WHERE ['
poster_id'] <> $row['user_id'];';
?>

En hoe het moet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "
SELECT username
FROM GPF_users
WHERE "
. $row['poster_id'] . " <> " . $row['user_id'] . ";";
?>




Maar wat jij wil kan in 1 query en is dus veel beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT p.post_text, u.username, u.user_id
FROM GPF_posts AS p
LEFT JOIN GPF_users AS u
ON (p.poster_id = u.user_id)


Met deze query haal je de berichten én de username (en het id) op.
Ik ga er even van uit dat user_id bestaat (als het userid is; wijzig het zelf).
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

28/05/2012 15:01:36
Quote Anchor link
sorry mensen ik ben nu echt helemaal de weg kwijt.
ik denk dat ik dit maar even laat voor wat het is.
is me toch denk ik nog wat te ingewikkeld.
pfff toch bedankt
 
Eddy E

Eddy E

28/05/2012 18:58:44
Quote Anchor link
Nee joh, gewoon gaan spelen en lekker veel knoeien (en echoën).
Dan leer je er iets van. Dit is de basis, maar wel het eindstuk van de basis.
Als je dit beheers kan je weer verder.

Laat de queries (de SQL) nog maar even liggen (dat komt vanzelf wel) en richt je even op het php-gedeelte.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.