Textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »
Arie De Jong

Arie De Jong

15/12/2018 18:08:19
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar een java script dat automatisch de hoogte van textarea wijzigt naar de inhoud welke uit een database komt.

Voor dit project kan dit varieren van 2 tot 200+ rows

Ik heb al vele scripts getest maar deze verandert alleen de hoogte als je zelf aan het invoeren bent , maar niet als deze uit de database komt.

Ik hoop dat het er is.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:57:56
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/12/2018 18:22:29
Quote Anchor link
En als je op de onload van de pagina gewoon even de onchange voor de (alle) textarea('s) triggert (met zo'n "aanpassen bij veranderen" script actief)?

Met jQuery:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(function(){ $('textarea').change() });
 
Arie De Jong

Arie De Jong

15/12/2018 19:28:40
Quote Anchor link
Mijn excuus ik ben echt een beginner, hoe moet ik dat doen.

ik gebruik nu het volgende script

<script>
//AUTO TEXT EREA EXTENDER MAAR NOG STEED ENTER NODIG
var autoExpand = function (field) {

// Reset field height
field.style.height = 'inherit';

// Get the computed styles for the element
var computed = window.getComputedStyle(field);

// Calculate the height
var height = parseInt(computed.getPropertyValue('border-top-width'), 10)
+ parseInt(computed.getPropertyValue('padding-top'), 10)
+ field.scrollHeight
+ parseInt(computed.getPropertyValue('padding-bottom'), 10)
+ parseInt(computed.getPropertyValue('border-bottom-width'), 10);

field.style.height = height + 'px';

};

document.addEventListener('input', function (event) {
if (event.target.tagName.toLowerCase() !== 'textarea') return;
autoExpand(event.target);
}, false);

</script>

In de pagina
<textarea data-autoresize rows="2"></textarea>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2018 20:05:00
Quote Anchor link
Kan je aan de hand van het aantal regels (explode op new-lines en count) niet je de waarde van je rows-argument bepalen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/12/2018 20:06:17
Quote Anchor link
Werkt dit dan niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
window.addEventListener('load',function(){ //na laden pagina
  var textareas = document.getElementsByTagName('textarea'); //alle textarea's
  for(var i = 0; i < textareas.length; i++) autoExpand(textareas[i]); //kietel ze allemaal
});
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

15/12/2018 21:49:45
Quote Anchor link
Hier mijn bijdrage om text uit een database in variable textareas te tonen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js"></script>

<script>
$(document).ready( function( ) {
    //alert('message');
    $("textarea").each( function( i, el ) {
        $(el).height( el.scrollHeight );
    });
});
</script>

<?php

$db
= new mysqli('127.0.0.1:3307', 'user', 'pass', 'dbase');

$query = "SELECT pid , recipetxt FROM pix LIMIT 1,5;";
echo '<p>' . $query . '</p>';

if ( $result = $db->query( $query ) ) {
    echo '<form>';
    while ( $row = $result->fetch_object() ) {
        echo '<p>' . $row->pid . ' - <textarea rows="1" cols="65" >' . htmlspecialchars($row->recipetxt) . '</textarea></p>' . PHP_EOL;
    }

    echo '</form>';
}
else {
    echo '<p>niks</p>';
}

?>


jquery script kwam ik hier tegen :

https://stackoverflow.com/questions/13085326/resize-text-area-to-fit-all-text-on-load-jquery
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/12/2018 23:23:06
Quote Anchor link
Vraag is, waarom zou je dit willen doen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2018 23:31:04
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 15/12/2018 23:23:06:
Vraag is, waarom zou je dit willen doen?

Lijkt me een terechte vraag.

+1
 
Arie De Jong

Arie De Jong

17/12/2018 23:20:18
Quote Anchor link
Zoals ik al vermelden ben ik het een beginner.

Ik heb de mogelijkheden van de volgende forum leden geprobeerd:
Rob Doemaarwat
Adoptive Solution
Maar kreeg ze niet aan de praat


- Ariën - ik heb geen idee hoe het te laten werken.

Is er niet een werkend script die ik in de website kan plakken,
waar ik daarna een beetje mee kan gaan kijken hoe het werkt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/12/2018 00:49:49
Quote Anchor link
Maar, waarom wil je dat?
Eigenlijk maakt het met een hele hoop regels straks niet uit of je moet scrollen. Of je scrollt in de textarea of in je browser zelf. Het klinkt meer een beetje dat eye-candy dan dat het echt functioneel zal zijn.

Als je vertelt wat je doel precies is, zijn er misschien wel andere ideeën die beter zijn.

En wat werkte er niet aan hun oplossingen? Ze zullen vast niet niet-werkende scripts hier plastsen, hoor.
 
Arie De Jong

Arie De Jong

25/12/2018 17:09:29
Quote Anchor link
we gebruiken het om notities of ingezonden informatie op te slaan.
Heb inmiddels de oplossing gevonden in PHP

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "<div>" .  nl2br($message) . "</div><br>" ?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

25/12/2018 18:13:33
Quote Anchor link
Ik ben zo vrij om op te merken dat je oplossing niet het antwoord op je vraag is.

De vraag was :

Quote:
Ik ben op zoek naar een java script dat automatisch de hoogte van textarea wijzigt naar de inhoud welke uit een database komt.


Je gevonden oplossing voegt <br /> voor \n en \r in om te voorkomen dat tekst die je eerder in een texarea hebt ingevoerd later als één lange zin op een webpagina wordt getoond in plaats van met <br /> regelomhalen.
Gewijzigd op 25/12/2018 18:18:17 door Adoptive Solution
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/12/2018 22:36:32
Quote Anchor link
>> Ik ben zo vrij om op te merken dat je oplossing niet het antwoord op je vraag is.

Inderdaad ...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/12/2018 00:23:31
Quote Anchor link
Ik vraag me af of je de oplossing wel uitgetest hebt?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/12/2018 15:56:11
Quote Anchor link
De vraag was dus waarschijnlijk zoiets als:
Quote:
Hoe zorg ik ervoor dat regelovergangen in een tekst uit een textarea, opgeslagen in een database, resulteren in regelovergangen in mijn HTML-document op het moment dat ik deze tekst (opnieuw) weergeef?


Het antwoord daarop is inderdaad:
Dit bereik je door regelovergangen (doorgaans een combinatie van \n (line feed) en/of \r (carriage return) - \r\n voor Windows, \n voor Unix, \r voor Mac, dus dit hangt ook af van het apparaat waarvandaan je de tekst invoert) om te zetten in HTML line-breaks (<br />). Dit is precies wat de functie nl2br() doet.
 
Arie De Jong

Arie De Jong

28/12/2018 17:45:03
Quote Anchor link
De vraag is inderdaad niet geheel duidelijk,

"Ik vraag me af of je de oplossing wel uitgetest hebt?"
Het werkt perfect
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.