Textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »
Arie De Jong

Arie De Jong

15/12/2018 18:08:19
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar een java script dat automatisch de hoogte van textarea wijzigt naar de inhoud welke uit een database komt.

Voor dit project kan dit varieren van 2 tot 200+ rows

Ik heb al vele scripts getest maar deze verandert alleen de hoogte als je zelf aan het invoeren bent , maar niet als deze uit de database komt.

Ik hoop dat het er is.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:37:35
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/12/2018 18:22:29
Quote Anchor link
En als je op de onload van de pagina gewoon even de onchange voor de (alle) textarea('s) triggert (met zo'n "aanpassen bij veranderen" script actief)?

Met jQuery:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(function(){ $('textarea').change() });
 
Arie De Jong

Arie De Jong

15/12/2018 19:28:40
Quote Anchor link
Mijn excuus ik ben echt een beginner, hoe moet ik dat doen.

ik gebruik nu het volgende script

<script>
//AUTO TEXT EREA EXTENDER MAAR NOG STEED ENTER NODIG
var autoExpand = function (field) {

// Reset field height
field.style.height = 'inherit';

// Get the computed styles for the element
var computed = window.getComputedStyle(field);

// Calculate the height
var height = parseInt(computed.getPropertyValue('border-top-width'), 10)
+ parseInt(computed.getPropertyValue('padding-top'), 10)
+ field.scrollHeight
+ parseInt(computed.getPropertyValue('padding-bottom'), 10)
+ parseInt(computed.getPropertyValue('border-bottom-width'), 10);

field.style.height = height + 'px';

};

document.addEventListener('input', function (event) {
if (event.target.tagName.toLowerCase() !== 'textarea') return;
autoExpand(event.target);
}, false);

</script>

In de pagina
<textarea data-autoresize rows="2"></textarea>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2018 20:05:00
Quote Anchor link
Kan je aan de hand van het aantal regels (explode op new-lines en count) niet je de waarde van je rows-argument bepalen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/12/2018 20:06:17
Quote Anchor link
Werkt dit dan niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
window.addEventListener('load',function(){ //na laden pagina
  var textareas = document.getElementsByTagName('textarea'); //alle textarea's
  for(var i = 0; i < textareas.length; i++) autoExpand(textareas[i]); //kietel ze allemaal
});
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

15/12/2018 21:49:45
Quote Anchor link
Hier mijn bijdrage om text uit een database in variable textareas te tonen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js"></script>

<script>
$(document).ready( function( ) {
    //alert('message');
    $("textarea").each( function( i, el ) {
        $(el).height( el.scrollHeight );
    });
});
</script>

<?php

$db
= new mysqli('127.0.0.1:3307', 'user', 'pass', 'dbase');

$query = "SELECT pid , recipetxt FROM pix LIMIT 1,5;";
echo '<p>' . $query . '</p>';

if ( $result = $db->query( $query ) ) {
    echo '<form>';
    while ( $row = $result->fetch_object() ) {
        echo '<p>' . $row->pid . ' - <textarea rows="1" cols="65" >' . htmlspecialchars($row->recipetxt) . '</textarea></p>' . PHP_EOL;
    }

    echo '</form>';
}
else {
    echo '<p>niks</p>';
}

?>


jquery script kwam ik hier tegen :

https://stackoverflow.com/questions/13085326/resize-text-area-to-fit-all-text-on-load-jquery
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/12/2018 23:23:06
Quote Anchor link
Vraag is, waarom zou je dit willen doen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2018 23:31:04
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 15/12/2018 23:23:06:
Vraag is, waarom zou je dit willen doen?

Lijkt me een terechte vraag.

+1
 
Arie De Jong

Arie De Jong

17/12/2018 23:20:18
Quote Anchor link
Zoals ik al vermelden ben ik het een beginner.

Ik heb de mogelijkheden van de volgende forum leden geprobeerd:
Rob Doemaarwat
Adoptive Solution
Maar kreeg ze niet aan de praat


- Ariën - ik heb geen idee hoe het te laten werken.

Is er niet een werkend script die ik in de website kan plakken,
waar ik daarna een beetje mee kan gaan kijken hoe het werkt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/12/2018 00:49:49
Quote Anchor link
Maar, waarom wil je dat?
Eigenlijk maakt het met een hele hoop regels straks niet uit of je moet scrollen. Of je scrollt in de textarea of in je browser zelf. Het klinkt meer een beetje dat eye-candy dan dat het echt functioneel zal zijn.

Als je vertelt wat je doel precies is, zijn er misschien wel andere ideeën die beter zijn.

En wat werkte er niet aan hun oplossingen? Ze zullen vast niet niet-werkende scripts hier plastsen, hoor.
 
Arie De Jong

Arie De Jong

25/12/2018 17:09:29
Quote Anchor link
we gebruiken het om notities of ingezonden informatie op te slaan.
Heb inmiddels de oplossing gevonden in PHP

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "<div>" .  nl2br($message) . "</div><br>" ?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

25/12/2018 18:13:33
Quote Anchor link
Ik ben zo vrij om op te merken dat je oplossing niet het antwoord op je vraag is.

De vraag was :

Quote:
Ik ben op zoek naar een java script dat automatisch de hoogte van textarea wijzigt naar de inhoud welke uit een database komt.


Je gevonden oplossing voegt <br /> voor \n en \r in om te voorkomen dat tekst die je eerder in een texarea hebt ingevoerd later als één lange zin op een webpagina wordt getoond in plaats van met <br /> regelomhalen.
Gewijzigd op 25/12/2018 18:18:17 door Adoptive Solution
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/12/2018 22:36:32
Quote Anchor link
>> Ik ben zo vrij om op te merken dat je oplossing niet het antwoord op je vraag is.

Inderdaad ...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/12/2018 00:23:31
Quote Anchor link
Ik vraag me af of je de oplossing wel uitgetest hebt?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/12/2018 15:56:11
Quote Anchor link
De vraag was dus waarschijnlijk zoiets als:
Quote:
Hoe zorg ik ervoor dat regelovergangen in een tekst uit een textarea, opgeslagen in een database, resulteren in regelovergangen in mijn HTML-document op het moment dat ik deze tekst (opnieuw) weergeef?


Het antwoord daarop is inderdaad:
Dit bereik je door regelovergangen (doorgaans een combinatie van \n (line feed) en/of \r (carriage return) - \r\n voor Windows, \n voor Unix, \r voor Mac, dus dit hangt ook af van het apparaat waarvandaan je de tekst invoert) om te zetten in HTML line-breaks (<br />). Dit is precies wat de functie nl2br() doet.
 
Arie De Jong

Arie De Jong

28/12/2018 17:45:03
Quote Anchor link
De vraag is inderdaad niet geheel duidelijk,

"Ik vraag me af of je de oplossing wel uitgetest hebt?"
Het werkt perfect
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.