Textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Arie De Jong

Arie De Jong

15/12/2018 18:08:19
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar een java script dat automatisch de hoogte van textarea wijzigt naar de inhoud welke uit een database komt.

Voor dit project kan dit varieren van 2 tot 200+ rows

Ik heb al vele scripts getest maar deze verandert alleen de hoogte als je zelf aan het invoeren bent , maar niet als deze uit de database komt.

Ik hoop dat het er is.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:18:45
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/12/2018 18:22:29
Quote Anchor link
En als je op de onload van de pagina gewoon even de onchange voor de (alle) textarea('s) triggert (met zo'n "aanpassen bij veranderen" script actief)?

Met jQuery:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(function(){ $('textarea').change() });
 
Arie De Jong

Arie De Jong

15/12/2018 19:28:40
Quote Anchor link
Mijn excuus ik ben echt een beginner, hoe moet ik dat doen.

ik gebruik nu het volgende script

<script>
//AUTO TEXT EREA EXTENDER MAAR NOG STEED ENTER NODIG
var autoExpand = function (field) {

// Reset field height
field.style.height = 'inherit';

// Get the computed styles for the element
var computed = window.getComputedStyle(field);

// Calculate the height
var height = parseInt(computed.getPropertyValue('border-top-width'), 10)
+ parseInt(computed.getPropertyValue('padding-top'), 10)
+ field.scrollHeight
+ parseInt(computed.getPropertyValue('padding-bottom'), 10)
+ parseInt(computed.getPropertyValue('border-bottom-width'), 10);

field.style.height = height + 'px';

};

document.addEventListener('input', function (event) {
if (event.target.tagName.toLowerCase() !== 'textarea') return;
autoExpand(event.target);
}, false);

</script>

In de pagina
<textarea data-autoresize rows="2"></textarea>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2018 20:05:00
Quote Anchor link
Kan je aan de hand van het aantal regels (explode op new-lines en count) niet je de waarde van je rows-argument bepalen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/12/2018 20:06:17
Quote Anchor link
Werkt dit dan niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
window.addEventListener('load',function(){ //na laden pagina
  var textareas = document.getElementsByTagName('textarea'); //alle textarea's
  for(var i = 0; i < textareas.length; i++) autoExpand(textareas[i]); //kietel ze allemaal
});
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

15/12/2018 21:49:45
Quote Anchor link
Hier mijn bijdrage om text uit een database in variable textareas te tonen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js"></script>

<script>
$(document).ready( function( ) {
    //alert('message');
    $("textarea").each( function( i, el ) {
        $(el).height( el.scrollHeight );
    });
});
</script>

<?php

$db
= new mysqli('127.0.0.1:3307', 'user', 'pass', 'dbase');

$query = "SELECT pid , recipetxt FROM pix LIMIT 1,5;";
echo '<p>' . $query . '</p>';

if ( $result = $db->query( $query ) ) {
    echo '<form>';
    while ( $row = $result->fetch_object() ) {
        echo '<p>' . $row->pid . ' - <textarea rows="1" cols="65" >' . htmlspecialchars($row->recipetxt) . '</textarea></p>' . PHP_EOL;
    }

    echo '</form>';
}
else {
    echo '<p>niks</p>';
}

?>


jquery script kwam ik hier tegen :

https://stackoverflow.com/questions/13085326/resize-text-area-to-fit-all-text-on-load-jquery
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/12/2018 23:23:06
Quote Anchor link
Vraag is, waarom zou je dit willen doen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2018 23:31:04
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 15/12/2018 23:23:06:
Vraag is, waarom zou je dit willen doen?

Lijkt me een terechte vraag.

+1
 
Arie De Jong

Arie De Jong

17/12/2018 23:20:18
Quote Anchor link
Zoals ik al vermelden ben ik het een beginner.

Ik heb de mogelijkheden van de volgende forum leden geprobeerd:
Rob Doemaarwat
Adoptive Solution
Maar kreeg ze niet aan de praat


- Ariën - ik heb geen idee hoe het te laten werken.

Is er niet een werkend script die ik in de website kan plakken,
waar ik daarna een beetje mee kan gaan kijken hoe het werkt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/12/2018 00:49:49
Quote Anchor link
Maar, waarom wil je dat?
Eigenlijk maakt het met een hele hoop regels straks niet uit of je moet scrollen. Of je scrollt in de textarea of in je browser zelf. Het klinkt meer een beetje dat eye-candy dan dat het echt functioneel zal zijn.

Als je vertelt wat je doel precies is, zijn er misschien wel andere ideeën die beter zijn.

En wat werkte er niet aan hun oplossingen? Ze zullen vast niet niet-werkende scripts hier plastsen, hoor.
 
Arie De Jong

Arie De Jong

25/12/2018 17:09:29
Quote Anchor link
we gebruiken het om notities of ingezonden informatie op te slaan.
Heb inmiddels de oplossing gevonden in PHP

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "<div>" .  nl2br($message) . "</div><br>" ?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

25/12/2018 18:13:33
Quote Anchor link
Ik ben zo vrij om op te merken dat je oplossing niet het antwoord op je vraag is.

De vraag was :

Quote:
Ik ben op zoek naar een java script dat automatisch de hoogte van textarea wijzigt naar de inhoud welke uit een database komt.


Je gevonden oplossing voegt <br /> voor \n en \r in om te voorkomen dat tekst die je eerder in een texarea hebt ingevoerd later als één lange zin op een webpagina wordt getoond in plaats van met <br /> regelomhalen.
Gewijzigd op 25/12/2018 18:18:17 door Adoptive Solution
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/12/2018 22:36:32
Quote Anchor link
>> Ik ben zo vrij om op te merken dat je oplossing niet het antwoord op je vraag is.

Inderdaad ...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/12/2018 00:23:31
Quote Anchor link
Ik vraag me af of je de oplossing wel uitgetest hebt?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/12/2018 15:56:11
Quote Anchor link
De vraag was dus waarschijnlijk zoiets als:
Quote:
Hoe zorg ik ervoor dat regelovergangen in een tekst uit een textarea, opgeslagen in een database, resulteren in regelovergangen in mijn HTML-document op het moment dat ik deze tekst (opnieuw) weergeef?


Het antwoord daarop is inderdaad:
Dit bereik je door regelovergangen (doorgaans een combinatie van \n (line feed) en/of \r (carriage return) - \r\n voor Windows, \n voor Unix, \r voor Mac, dus dit hangt ook af van het apparaat waarvandaan je de tekst invoert) om te zetten in HTML line-breaks (<br />). Dit is precies wat de functie nl2br() doet.
 
Arie De Jong

Arie De Jong

28/12/2018 17:45:03
Quote Anchor link
De vraag is inderdaad niet geheel duidelijk,

"Ik vraag me af of je de oplossing wel uitgetest hebt?"
Het werkt perfect
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.