The mysql extension is missing.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris PHPAccount

Chris PHPAccount

21/06/2011 21:39:25
Quote Anchor link
Hoi

Ik was bezig zelf een webserver te installeren. Alles ging goed, heb apache2.2, mysql 5.1.57 en php 5.2.17 geïnstalleerd. Heb het ook al getest door middel van http://localhost/phpinfo.php uit te proberen ( phpinfo() ). Deze heb ik kunnen installeren door tutorials van webdevelopersnotes.com. Kan de links plaatsen als dat nodig is.

Vervolgens ging ik verder met de volgende tutorial (ook van die website) om phpMyAdmin te installeren. Dit ging echter niet goed bij het testen of hij het deed. Ik kreeg namelijk de foutmelding:
Quote:
phpMyAdmin - Error

The mysql extension is missing. Please check your PHP configuration. <a href="Documentation.html#faqmysql" target="documentation"><img class="icon" src="./themes/pmahomme/img/b_help.png" width="11" height="11" alt="Documentation" title="Documentation" /></a>


Ik heb vervolgens het internet af gezocht en hier en daar wat mogelijke oplossingen geprobeerd, maar of het werkte niet of het was al zo ingevuld bij mij.

Ik weet verder niet wat allemaal verstandig is om te laten zien maar wellicht dit deel van de php.ini:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
;extension=php_bz2.dll
;extension=php_curl.dll
;extension=php_dba.dll
;extension=php_dbase.dll
;extension=php_fdf.dll
;extension=php_gd2.dll
;extension=php_gettext.dll
;extension=php_gmp.dll
;extension=php_ifx.dll
;extension=php_imap.dll
;extension=php_interbase.dll
;extension=php_ldap.dll
extension=php_mbstring.dll
;extension=php_exif.dll
extension=php_mcrypt.dll
;extension=php_mhash.dll
;extension=php_mime_magic.dll
;extension=php_ming.dll
;extension=php_msql.dll
;extension=php_mssql.dll
extension=php_mysql.dll
extension=php_mysqli.dll
;extension=php_oci8.dll
;extension=php_openssl.dll
;extension=php_pdo.dll
;extension=php_pdo_firebird.dll
;extension=php_pdo_mssql.dll
;extension=php_pdo_mysql.dll
;extension=php_pdo_oci.dll
;extension=php_pdo_oci8.dll
;extension=php_pdo_odbc.dll
;extension=php_pdo_pgsql.dll
;extension=php_pdo_sqlite.dll
;extension=php_pgsql.dll
;extension=php_pspell.dll
;extension=php_shmop.dll
;extension=php_snmp.dll
;extension=php_soap.dll
;extension=php_sockets.dll
;extension=php_sqlite.dll
;extension=php_sybase_ct.dll
;extension=php_tidy.dll
;extension=php_xmlrpc.dll
;extension=php_xsl.dll
;extension=php_zip.dll


Ik was benieuwd of jullie mij konden helpen met het zoeken naar een oplossing, mij in de goede richting drukken of wellicht zelfs de oplossing weten.

Alvast bedankt,
Chris


p.s. Ik heb trouwens al voor langere tijd een domein gekocht waarmee ik een beetje oefen met php maar wou een keer zelf weten hoe je een webserver opzet.

oh, ik hoop dat ik in het goede deel van het forum zit. Ik zat nog te twijfelen met een andere. Maar ik hoor het wel als het fout is.

Ik heb het overigens op mijn Windows 7 pc geïnstalleerd. Ik kom namelijk met het zoeken veel linux tegen.

Toevoeging op 22/06/2011 10:38:21:

Als ik in config.inc.php deze regel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysql';[/code] ?>

aanpas naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysqli';[/code] ?>


dan krijg ik de foutmelding
Quote:
The mysqli extension is missing. Please check your PHP configuration.


Dus ik neem aan dat dat wat er mee te maken heeft.

Toevoeging op 22/06/2011 16:46:32:

Heb inmiddels weer een mogelijke andere oplossing geprobeerd maar ook die werkt niet.
Dat was door middel van het path in te stellen bij Omgevingsvariabelen in de systeemeigenschappen.

In de C:\PHP\ext map staan de extensies php_mysql.dll en php_mysqli.dll gewoon in. Dus dat zou dan toch ook niet het probleem kunnen zijn?
Gewijzigd op 22/06/2011 10:39:32 door Chris PHPAccount
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:11:06
 
Chris PHPAccount

Chris PHPAccount

25/06/2011 18:50:51
Quote Anchor link
Heb inmiddels (tijdelijk) de hoop op gegeven. Wat ik op sommige plekken lees is dat XAMPP wat makkelijker moet zijn, dus ik ga dat nu eens uit proberen.

Mocht iemand toch nog de oplossing weten, ik hoor hem nog graag, Apache, PHP en MySQL opnieuw installeren zal geen probleem zijn en zal niet lang duren.
 
Chris Zandvoort

chris Zandvoort

17/10/2011 17:11:27
Quote Anchor link
Ik had hetzelfde probleem. Vanuit de WAMP server kreeg ik bij Explorer dezelfde foutmelding. Het rare was dat de zaak in Firefox wel liep. Ik moest dan echter het adres intikken.

Ik heb ergens de suggestie gevonden om in config.inc.php

$cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysqli'
te wijzigen in
$cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysql'

en o wonder het werkt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/10/2011 17:35:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(extension_loaded("mysqli")) {
    //do your thing
}
else {
    //do tour other thing
}
?>


Toevoeging op 17/10/2011 17:43:40:

Ik gebruik overigens phpadmin alleen maar als het niet anders kan, anders gebruik ik dbtools manager.
 
Bartje Jansen

Bartje Jansen

17/10/2011 19:20:31
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen Linux? Met Ubuntu heb je met 5 minuten, incl. 2 minuten om te downloaden, een complete server voor jezelf geïnstalleerd op een virtual machine. Met apt-get kun je eenvoudig dingen toevoegen, verwijderen of updaten. Eenvoud doet wonderen.

https://help.ubuntu.com/11.04/serverguide/C/index.html
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/10/2011 19:21:43
Quote Anchor link
Sta je wel in de juiste php.ini te werken? in phpinfo() wordt de juiste locatie ervan gegegeven.
 
Kees Schepers

kees Schepers

17/10/2011 23:55:36
Quote Anchor link
Bartje Jansen op 17/10/2011 19:20:31:
Waarom gebruik je geen Linux? Met Ubuntu heb je met 5 minuten, incl. 2 minuten om te downloaden, een complete server voor jezelf geïnstalleerd op een virtual machine. Met apt-get kun je eenvoudig dingen toevoegen, verwijderen of updaten. Eenvoud doet wonderen.

https://help.ubuntu.com/11.04/serverguide/C/index.html


Dit kan ik alleen maar beamen, PHP onder Windows draaien... ik zou er niet aan beginnen!
Gewijzigd op 17/10/2011 23:55:52 door kees Schepers
 
Frank WD

Frank WD

18/10/2011 00:05:52
Quote Anchor link
Kees Schepers op 17/10/2011 23:55:36:

Dit kan ik alleen maar beamen, PHP onder Windows draaien... ik zou er niet aan beginnen!



Ik wil niet anders. Lang leve Windows servertje.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2011 08:23:09
Quote Anchor link
En waarom wordt er opeens Linux aangeprezne in dit topic? Juist, het is rete stabiel, maar met probleem zit hem niet in de OS, maar in de webserver configuratie van XAMPP.

Ikzelf zet mijn centen in op dat de verkeerde php.ini aangepast wordt. Controleer dit even met phpinfo(), deze geeft de juiste php.ini aan die gebruikt wordt.

Ik moet toegeven, XAMPP zit soms erg vreemd in elkaar ;-)
 
Fabian M

Fabian M

18/10/2011 09:22:36
Quote Anchor link
Is XAMPP niet duits?

Waarom gebruik je niet gewoon WAMP?
Gewijzigd op 18/10/2011 09:23:15 door Fabian M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2011 10:00:52
Quote Anchor link
XAMPP is van Duitse afkomst ja, maar verder is de handleiding en de webinterface Nederlandstalig. Of de manual dat ook is daar heb ik geen idee van.

Toevoeging op 18/10/2011 10:01:42:

Fabian M op 18/10/2011 09:22:36:
Is XAMPP niet duits?

Waarom gebruik je niet gewoon WAMP?

Wat is het verschil? Probleem zit hem in de configuratie? Waarom dan meteen een ander softwarepakket?

Als je band van je auto stuk is, koop je dan meteen een nieuwe auto?
 
Aad B

Aad B

18/10/2011 10:22:24
Quote Anchor link
- Aar - op 18/10/2011 10:00:52:
Als je band van je auto stuk is, koop je dan meteen een nieuwe auto?
Jawel, in Microsoft Windows wereld is dat normaal. Als je auto niet start haal je de sleutels eruit, allemaal naar buiten, deuren dicht, even wachten en weer deuren open, sleutels erin.....
MCSE betekent niet voor niets Mouse Clicking Software Engineer
;-)
Nu weer on-topic: Er gaat niks boven een oud peeceetje met linux. Mijn favoriet is CentOS, snel geinstalleerd en tevens een van de meest gebruikte OS'en in professioneel internet. Alles, Apache, PHP, MySQL werkt meteen en je hebt daarmee een volwaardige development en test omgeving.
Gewijzigd op 18/10/2011 10:27:22 door Aad B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2011 10:31:26
Quote Anchor link
XAMPP ook, toen ik het vroeger eens installeerde, toen ik websites nog op Windows ontwikkelde.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/10/2011 11:07:52
Quote Anchor link
@Aad: Volgens mij ben jij na de oorlog niet meer buiten geweest. Als Linux echt zo veel beter zou zijn dan Windows Server, dan zou het toch allang marktleider zijn? En als je dan toch in vergelijking wilt treden, Linux is een auto en Windows een luxe touring car, en omdat je met laatse niet kunt rijden is het maar gelijk niks.
Dit topic gaat trouwens niet over Linux maar over Apache PHP etc. op Windows, en dat werkt gewoon.
@Chris: Kijk met phpinfo() of de extensie ook daadwerkelijk geladen wordt, en configureer phpmyadmin via hun eigen tooltje
 
Kees Schepers

kees Schepers

18/10/2011 13:48:01
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 18/10/2011 11:07:52:
@Aad: Volgens mij ben jij na de oorlog niet meer buiten geweest. Als Linux echt zo veel beter zou zijn dan Windows Server, dan zou het toch allang marktleider zijn? En als je dan toch in vergelijking wilt treden, Linux is een auto en Windows een luxe touring car, en omdat je met laatse niet kunt rijden is het maar gelijk niks.
Dit topic gaat trouwens niet over Linux maar over Apache PHP etc. op Windows, en dat werkt gewoon.


Volgens mij kom jij dan onder een HELE grote steen vandaan of heb je de oorlog niet overleeft maar volgens mij is de markt voor webservers toch echt wel voor een groot deel in handen van unix/linux gebaseerde servers ;-) En niet voor niks. Tenzij je dus .NET wilt draaien zit je aan Windows vast.

Sowieso zal het gebruiken van een linux server het probleem oplossen van de TS. Maar om daarmee het probleem oop te lossen is misschien inderdaad wat overdreven. Echter waar wij de TS van proberen te overtuigen is dat met het gebruiken van Linux installatie en configuratie van dit soort zaken echt veel makkelijker is. En dat is ook gewoon zo.

Natuurlijk is PHP, Apache, etc multiplatform gemaakt en draait het prima onder Windows maar mijn ervaring is dat dit soort software vooral op linux systemen getest wordt en daarom het in Windows vaker voorkomt dat er gebreken op treden (wat in dit topic waarschijnlijk niet het geval is, maar toch)
 
Aad B

Aad B

18/10/2011 16:56:26
Quote Anchor link
@Kees: Dank en ter aanvulling, onder andere apache en php zijn linux projecten en vanaf het begin op linux ontwikkeld. apache en php op windows is behelpen. Vandaar mijn stelling installeer even Linux CentOS op een oud peeceetje en TS heeft een goed lopende apache/php omgeving. @Ger Voor een windows server heb je om te beginnen al een (al dan niet illegale) key nodig, voor linux niet.
 
Chris PHPAccount

Chris PHPAccount

12/05/2012 18:19:12
Quote Anchor link
Ik heb zojuist het probleem opgelost.
Ik dacht vandaag, laat ik het probleem maar weer eens oppakken aangezien ik nu met mijn laptop ook zonder internet kan zitten en toch wil door programmeren.

Ik heb dezelfde handleidingen nog een keer gevolgd en daarna werkte alles perfect.

Het is alweer een tijd geleden en ik weet niet zeker of dit het verschil maakte, maar volgens mij is de handleiding van MySQL aangepast sinds ik bijna een jaar geleden dit probleem had. Er werd nu in de handleiding extra aangegeven dat je een 64bit MySQL moest installeren in tegenstelling tot Apache en PHP waar je de 32bit moet installeren. De PC die ik toen gebruikte is ook 64bit. Nu sluit phpMyAdmin dus wel goed aan op MySQL.

In ieder geval bedankt voor de hulp/suggesties.


De handleidingen van webdevelopersnotes.com zijn dus achteraf goed te gebruiken als je een (virtuele) webserver op Windows 7 wilt draaien:
Apache op Windows 7
PHP op Windows 7
MySQL op Windows 7
phpMyAdmin op Windows 7



Bartje Jansen op 17/10/2011 19:20:31:
Waarom gebruik je geen Linux? Met Ubuntu heb je met 5 minuten, incl. 2 minuten om te downloaden, een complete server voor jezelf geïnstalleerd op een virtual machine. Met apt-get kun je eenvoudig dingen toevoegen, verwijderen of updaten. Eenvoud doet wonderen.

https://help.ubuntu.com/11.04/serverguide/C/index.html

Ik ga dit ook zeker proberen. Wanneer ik tijd heb.
Gewijzigd op 12/05/2012 18:37:11 door Chris PHPAccount
 
Daniel Onipad

Daniel Onipad

08/09/2013 21:31:29
Quote Anchor link
Ik weet dat dit een oud topic is, maar ik had hetzelfde oorspronkelijke probleem en ik heb na wat zoeken een oplossing gevonden (anders dan hierboven staat):

Ik heb W8 64 bit en PHP 5.4.11 x64 gedownload van http://www.apachelounge.com/viewtopic.php?p=23645
Ik heb PHP uitgepakt in D:\www\php\
Het bestand php.ini staat bij mij in de map D:\www\php\
In php.ini vond ik het volgende:
; Directory in which the loadable extensions (modules) reside.
; http://php.net/extension-dir
; extension_dir = "./"
; On windows:
; extension_dir = "ext"

Hier heb ik de onderste regel gebruikt en aangepast in:
extension_dir = "D:\www\php\ext"

En nu werkt het!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.