thumbnail uit jpg header eficienter?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »
Rene Wennekes

Rene Wennekes

03/09/2010 13:44:23
Quote Anchor link
Hier een stelling waar ik evt. mijn website het cms gedeelte wil vereenvoudigen.

Ik hou het ff op theorie, de kenner weet waarover het gaat.

Status quo:
Ik heb een map '/small' en een map '/normal' waarin ik foto's zet, in de small een resolutie van 160x120 en waarvan de naam identiek is aan zijn grote broer in de map 'normal'.

Uiteraard kan ik bv. voor een overzicht alle foto's uit de normal map inlezen en deze als 160x120 laten zien, maar dan is inlezen van de hele pagina beduidend trager.

Nu heb ik gelezen dat in de (exif)-header van jpg foto's een thumbnail verstopt zit.

Nu mijn vraag:

Is het mogelijk om deze thumbnail via php uit de grote foto in te laden - uiteraard zonder dat de gehele foto geladen wordt - zodat de snelle laadtijd van de'/small' map methode ge-evenaard wordt?

Voorbeelden ook welkom. bvd voor reakties.

(voor de website waarvoor ik het wil gebruiken is www.renewennekes.com )
Gewijzigd op 03/09/2010 13:45:41 door Rene Wennekes
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:45:51
 
Pim -

Pim -

03/09/2010 13:54:55
Quote Anchor link
Dus je wil niet de grote foto uploaden, maar in de client de thumb extraheren...
Dan moet je dus in JS de grote foto laden, de exif lezen, daarvan de thumb data extraheren en van die data een image maken en deze met een POST request naar de server sturen. Lastig hoor.

Verder ben je zeer afhankelijk van die thumb, hij zit lang niet in alle JPEGs.

Leesvoer:
http://www.exif.org/specifications.html
http://www.nihilogic.dk/labs/exif/

Als ik jou was zou ik er pas aan beginnen als je heel veel van string manipulatie weet.


Of ik begrijp je verkeerd en wil je de thumbnails server-side extraheren. In dat geval: http://www.php.net/manual/en/function.exif-thumbnail.php
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

03/09/2010 14:04:02
Quote Anchor link
Het was mijn bedoeling om te kijken of het mogelijk is om net niet de foto maar alleen de thumb eruit te halen - dus met de korte laadtijd).

Bv. thumb in de header is 6kb en de foto is 120kb. Ik vraag dan wel het bestand (jpg foto), maar er wordt alleen maar die 6kb gedownload en krijg in een string de thumb-foto.

Net zoals bv. flash al begint zodra er al een scene is geladen zonder dat de flash 100% is ingeladen.

Bij 1 foto is het geen probleem, probleem is dat het bij een hele sheet met bv. 60 foto's wel uitmaakt. Ik zal eens op die link nog eens kijken.

update: de laatste voorbeeld van php.net zegt (neothermic) dat de laadtijd korter zou zijn.
Kan iemand dat bevestigen.
Ik weet in ieder geval dat je de thumbdata niet als bestand (logisch) moet wegschrijven maar meteen in de img tag moet zetten.
Gewijzigd op 03/09/2010 14:20:29 door Rene Wennekes
 
Pim -

Pim -

03/09/2010 14:22:21
Quote Anchor link
Oh zo. Je wil eerst gewoon de afbeeldingen uploaden naar de server en vanaf de server thumbnails sturen naar de client.

Dan kan je veel beter de afbeelding verkleind opslaan met GD of Image magick.

Ik zou als ik jou was niet te veel rekenen op de aanwezigheid van die thumb in de EXIF.
Gewijzigd op 03/09/2010 14:24:50 door Pim -
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

03/09/2010 14:31:18
Quote Anchor link
ok, da's nou een mening.
Ik wou me met - cms minded - werk besparen als ik zelf geen thumbs (afbeeldingen verkleind) hoefde op te slaan.

Maar ik wil niet dat de totale laadtijd van de pagina's er op achteruitgaat (langer dus).

Via het programma wat ik lokaal gebruik, zorg ik ervoor dat die thumb erin blijft zitten, da's geen probleem.

Gaat mij erom dat ik de zelfde prestaties kan verwachten op die methode.
 
Pim -

Pim -

03/09/2010 15:40:43
Quote Anchor link
Nee, als je on-the-fly thumbnails uit groto foto's extraheert is dat een ernome impact op je performance. Sla gewoon verkleinde afbeeldingen op!
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

03/09/2010 15:44:13
Quote Anchor link
ok.
Kon het toch niet nalaten te experimenteren.

Kom ik erachter dat de originele foto's direct uit de camera nog niet eens thumbnail heeft volgens voorbeeldscript. Terwijl een exif programma van Panda2 (geosetter) zegt van wel.
 
Pim -

Pim -

03/09/2010 15:52:16
Quote Anchor link
Dat kan komen door de verschillende versies van de EXIF specificatie.
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

03/09/2010 15:55:07
Quote Anchor link
damn .... ik dacht dat zit wel in de jpg als die direct uit mijn mooie dure canon eos 450d dslr camera komen .......
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

03/09/2010 16:22:27
Quote Anchor link
Ik gebruik voor thumbnails tegenwoordig phpThumb. Een erg fijn script dat on the fly thumbs maakt en deze cached. Bij het creëren van de thumbs heb je ook de mogelijkheid om allerlei effecten op los te laten. Denk aan kleurenmodus, rotatie, crop, text-overlay, randen, ronde hoeken, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.

phpThumb()
 
Pim -

Pim -

03/09/2010 16:25:18
Quote Anchor link
Je moet ook in RAW schieten ;)
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

03/09/2010 17:57:33
Quote Anchor link
Pim de Haan op 03/09/2010 16:25:18:
Je moet ook in RAW schieten ;)


Doe ik ook.


Update:

Toch maar geprobeerd, moest ff de fouten eruit halen maar zeer tevreden over het resultaat.
Nieuwe map foto's geprobeerd (zaten dus niet in de cache).
Zeer snel ingeladen.
Bovendien hadden alle foto's een embedded thumbnail :)

Alleen hadden sommige vreemd genoeg een 2 zwarte randjes :(
(minor problem)
Gewijzigd op 04/09/2010 01:48:30 door Rene Wennekes
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.