Thumbnail van plaatje maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wim

Wim

06/11/2006 10:46:00
Quote Anchor link
Ik probeer met onderstaand script een thumbnail te maken van een plaatje.
Ik krijg geen foutmeldingen, maar op het moment dat het plaatje tevoorschijn moet komen laat hij alleen dit zien:

GIF87a2)Æ„†T„ÄÆ„

Wat moet ik aanpassen om het werkend te krijgen?

Hier is mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
header('Content-type: image/gif');

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL); // Toon alle fouten en waarschuwingen

echo "<html><head><title></title></head><body>";

$img = "g185.gif";
$imgsize = getimagesize($img);
$imgwidth = $imgsize[0];
$imgheight = $imgsize[1];

$imgwidth_thumb = 50;
$divider = ($imgwidth / 50);
$imgheight_thumb = round(($imgheight / $divider), 0);
//echo $imgheight_thumb;

$thumb = imagecreatetruecolor($imgwidth_thumb, $imgheight_thumb);
$source = imagecreatefromgif($img);

imagecopyresized($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $imgwidth_thumb, $imgheight_thumb, $imgwidth, $imgheight);

imagegif($thumb);

echo "</body></html>";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wim
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:24:13
 
Wim

Wim

06/11/2006 11:44:00
Quote Anchor link
Na wat verder puzzelen werkt het nu wel:



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL); // Toon alle fouten en waarschuwingen

$img = "g185.gif";
$imgsize = getimagesize($img);
$imgwidth = $imgsize[0];
$imgheight = $imgsize[1];

$imgwidth_thumb = 50;
$divider = ($imgwidth / 50);
$imgheight_thumb = round(($imgheight / $divider), 0);

$thumb = imagecreatetruecolor($imgwidth_thumb, $imgheight_thumb);
$source = imagecreatefromgif($img);

imagecopyresized($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $imgwidth_thumb, $imgheight_thumb, $imgwidth, $imgheight);

header('Content-type: image/gif');

imagegif($thumb);
?>
 
Marien xD

Marien xD

06/11/2006 12:08:00
Quote Anchor link
Dat is mooi, net iets te vroeg gepost :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.