Tijd achteraf aan datetime toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Meddiecap B

Meddiecap B

29/07/2009 16:29:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een formuliertje dat een datum verwerkt. Dit is standaard de datum van vandaag, maar dat kan ook (manueel) een andere datum zijn.

Om die datum in de juiste database vorm te zetten gebruik ik het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    $datum = $_POST['datum'];
    // Datum omzetten naar DB formaat
    list($d, $m, $y) = explode('-', $datum);
    $datum = $y.''.$m.''.$d;


In de DB is de datum van het type datetime. Ik wil, wanneer de datum, de datum van vandaag is, daar een tijd aan toevoegen. Ik weet alleen niet hoe ik dat doe.

Kan iemand mij daarmee helpen?
Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Meddiecap B
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:58:10
 
Robert Deiman

Robert Deiman

29/07/2009 16:55:00
Quote Anchor link
CURTIME() is een MYSQL functie voor de huidige tijd. Je kan ook eens kijken naar de php functie date, tip:
DATE('H-i:s');
 
Meddiecap B

Meddiecap B

29/07/2009 16:58:00
Quote Anchor link
Ok, dankjewel.

Maar hoe voeg ik dat hier dan aan toe:

Zo?
$datum = $y.''.$m.''.$d.''.DATE('H-i:s');

EDIT: het werkt zo $datum = $y.''.$m.''.$d.''.date('His');
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Meddiecap B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.