Tijd in statusbalk

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/08/2010 22:20:11
Quote Anchor link
Ik probeer hier een welkomsbericht + de tijd in de statusbalk weer te geven. Zonder de tijd lukt het prima, maar nu krijg ik een fout-op-de-pagina error.

Hoe kan ik dit verwijderen maar de tijd weer te geven?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function updateTime() {
    var now = new Date()
    var theHour = now.getHours()
    var theMin = now.getMinutes()
    var theTime = theHour+":"+theMin
    timerID = setTimeout("updateTime()",1000)
}

window.status="Welkom op AlphenWeer.nl. Website status: Normaal. Tijd: "+ theTime +"."


en dan in de body

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
onload="updateTime()"
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:17:34
 
- Raoul -

- Raoul -

15/08/2010 10:17:35
Quote Anchor link
Hoi,
je moet de window status in de function zetten ;)
En je moet een setTimeout niet in een variable zetten??
Zo moet het werken ongeveer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function updateTime() {
    var now = new Date()
    var theHour = now.getHours()
    var theMin = now.getMinutes()
    var theTime = theHour+":"+theMin
window.status="Welkom op AlphenWeer.nl. Website status: Normaal. Tijd: "+ theTime +"."
    setTimeout("updateTime()",1000)
}
</script>
</head>
<body onload="updateTime()">

</body>
</html>
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

15/08/2010 11:20:03
Quote Anchor link
Wat doen jullie moeilijk.
JavaScript heeft daar een functie voor:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
setInterval(function(){
   var now = new Date,
       f2 = function(num){return num > 9 ? num : '0'+num},
       tijd = f2(now.getHours())+':'+f2(now.getMinutes())+':'+(now.getSeconds());
   top.status = "Welkom op AlphenWeer.nl. Website status: Normaal. Tijd: "+tijd+".";
}, 1000);

Het is trouwens mooier om iets als 11:17:05 te hebben, en niet 11:17:5.
Heb ik meteen even aangepast :)
Oh, en seconden zaten er ook nog niet bij.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

15/08/2010 13:09:12
Quote Anchor link
Bedankt! werkt nu.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.