tijd slaat wordt niet in database opgeslage

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ren

Ren

17/11/2006 16:20:00
Quote Anchor link
Via een hidden veld wil ik de huidige tijd in de database zetten.
Nu laat er eerst de huidige tijd in een variable zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$tijd
= date("Y-m-d H:i:s");

?>


Daarna is een van me input velden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo"  <input type=hidden name=tijd value=$tijd>";
?>


In me database is de kolom "tijd" genaamd. En is het een DATETIME type met als standaard waarde: 000-00-00 00:00:00


Dit lijk me allemaal te kloppen. De andere gegevens worden wel in de tabel opgeslagen.

Volgens mij gaat het fout met de spatie tussen "Y-m-d" en "H:i:s" Moet hier iets komen? Of is het iets anders?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:42:16
 
Frank -

Frank -

17/11/2006 16:54:00
Quote Anchor link
Vergeet hiddenfield, neem gewoon NOW() op in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
INSERT INTO
  tabelnaam(
    kolom1,
    datumtijd
  )
VALUES(
  'waarde 1',
  NOW()
)

NOW() is een MySQL-functie, zie hoofdstuk 12.5 van de MySQL-handleiding. Hier komt dus geen letter php-code aan te pas.

Edit: Jouw probleem met de value in de html, wordt veroorzaakt doordat jouw html-code niet valide is. Je vergeet overal de dubbele quotes: value="deze waarde". Het gebruik van enkele quotes bij in php om te echoen is dus aan te raden, dan hoef je niet alle dubbele quotes in jouw html te gaan escapen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.