tijd, tips?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:04:56
Quote Anchor link
Ola,

Ik wil een bepaalde actie ondernemen, maar alleen op een bepaald tijdtip, bijvoorbeeld in de eerste 3 minuten van ieder half uur. Dus tussen 10.00 en 10.03 en tussen 10.30 en 10.33. En dan weer tussen 11.00 en 11.03 en tussen 11.30 en 11.33 enz. en dat 24 uur per dag. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Iemand misschien tips wat de beste manier is om de tijd te berekenen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:56:06
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/12/2013 10:08:26
Quote Anchor link
Kan allemaal met javascript
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 10:10:47
Quote Anchor link
Uh, mij lijkt eerder een cronjob van toepassing

Je kiest je 'tijdsinterval' en controleert dat met PHP. Met een paar if-statements moet je dan wel redelijk accuraat een script kunnen uitvoeren. Ik heb cronjobs zelf gebruikt voor automatisch backups maken en emailen naar mezelf.
Gewijzigd op 16/12/2013 10:12:47 door Albert de Wit
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:11:05
Quote Anchor link
Thanks Kris, maar ik wil het gewoon met PHP doen. Als iemand tussen 10.00 en 10.03 mijn site bezoekt, dan wil ik dat er een bepaalde actie wordt getriggerd.

Toevoeging op 16/12/2013 10:15:20:

@Albert, goed punt... maar ik wil het graag in PHP zelf doen. Ik ben vooral benieuwd wat de beste manier is om die tijdsintervallen te bepalen, dus hoe bepaal je of je in de 3 eerste minuten van het hele of het halve uur zit?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

16/12/2013 10:23:34
Quote Anchor link
Je voert je php script uit via een cronjob. In jouw geval ( qua wat je omschrijft ), is dit exact wat je nodig hebt.

Cronjob is gewoon "taakbeheer" Jij wilt een actie uitvoeren om een bepaalde tijd. Wat voor actie dat is, is aan jou.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:28:18
Quote Anchor link
Ja, maar nogmaals dat is niet wat ik zoek. De situatie is niet altijd geldig (moeilijk uit te leggen) maar een cronjob kan ik in dit geval niet toepassen. Ik moet het dus echt in PHP oplossen. Heeft iemand tips?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2013 10:35:57
Quote Anchor link
Maar wat als je in die tijdsspanne van drie minuten juist geen bezoekers hebt?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 10:38:41
Quote Anchor link
Uh Ozzie, wat is de bedoeling. Wat probeer je te bereiken? En wat Aar zegt, wat als je dan geen bezoekers hebt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:47:07
Quote Anchor link
>> Maar wat als je in die tijdsspanne van drie minuten juist geen bezoekers hebt?

Dan wordt de actie dus niet uitgevoerd :)

Mijn website gebruikt services. Normaal pluk ik deze uit de cache. Stel dat ik de cache verwijder dan moeten de services opnieuw worden aangemaakt. Dit gaat normaal gesproken uiteraard gewoon goed, maar het zou kunnen dat het een keer fout gaat. Als de services niet zijn ingeladen, kan de rest van m'n applicatie niks. In dit uitzonderlijke geval wil ik een error boodschap op het scherm tonen en de applicatie stoppen. Echter, ik wil natuurlijk ook mezelf waarschuwen (anders heb ik niet in de gaten dat er iets mis is) door een e-mail te sturen. En om dit laatste gaat het dus. Ik wil een check inbouwen waardoor ik niet ineens overspoeld wordt met tientallen e-mails. Op deze manier (door alleen op bepaalde tijdstippen e-mail te versturen) kan ik dat enigszins controleren. Dat is de gedachte erachter.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/12/2013 10:47:25
Quote Anchor link
Gaat dit om de server of om jouw bezoekers?


Moet er om 10:40:00 iets veranderd worden aan de database of zo?
Of moet er iets op het scherm verschijnen van wie ook op jouw site zit?

"een bepaalde actie" is te vaag

Ozzie PHP op 16/12/2013 10:47:07:
Ik wil een check inbouwen waardoor ik niet ineens overspoeld wordt met tientallen e-mails.


Houd gewoon een 'last_mail_sent' bij in de DB
Gewijzigd op 16/12/2013 10:51:14 door Kris Peeters
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/12/2013 10:51:28
Quote Anchor link
Je kunt loggen wanneer dat "dingetje" is uitgevoerd. Als vanaf 10:04 blijkt dat het dingetje voor het tijdvak 10:00 - 10:03 niet werd uitgevoerd, voer je het alsnog uit.

Voor databasedingetjes kun je de Event Scheduler gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:55:35
Quote Anchor link
>> Houd gewoon een 'last_mail_sent' bij in de DB

Zoals ik al zei... als mijn services niet kunnen worden geladen, kan ik verder niks. Ook geen database call maken. Daarom wil ik het op deze manier doen.
 
Wouter J

Wouter J

16/12/2013 10:57:56
Quote Anchor link
Maar waren zouden je services ineens niet worden ingeladen?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

16/12/2013 10:59:33
Quote Anchor link
Waarom niet een simpel tekst bestand met daarin de unix timestamp van wanneer het de laatste keer fout ging opslaan?

Vervolgens kun je een cronjob maken die bepaald of de timestamp in dat bestand langer dan X tijd eenheden in het verleden ligt. Alleen dan verstuur je een email. Als je niet veel bezoekers hebt kan het zijn dat je iets meer emails krijgt, maar dan had je het maar sneller op moeten lossen.

Beantwoord die vraag, daarna hebt je recht om de volgende code te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

if ((date('i') % 30) < 3)
{

  //
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 11:04:39
Quote Anchor link
>> Maar waren zouden je services ineens niet worden ingeladen?

Geen idee? Een configuratie-bestand wat corrupt is of niet kan worden geladen? De yaml parser die niet werkt? In de praktijk zal het vrijwel nooit voorkomen, maar als het gebeurt wil ik er wel op zijn voorbereid en ervan op de hoogte worden gebracht. Als ik geen mail stuur naar mezelf, dan heb ik niks in de gaten.

>> Waarom niet een simpel tekst bestand met daarin de unix timestamp van wanneer het de laatste keer fout ging opslaan?

Is een optie, maar ik denk dat voor dit specifieke geval in mijn situatie mijn optie net zo handig is, zo niet handiger.

>> if ((date('i') % 30) < 3)

Euh, oké... dat is waarschijnlijk wat ik zoek... maar wat doe je hier precies :-s
De minuten ophalen dat snap ik, maar daarna..?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 11:04:56
Quote Anchor link
uh.... gewoon

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$time
= date('i');
if (($time >= 30 && $time <= 33) || ($time >= 0 || $time <= 3)){
    echo 'dinges';
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 11:08:10
Quote Anchor link
>> uh.... gewoon

Oké.. das inderdaad vrij gewoon :)

Ben nog wel benieuwd naar wat Dos daar doet in zijn code?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2013 11:13:03
Quote Anchor link
Kijken het aantal minuten gedeeld kan worden door 30 zonder restwaarde.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 11:14:49
Quote Anchor link
>> Kijken het aantal minuten gedeeld kan worden door 30 zonder restwaarde.

Euh...? :-s Kun je dat iets verder uitleggen?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 11:15:20
Quote Anchor link
- Aar - op 16/12/2013 11:13:03:
Kijken het aantal minuten gedeeld kan worden door 30 zonder restwaarde.


Ja maar dan word bijvoorbeeld de 31ste minuut niet goedgekeurd. Terwijl de 30ste t/m 33ste minuut het moeten doen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

16/12/2013 11:33:18
Quote Anchor link
% is de modulo operator.
Om heel simpel uit te leggen wat het doet: het haalt zo vaak mogelijk de waarde rechts (30) van de waarde links af (date('i')).

Om 18:5 zal gelden (date('i') % 30) === 5.
Om 21:40 zal gelden (date('i') % 30) === 10

Als je pseudo code wilt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

function modulo($left, $right) {
    while ($left > $right)
    {

        $left -= $right;
    }


    return $left;
}
Gewijzigd op 16/12/2013 11:34:44 door Dos Moonen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.