tijd, tips?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:04:56
Quote Anchor link
Ola,

Ik wil een bepaalde actie ondernemen, maar alleen op een bepaald tijdtip, bijvoorbeeld in de eerste 3 minuten van ieder half uur. Dus tussen 10.00 en 10.03 en tussen 10.30 en 10.33. En dan weer tussen 11.00 en 11.03 en tussen 11.30 en 11.33 enz. en dat 24 uur per dag. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Iemand misschien tips wat de beste manier is om de tijd te berekenen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:13:41
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/12/2013 10:08:26
Quote Anchor link
Kan allemaal met javascript
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 10:10:47
Quote Anchor link
Uh, mij lijkt eerder een cronjob van toepassing

Je kiest je 'tijdsinterval' en controleert dat met PHP. Met een paar if-statements moet je dan wel redelijk accuraat een script kunnen uitvoeren. Ik heb cronjobs zelf gebruikt voor automatisch backups maken en emailen naar mezelf.
Gewijzigd op 16/12/2013 10:12:47 door Albert de Wit
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:11:05
Quote Anchor link
Thanks Kris, maar ik wil het gewoon met PHP doen. Als iemand tussen 10.00 en 10.03 mijn site bezoekt, dan wil ik dat er een bepaalde actie wordt getriggerd.

Toevoeging op 16/12/2013 10:15:20:

@Albert, goed punt... maar ik wil het graag in PHP zelf doen. Ik ben vooral benieuwd wat de beste manier is om die tijdsintervallen te bepalen, dus hoe bepaal je of je in de 3 eerste minuten van het hele of het halve uur zit?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

16/12/2013 10:23:34
Quote Anchor link
Je voert je php script uit via een cronjob. In jouw geval ( qua wat je omschrijft ), is dit exact wat je nodig hebt.

Cronjob is gewoon "taakbeheer" Jij wilt een actie uitvoeren om een bepaalde tijd. Wat voor actie dat is, is aan jou.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:28:18
Quote Anchor link
Ja, maar nogmaals dat is niet wat ik zoek. De situatie is niet altijd geldig (moeilijk uit te leggen) maar een cronjob kan ik in dit geval niet toepassen. Ik moet het dus echt in PHP oplossen. Heeft iemand tips?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2013 10:35:57
Quote Anchor link
Maar wat als je in die tijdsspanne van drie minuten juist geen bezoekers hebt?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 10:38:41
Quote Anchor link
Uh Ozzie, wat is de bedoeling. Wat probeer je te bereiken? En wat Aar zegt, wat als je dan geen bezoekers hebt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:47:07
Quote Anchor link
>> Maar wat als je in die tijdsspanne van drie minuten juist geen bezoekers hebt?

Dan wordt de actie dus niet uitgevoerd :)

Mijn website gebruikt services. Normaal pluk ik deze uit de cache. Stel dat ik de cache verwijder dan moeten de services opnieuw worden aangemaakt. Dit gaat normaal gesproken uiteraard gewoon goed, maar het zou kunnen dat het een keer fout gaat. Als de services niet zijn ingeladen, kan de rest van m'n applicatie niks. In dit uitzonderlijke geval wil ik een error boodschap op het scherm tonen en de applicatie stoppen. Echter, ik wil natuurlijk ook mezelf waarschuwen (anders heb ik niet in de gaten dat er iets mis is) door een e-mail te sturen. En om dit laatste gaat het dus. Ik wil een check inbouwen waardoor ik niet ineens overspoeld wordt met tientallen e-mails. Op deze manier (door alleen op bepaalde tijdstippen e-mail te versturen) kan ik dat enigszins controleren. Dat is de gedachte erachter.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/12/2013 10:47:25
Quote Anchor link
Gaat dit om de server of om jouw bezoekers?


Moet er om 10:40:00 iets veranderd worden aan de database of zo?
Of moet er iets op het scherm verschijnen van wie ook op jouw site zit?

"een bepaalde actie" is te vaag

Ozzie PHP op 16/12/2013 10:47:07:
Ik wil een check inbouwen waardoor ik niet ineens overspoeld wordt met tientallen e-mails.


Houd gewoon een 'last_mail_sent' bij in de DB
Gewijzigd op 16/12/2013 10:51:14 door Kris Peeters
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/12/2013 10:51:28
Quote Anchor link
Je kunt loggen wanneer dat "dingetje" is uitgevoerd. Als vanaf 10:04 blijkt dat het dingetje voor het tijdvak 10:00 - 10:03 niet werd uitgevoerd, voer je het alsnog uit.

Voor databasedingetjes kun je de Event Scheduler gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:55:35
Quote Anchor link
>> Houd gewoon een 'last_mail_sent' bij in de DB

Zoals ik al zei... als mijn services niet kunnen worden geladen, kan ik verder niks. Ook geen database call maken. Daarom wil ik het op deze manier doen.
 
Wouter J

Wouter J

16/12/2013 10:57:56
Quote Anchor link
Maar waren zouden je services ineens niet worden ingeladen?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

16/12/2013 10:59:33
Quote Anchor link
Waarom niet een simpel tekst bestand met daarin de unix timestamp van wanneer het de laatste keer fout ging opslaan?

Vervolgens kun je een cronjob maken die bepaald of de timestamp in dat bestand langer dan X tijd eenheden in het verleden ligt. Alleen dan verstuur je een email. Als je niet veel bezoekers hebt kan het zijn dat je iets meer emails krijgt, maar dan had je het maar sneller op moeten lossen.

Beantwoord die vraag, daarna hebt je recht om de volgende code te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

if ((date('i') % 30) < 3)
{

  //
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 11:04:39
Quote Anchor link
>> Maar waren zouden je services ineens niet worden ingeladen?

Geen idee? Een configuratie-bestand wat corrupt is of niet kan worden geladen? De yaml parser die niet werkt? In de praktijk zal het vrijwel nooit voorkomen, maar als het gebeurt wil ik er wel op zijn voorbereid en ervan op de hoogte worden gebracht. Als ik geen mail stuur naar mezelf, dan heb ik niks in de gaten.

>> Waarom niet een simpel tekst bestand met daarin de unix timestamp van wanneer het de laatste keer fout ging opslaan?

Is een optie, maar ik denk dat voor dit specifieke geval in mijn situatie mijn optie net zo handig is, zo niet handiger.

>> if ((date('i') % 30) < 3)

Euh, oké... dat is waarschijnlijk wat ik zoek... maar wat doe je hier precies :-s
De minuten ophalen dat snap ik, maar daarna..?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 11:04:56
Quote Anchor link
uh.... gewoon

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$time
= date('i');
if (($time >= 30 && $time <= 33) || ($time >= 0 || $time <= 3)){
    echo 'dinges';
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 11:08:10
Quote Anchor link
>> uh.... gewoon

Oké.. das inderdaad vrij gewoon :)

Ben nog wel benieuwd naar wat Dos daar doet in zijn code?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2013 11:13:03
Quote Anchor link
Kijken het aantal minuten gedeeld kan worden door 30 zonder restwaarde.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 11:14:49
Quote Anchor link
>> Kijken het aantal minuten gedeeld kan worden door 30 zonder restwaarde.

Euh...? :-s Kun je dat iets verder uitleggen?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 11:15:20
Quote Anchor link
- Aar - op 16/12/2013 11:13:03:
Kijken het aantal minuten gedeeld kan worden door 30 zonder restwaarde.


Ja maar dan word bijvoorbeeld de 31ste minuut niet goedgekeurd. Terwijl de 30ste t/m 33ste minuut het moeten doen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

16/12/2013 11:33:18
Quote Anchor link
% is de modulo operator.
Om heel simpel uit te leggen wat het doet: het haalt zo vaak mogelijk de waarde rechts (30) van de waarde links af (date('i')).

Om 18:5 zal gelden (date('i') % 30) === 5.
Om 21:40 zal gelden (date('i') % 30) === 10

Als je pseudo code wilt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

function modulo($left, $right) {
    while ($left > $right)
    {

        $left -= $right;
    }


    return $left;
}
Gewijzigd op 16/12/2013 11:34:44 door Dos Moonen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.