Tijd tussen twee afspraken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »
Peter Brok

Peter Brok

22/05/2021 23:39:27
Quote Anchor link
Ik heb in een tabel rows met een begintijd en een eindtijd. Door deze van elkaar af trekken heb ik een periode. Deze geef ik weer in een tabel, het zijn afspraken in een kalender.

Nu wil de tijd berekenen tussen de eindtijd van de ene row en de begintijd van de volgende row. Hierdoor wil ik bepalen hoeveel tijd er tussen de twee afspraken zit. Dit om te bepalen of er nog een afspraak tussen kan.

Moet ik dit in PHP regelen of in sql? Tot nu toe is het mij niet gelukt om dit te berekenen.

Hieronder wat ik nu heb, de begin en eindtijd komen er per row wel uit, maar op deze manier trek ik de verkeerde getallen van elkaar. Appointment_begin en end zijn datumnotaties, dus in seconden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$sql_appointments = $conn->query('
SELECT appointment_begin, appointment_end
FROM appointment
WHERE employeeID = ' . $conn->quote(2) . 'ORDER BY appointment_begin');

                      while ($row_salon_appointments = $sql_salon_appointments->fetch(PDO::FETCH_ASSOC))
                          {

                           $aa = $row_salon_appointments['appointment_begin']);

                            
                       $bb date('Y-m-d H:i', $row_salon_appointments['appointment_end']);
                        
                           $cc = $bb - $aa;    

                           }
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:46:23
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/05/2021 08:50:20
Quote Anchor link
Het hangt er van af welke database je gebruikt.

MySQL en MariaDB kunnen niet omgaan met periodes. Ze kennen geen INTERVAL als gegevenstype.
Dat betekent dat je met deze databases, voor zoiets triviaals het wiel al wéér zelf mag gaan uitvinden.
Je kunt dat omslachtig doen in SQL, maar je kunt het ook omslachtig doen in PHP, dat maakt niet veel uit.
De meesten rommelen dan wat aan met seconden per uur et cetera, maar uiteindelijk is het heel ingewikkeld om het helemaal goed te krijgen. Vanwege veranderende tijdzones en schrikkeljaren en schrikkelseconden.

Als je Postgres gebruikt, krijg je na het berekenen van het verschil tussen twee datums gewoon een INTERVAL gegevenstype, waarmee al het rekenwerk al voor je is gedaan, zoals het hoort in een database.
Je kunt je dan bezighouden met de vraag wat je wilt maken, in plaats van hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.
Gewijzigd op 23/05/2021 08:57:13 door Ad Fundum
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

24/05/2021 14:22:50
Quote Anchor link
Daar zullen ze bij MySQL en MariaDB van opkijken.

https://mariadb.com/kb/en/date-and-time-units/
https://mariadb.com/kb/en/timediff/

Triviaal voorbeeld :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT aanvang, einde, TIME_FORMAT( TIMEDIFF( einde,aanvang ), "%k uur %i minuten" ) AS duur FROM afspraken;


Maar de vraag was hoe je het verschil berekent tussen eindtijd van een regel en de begintijd van de volgende regel.

Bijvoorbeeld in een lus in PHP :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
for ($i = 0; $i < count; $i++) {
    echo $row[$i+1]['aanvang'] - $row[$i]['einde'] . '<br />';
}


Toevoeging op 24/05/2021 17:46:51:

Om de vragensteller op weg te helpen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<table>

<thead>
    <tr>
        <th>Einde (huidige row)</th>
        <th>Aanvang (volgende row)</th>
        <th>Duur</th>
    </tr>
</thead>

<?php
// aangenomen aanvang en einde zelfde dag
$afspraken = [];
while ( $row = $result->fetch_object() )
{

    $afspraken[] = $row;
    //echo '<pre>' . print_r( $afspraken, TRUE ) . '</pre>';
}
for ( $i = 0; $i < count($afspraken); $i++)
{

    // verder uitwerken aanvang volgende row vroeger/later einde huidige row
    //echo '<pre>' . print_r($row, TRUE ) . '</pre>';

    $einde = new DateTime( $afspraken[$i]->einde );
    if ($i < count($afspraken) )
    {

        $aanvang  = new DateTime( $afspraken[$i+1]->aanvang );
        $verschil = $einde->diff($aanvang);
    }

    echo '<tr><td>' .
        $einde->format('H:i') .
        '</td><td>' .
        $aanvang->format('H:i') .
        '</td><td>' .
        $verschil->format('%H:') .
        str_pad($verschil->format('%i'),2,"0",STR_PAD_LEFT) .
        '</td></tr>';
}

?>


</table>
Gewijzigd op 24/05/2021 17:47:53 door Adoptive Solution
 
Ad Fundum

Ad Fundum

25/05/2021 09:35:05
Quote Anchor link
Het is zeker leuk dat het voorbeeld lijkt te werken met de twee functies TIME_FORMAT() en TIMEDIFF().
Toch ligt het anders (helaas).

TIMEDIFF() is gemaakt om verkeerde uitkomsten te geven als de data niet klopt of als de twee datums te ver uit elkaar liggen:
Quote:
"The result returned by TIMEDIFF() is limited to the range allowed for TIME values."

En over TIME values wordt gezegd:
Quote:
"TIME values may range from '-838:59:59' to '838:59:59'."

Het meest slecht is dat de verwachte uitkomst stilzwijgend wordt veranderd naar iets dat MySQL past:
Quote:
"By default, values that lie outside the TIME range but are otherwise valid are clipped to the closest endpoint of the range. [...] Note that because '00:00:00' is itself a valid TIME value, there is no way to tell, from a value of '00:00:00' stored in a table, whether the original value was specified as '00:00:00' or whether it was invalid."

Het precieze gedrag van TIMEDIFF() wordt ook nog eens beïnvloed door het niet goed ondersteunen van tijdzones en globale serverinstellingen als ALLOW_INVALID_DATES.
Rekenen met tijd in MySQL is dus weinig consequent en weinig betrouwbaar.

Helaas biedt MySQL geen andere opties om met een INTERVAL te werken. Een INTERVAL onthoudt het aantal kalendermaanden, weken, dagen, etc. De enige manier is om te rekenen met seconden, die geen rekening houden met schrikkeljaren, schrikkelseconden, kalendermaanden of tijdzones:
Quote:
"Alternatively, you can use either of the functions TIMESTAMPDIFF() and UNIX_TIMESTAMP(), both of which return integers."

Nu was er ooit, 15 jaar geleden, een slim iemand die vroeg om het INTERVAL datatype te ondersteunen.
Maar daar is nooit wat mee gedaan.
Wat moet je dan nog met MySQL?

Dan het alternatief in PHP, is dat zoveel beter?
Mijn ervaring is dat DateTime in PHP 4 niet eens werkte, en alleen maar foute resultaten gaf.
Uit de lange maar ook recente lijst van bugs valt op te maken dat het nog steeds niet altijd betrouwbaar is:
https://bugs.php.net/search.php?cmd=display&project=PHP&order_by=id&direction=DESC&limit=30&package_name[]=Date%2Ftime+related
Ik zou het niet in een productie-omgeving durven te gebruiken.

Maar waarom zou je ook blijven aanmodderen en steeds het wiel weer opnieuw uitvinden, als je in plaats daarvan IntlCalendar kunt gebruiken, of een fatsoenlijke database als Postgres (eigenlijk alles behalve MySQL/MariaDB) ?
Gewijzigd op 25/05/2021 09:43:56 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

26/05/2021 07:54:40
Quote Anchor link
Mogelijks zou je ook iets kunnen doen met een self-join
select * from tbl t1 join tbl t2 where ???

Hier moeten we de exacte structuur hebben
maar iets zoals zelfde medewerker en later maar vroegste uur dan deze afspraak

Net zelf zoiets gedaan voor vervolg van gesprek.
 
Peter Brok

Peter Brok

27/05/2021 23:47:45
Quote Anchor link
Bedankt allemaal, ik heb alles over tijd met belangstelling gelezen. Het is het volgende geworden en het werkt! Niet zelf bedacht! :-;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

$sql_appointments
= $conn->query("
SELECT appointment_begin
FROM appointments
WHERE appointment_begin >= $appointment_beginID AND employeeID = $employeeID
ORDER BY appointment_begin
LIMIT 1"
);

$row_appointments = $sql_appointments->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);

$start_free_time = $row_appointments['appointment_begin'];
$end_free_time = $appointment_beginID;

$result_free_time = $start_free_time - $end_free_time ;

$result_free_time_minutes = ($result_free_time/60) - $duration_total;

if($start_free_time <> "") {
  if( $result_free_time_minutes < 0) {    
    ?>

    <div class="alert">
    <span class="closebtn" onclick="location.href='index.php';" >&times;</span>
    <strong>Let op!</strong> Deze afspraak is te lang voor de beschikbare tijd.
    Druk p het kruisje om terug te gaan.
    </div>
    <?php ; } ?>


Edit:
Code-tag gefixxed. Bracket miste in de tag.
Gewijzigd op 28/05/2021 00:38:12 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

28/05/2021 12:31:07
Quote Anchor link
Wat nu als er geen volgende appointment gevonden wordt door die query?
 
Jan R

Jan R

28/05/2021 13:06:31
Quote Anchor link
Dank krijg je null en weet je ook wat te doen :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.