Tijdnotatie Javascript counter

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bert Lodewijks

Bert Lodewijks

23/04/2021 01:11:17
Quote Anchor link
Hallo,

Met Javascript heb ik een timer gemaakt die aftelt naar een specifieke datum.
In principe werkt het maar de tijdnotatie zou ik willen veranderen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
        <script type="text/javascript">
        window.addEventListener('load', function () {
            var test = new Date() . getTime();
            var enddate = new Date( "2021-04-24T00:00" ).getTime();
            var countdown = setInterval(function() {
                var datetime_now = new Date() . getTime();
                var time_left = enddate - datetime_now;
                var days = Math.floor(time_left / (1000 * 60 * 60 * 24));
                var hours = Math.floor((time_left % (1000 * 60 * 60 * 24)) / (1000 * 60 * 60));
                var minutes = Math.floor((time_left % (1000 * 60 * 60)) / (1000 * 60));
                var seconds = Math.floor((time_left % (1000 * 60)) / 1000);
                document.getElementById("counter").innerHTML = days + "d " + hours + ":"
      + minutes + ":" + seconds;
                
                if (time_left < 0) {
                    clearInterval(countdown);
                    document.getElementById("counter").innerHTML = "Tijs is om";
                }
            }, 1000);
        });
        </script>


Op het moment dat de uren, minuten of de secondes minder dan 10 is, is de tijdnotatie bijvoorbeeld 1:12:32 (1 uur 12 min en 32 seconden) of 23:1:9 (23 uur 1 min en 9 seconden).

Wat ik graag zou willen is op het moment als het onder de 10 is en dus de tijd over gaat op 1 getal dat er een 0 voor staat.
Dan zouden bovenstaande tijden er zo uitzien
01:12:32
23:01:09

Werk ik dan met een if statement of kan dit op een andere / simpelere manier?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:39:02
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

23/04/2021 07:40:25
 
Jop B

Jop B

23/04/2021 22:06:10
Quote Anchor link
zie onderstaand script, dit geeft de tijd aan zoals je graag zou willen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<script type="text/javascript">
        window.addEventListener('load', function () {
            var test = new Date() . getTime();
            var enddate = new Date( "2021-04-24T00:00" ).getTime();
            var countdown = setInterval(function() {
                var datetime_now = new Date() . getTime();
                var time_left = enddate - datetime_now;
                var days = Math.floor(time_left / (1000 * 60 * 60 * 24));
                var hours = Math.floor((time_left % (1000 * 60 * 60 * 24)) / (1000 * 60 * 60));
                var minutes = Math.floor((time_left % (1000 * 60 * 60)) / (1000 * 60));
                var seconds = Math.floor((time_left % (1000 * 60)) / 1000);
                hours    = hours < 10 ? "0" + hours : hours; //toegevoegd
        minutes = minutes < 10 ? "0" + minutes : minutes; //toegevoegd
            seconds = seconds < 10 ? "0" + seconds : seconds; //toegevoegd
                document.getElementById("counter").innerHTML = days + "d " + hours + ":"
      + minutes + ":" + seconds;
                
                if (time_left < 0) {
                    clearInterval(countdown);
                    document.getElementById("counter").innerHTML = "Tijs is om";
                }
            }, 1000);
        });
</script>
 
Jan R

Jan R

24/04/2021 02:55:47
Quote Anchor link
Bert Lodewijks op 23/04/2021 01:11:17:
document.getElementById("counter").innerHTML = "Tijs is om";


Bedoel je Tijs is omgelegd of tijd is om? :)

Jan
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

24/04/2021 10:05:24
Quote Anchor link
Gebruik deze functie :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function pad( num, size ) {
    var s = "0000" + num;
    return s.substr( s.length - size );
}


en verander dan dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var hours = Math.floor( ( time_left % (1000 * 60 * 60 * 24)) / (1000 * 60 * 60));


in dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var hours = pad( Math.floor( ( time_left % (1000 * 60 * 60 * 24)) / (1000 * 60 * 60)), 2 );


Vergelijkbare regels ook aanpassen.

Kwam 27 uur geleden via dit :

https://www.google.com/search?q=javascript+opvullen+met+nullen

bij de uitleg :

http://domoticx.com/javascript-voorloopnullen-toevoegen-aan-een-getal/
Gewijzigd op 24/04/2021 10:07:44 door Adoptive Solution
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.