tijdsverschil berekenen (SQL of PHP)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rob

Rob

28/12/2009 12:54:00
Quote Anchor link
Hey iedereen,

In mijn database heb ik een script staan waarin mensen maximaal 1x per dag ergens op kunnen klikken. Dat gaat zo:

SELECT * FROM clicks WHERE DATE(time)=DATE(NOW())

Als dat een rij teruggeeft is kan je niet meer klikken. Nu wil ik dit veranderen in 24 uur, in plaats van 1 dag. Hoe kan ik dat doen?

Groetjes!

-----
Daarop kreeg ik dit antwoord:
where DATE(time) > DATE_SUB(CURDATE( ),INTERVAL 1 DAY);
Dat heb ik geprobeerd, maar dat werkt niet.

Ik wil eigenlijk dit:
RECORD: 27-12-2009 23:43
HUIDIG: 27-12-2009 23:53
geeft 0 rijen
RECORD: 27-12-2009 23:43
HUIDIGE TIJD: 28-12-2009 02:03
geeft wel wat terug.
ik wil dus dat er minimaal 24 uur tussen zit. Hoe krijg ik dat voor elkaar?
Mijn MySQL field type is een datetime. En hoe zou ik anders via PHP een boolean kunnen laten verschijnen als het verschil tussen nu en die datetime uit de DB groter is dan 24 uur?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:17:26
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2009 13:07:00
Quote Anchor link
Handig geen mod-rechten.

Dubbelpost.
Ga verder in je vorige topic graag.

SanThe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.