time() - $tijdsetting

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

05/06/2011 21:43:25
Quote Anchor link
ik heb een probleempje, want ik hem 2 gegevens:

time()
en
$tijdsetting

alleen time() staat op: 1307302954
en $tijdsetting op: 2011-06-05 21:37:50

nu wil ik dat het verschil wordt uitgerekend, en dat er dan bijv staat:
Het verschil tussen de tijd is: 12345

alleen nu probeer ik: $tijdverschil1 = time() - $data->steel;

alleen dit lukt niet, waarschijnlijk omdat de tijdsetting met streepjes en dubbelepunten staat, hoe kan ik zorgen dat dit wel van elkaar afgehaald kan worden?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:32:04
 
Kees Schepers

kees Schepers

05/06/2011 23:30:02
Quote Anchor link
Je zou hier strftime() voor kunnen gebruiken die een datum/tijd notatie in het engels omzet in een UNIX timestamp.

Wat je ook kunt doen, is als je het veld 'steel' uit een MySQL database haalt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT UNIX_TIMESTAMP(steel) AS steel_timestamp FROM ....


Zodat je de tijd al in een timestamp terug krijgt.

Wat ik zelf meestal doe is de berekening maken in de database query. Dit gaat met mysql erg gemakkelijk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATEDIFF(NOW(), steel) AS timedifference FROM ...


je hebt ook TIMEDIFF(), die berekend het in seconde :)

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html
http://nl3.php.net/strftime
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

06/06/2011 18:14:11
Quote Anchor link
Bedankt, alleen waarschijnlijk ligt het aan mij, maar het lukt me nog niet zo goed, ik heb al wel wat anders geprobeerd, maar dit werkt ook niet.

ik heb dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=date("Y-m-d H:m:s")-$tijdsetting?>


hierbij is $tijdsetting gelijk aan: 2011-06-06 18:10:04
 
- SanThe -

- SanThe -

06/06/2011 18:30:25
Quote Anchor link
Je probeert nu twee strings van elkaar af te trekken. Dat gaat echt niet lukken. Je zal er eerst getallen van moeten maken.
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

06/06/2011 18:39:51
Quote Anchor link
en kan je me makkelijk uitleggen hoe je dat doet?
 
Dennis meijer

dennis meijer

06/06/2011 18:46:16
Quote Anchor link
Je zult eerst de timestamp moeten ophalen van de tijd die het nu is...

Dat kan makkelijk met time()

time druk je dan in een variabele en dan heb je de eerste tijd al... Daarna moet je die tijdsetting als een timestamp hebben.

Nu weet ik niet of je hem hebt opgeslagen als timestamp...

Als dit wel zo is kun je de 2 timestamps van elkaar afhalen...

Anders weet ik niet precie shoe je die datum kunt omzetten in timestamp
 
- SanThe -

- SanThe -

06/06/2011 18:50:18
Quote Anchor link
Lees de post van Kees nog eens door.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.