Timestamp geeft foute tijd weer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »
Joop Hennis

Joop Hennis

11/06/2019 20:50:20
Quote Anchor link
Mijn tabel in mijn database heeft een veld dat heet gewijzigd en bevat een timestamp.
Als ik het veld zichtbaar maak in een pagina is de tijd 3 uur eerder. Ik neem aan dat het verschil weer afwijkt met de wintertijd. Kan iemand mij helpen om zomer en winter de juiste Nederlandse tijd te laten zien.
De code die ik heb gebruikt is:
aanmaakdatum:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['gewijzigd']; ?>


Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:53:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2019 20:56:32
Quote Anchor link
Staat je server in een andere tijdszone?
 
Joop Hennis

Joop Hennis

11/06/2019 20:58:13
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wel. www.one.com
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/06/2019 22:53:16
Quote Anchor link
Ok.

Een timestamp (en ik denk dat je een datetime bedoelt omdat je deze ogenschijnlijk rechtstreeks weergeeft zonder formattering, of je moet de formattering regelen in de query zelf? dit zou ik ook afraden, zie verderop) zegt niets over de tijdszone. Een timestamp (of datetime) wordt waarschijnlijk in de UTC tijdszone opgeslagen (dit is nagenoeg gelijk aan GMT) als je geluk hebt (een un*x timestamp gebruikt per definitie UTC), maar beter is het om dit af te dwingen.

Vervolgens heb je een lokaal ingestelde tijdszone, deze zou je kunnen opvragen met date_default_timezone_get().

Op het moment dat je een timestamp/datetime een (alternatieve) formattering gaf voor weergave met datum/tijdfuncties van weleer (en sommige doen dit nog steeds) wordt deze automatisch omgezet van UTC naar de ingestelde / op dat moment geldende tijdszone. Dit is hoe dat soort functies werk(t)en. Het is dan dus wel zaak dat de tijdszone van de oorspronkelijke timestamp/datetime in UTC was anders gaat deze omrekening natuurlijk vaak mis.

Tegenwoordig heb je de DateTime() familie die alles een stuk eenvoudiger (of in ieder geval uniformer) maakt.

Wat je ook zou kunnen doen is dus één timestamp aanmaken, en vervolgens kun je heel makkelijk uitrekenen hoe laat het in andere tijdszones is, maar je zou dus ook allerlei berekeningen hiermee kunnen uitvoeren.

Maar als je tot nu toe nog niet over tijdszones hebt nagedacht wordt dat nu misschien... tijd 8). Sla bij voorkeur alles op in UTC zodat je altijd hetzelfde uitgangspunt hebt.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
echo 'default timezone: '.date_default_timezone_get().'<br>'; // levert bijvoorbeed Europe/Berlin

$pdt = new DateTimeZone('America/Los_Angeles');
$amsterdam = new DateTimeZone('Europe/Amsterdam');
$utc = new DateTimeZone('UTC'); // DateTimeZone::UTC does not work?
$format = 'Y-m-d H:i:s';

$now = new DateTime();
$utcTime = $now->setTimeZone($utc)->format($format); // to database
echo 'default time: '.$now->format($format).'<br>';
echo 'Amsterdam time: '.$now->setTimeZone($amsterdam)->format($format).'<br>';
echo 'PDT time: '.$now->setTimeZone($pdt)->format($format).'<br>';
echo 'UTC time: '.$utcTime.'<br>';
// from database
$dbTime = new DateTime($utcTime, $utc);
echo 'time from database converted to local time: '.$dbTime->setTimeZone($amsterdam)->format($format).'<br>';
?>

En dit doe je dus allemaal met een en dezelfde timestamp ($now).

Op het moment dat je datums en tijden weergeeft zou je die dus eerst door een functie/methode heen kunnen (en dus eigenlijk moeten) halen waarin de relevante tijdszone wordt ingesteld en verdere formatteringslogica wordt afgehandeld. Op die manier zouden gebruikers in een systeem dus alle datums en tijden in hun eigen lokale tijd(szone) kunnen zien.

Omdat de tijden allemaal in UTC zijn opgeslagen is er relatief gezien geen verschil, m.a.w. als iemand een kwartier geleden in Amsterdam een bericht plaatst op dit forum (alhoewel, misschien niet op dit formum omdat de tijden hier nog steeds vertiefd zijn :p) en iemand aan de andere kant van de wereld (die in zijn/haar profiel de daar geldende lokale tijdszone heeft ingesteld) kan dan dus zien dat het bericht voor hem/haar een kwartier geleden was geplaatst, onafhankelijk waar je je ter wereld bevindt of welke lokale tijdszone je gebruikt.

Aan (sec) een timestamp/datetime zelf kun je hierover geen enkele informatie afleiden.

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat de klok van je webserver de verkeerde tijd aangeeft, in absolute zin.
Gewijzigd op 12/06/2019 15:54:12 door Thomas van den Heuvel
 
Joop Hennis

Joop Hennis

14/06/2019 13:43:02
Quote Anchor link
Dank je voor de uitgebreide uitleg. Hier kan ik verder mee.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.