Timestamp geeft foute tijd weer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »
Joop Hennis

Joop Hennis

11/06/2019 20:50:20
Quote Anchor link
Mijn tabel in mijn database heeft een veld dat heet gewijzigd en bevat een timestamp.
Als ik het veld zichtbaar maak in een pagina is de tijd 3 uur eerder. Ik neem aan dat het verschil weer afwijkt met de wintertijd. Kan iemand mij helpen om zomer en winter de juiste Nederlandse tijd te laten zien.
De code die ik heb gebruikt is:
aanmaakdatum:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['gewijzigd']; ?>


Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:10:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2019 20:56:32
Quote Anchor link
Staat je server in een andere tijdszone?
 
Joop Hennis

Joop Hennis

11/06/2019 20:58:13
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wel. www.one.com
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/06/2019 22:53:16
Quote Anchor link
Ok.

Een timestamp (en ik denk dat je een datetime bedoelt omdat je deze ogenschijnlijk rechtstreeks weergeeft zonder formattering, of je moet de formattering regelen in de query zelf? dit zou ik ook afraden, zie verderop) zegt niets over de tijdszone. Een timestamp (of datetime) wordt waarschijnlijk in de UTC tijdszone opgeslagen (dit is nagenoeg gelijk aan GMT) als je geluk hebt (een un*x timestamp gebruikt per definitie UTC), maar beter is het om dit af te dwingen.

Vervolgens heb je een lokaal ingestelde tijdszone, deze zou je kunnen opvragen met date_default_timezone_get().

Op het moment dat je een timestamp/datetime een (alternatieve) formattering gaf voor weergave met datum/tijdfuncties van weleer (en sommige doen dit nog steeds) wordt deze automatisch omgezet van UTC naar de ingestelde / op dat moment geldende tijdszone. Dit is hoe dat soort functies werk(t)en. Het is dan dus wel zaak dat de tijdszone van de oorspronkelijke timestamp/datetime in UTC was anders gaat deze omrekening natuurlijk vaak mis.

Tegenwoordig heb je de DateTime() familie die alles een stuk eenvoudiger (of in ieder geval uniformer) maakt.

Wat je ook zou kunnen doen is dus één timestamp aanmaken, en vervolgens kun je heel makkelijk uitrekenen hoe laat het in andere tijdszones is, maar je zou dus ook allerlei berekeningen hiermee kunnen uitvoeren.

Maar als je tot nu toe nog niet over tijdszones hebt nagedacht wordt dat nu misschien... tijd 8). Sla bij voorkeur alles op in UTC zodat je altijd hetzelfde uitgangspunt hebt.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
echo 'default timezone: '.date_default_timezone_get().'<br>'; // levert bijvoorbeed Europe/Berlin

$pdt = new DateTimeZone('America/Los_Angeles');
$amsterdam = new DateTimeZone('Europe/Amsterdam');
$utc = new DateTimeZone('UTC'); // DateTimeZone::UTC does not work?
$format = 'Y-m-d H:i:s';

$now = new DateTime();
$utcTime = $now->setTimeZone($utc)->format($format); // to database
echo 'default time: '.$now->format($format).'<br>';
echo 'Amsterdam time: '.$now->setTimeZone($amsterdam)->format($format).'<br>';
echo 'PDT time: '.$now->setTimeZone($pdt)->format($format).'<br>';
echo 'UTC time: '.$utcTime.'<br>';
// from database
$dbTime = new DateTime($utcTime, $utc);
echo 'time from database converted to local time: '.$dbTime->setTimeZone($amsterdam)->format($format).'<br>';
?>

En dit doe je dus allemaal met een en dezelfde timestamp ($now).

Op het moment dat je datums en tijden weergeeft zou je die dus eerst door een functie/methode heen kunnen (en dus eigenlijk moeten) halen waarin de relevante tijdszone wordt ingesteld en verdere formatteringslogica wordt afgehandeld. Op die manier zouden gebruikers in een systeem dus alle datums en tijden in hun eigen lokale tijd(szone) kunnen zien.

Omdat de tijden allemaal in UTC zijn opgeslagen is er relatief gezien geen verschil, m.a.w. als iemand een kwartier geleden in Amsterdam een bericht plaatst op dit forum (alhoewel, misschien niet op dit formum omdat de tijden hier nog steeds vertiefd zijn :p) en iemand aan de andere kant van de wereld (die in zijn/haar profiel de daar geldende lokale tijdszone heeft ingesteld) kan dan dus zien dat het bericht voor hem/haar een kwartier geleden was geplaatst, onafhankelijk waar je je ter wereld bevindt of welke lokale tijdszone je gebruikt.

Aan (sec) een timestamp/datetime zelf kun je hierover geen enkele informatie afleiden.

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat de klok van je webserver de verkeerde tijd aangeeft, in absolute zin.
Gewijzigd op 12/06/2019 15:54:12 door Thomas van den Heuvel
 
Joop Hennis

Joop Hennis

14/06/2019 13:43:02
Quote Anchor link
Dank je voor de uitgebreide uitleg. Hier kan ik verder mee.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.