Timestamp geeft foute tijd weer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »
Joop Hennis

Joop Hennis

11/06/2019 20:50:20
Quote Anchor link
Mijn tabel in mijn database heeft een veld dat heet gewijzigd en bevat een timestamp.
Als ik het veld zichtbaar maak in een pagina is de tijd 3 uur eerder. Ik neem aan dat het verschil weer afwijkt met de wintertijd. Kan iemand mij helpen om zomer en winter de juiste Nederlandse tijd te laten zien.
De code die ik heb gebruikt is:
aanmaakdatum:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['gewijzigd']; ?>


Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:40:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2019 20:56:32
Quote Anchor link
Staat je server in een andere tijdszone?
 
Joop Hennis

Joop Hennis

11/06/2019 20:58:13
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wel. www.one.com
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/06/2019 22:53:16
Quote Anchor link
Ok.

Een timestamp (en ik denk dat je een datetime bedoelt omdat je deze ogenschijnlijk rechtstreeks weergeeft zonder formattering, of je moet de formattering regelen in de query zelf? dit zou ik ook afraden, zie verderop) zegt niets over de tijdszone. Een timestamp (of datetime) wordt waarschijnlijk in de UTC tijdszone opgeslagen (dit is nagenoeg gelijk aan GMT) als je geluk hebt (een un*x timestamp gebruikt per definitie UTC), maar beter is het om dit af te dwingen.

Vervolgens heb je een lokaal ingestelde tijdszone, deze zou je kunnen opvragen met date_default_timezone_get().

Op het moment dat je een timestamp/datetime een (alternatieve) formattering gaf voor weergave met datum/tijdfuncties van weleer (en sommige doen dit nog steeds) wordt deze automatisch omgezet van UTC naar de ingestelde / op dat moment geldende tijdszone. Dit is hoe dat soort functies werk(t)en. Het is dan dus wel zaak dat de tijdszone van de oorspronkelijke timestamp/datetime in UTC was anders gaat deze omrekening natuurlijk vaak mis.

Tegenwoordig heb je de DateTime() familie die alles een stuk eenvoudiger (of in ieder geval uniformer) maakt.

Wat je ook zou kunnen doen is dus één timestamp aanmaken, en vervolgens kun je heel makkelijk uitrekenen hoe laat het in andere tijdszones is, maar je zou dus ook allerlei berekeningen hiermee kunnen uitvoeren.

Maar als je tot nu toe nog niet over tijdszones hebt nagedacht wordt dat nu misschien... tijd 8). Sla bij voorkeur alles op in UTC zodat je altijd hetzelfde uitgangspunt hebt.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
echo 'default timezone: '.date_default_timezone_get().'<br>'; // levert bijvoorbeed Europe/Berlin

$pdt = new DateTimeZone('America/Los_Angeles');
$amsterdam = new DateTimeZone('Europe/Amsterdam');
$utc = new DateTimeZone('UTC'); // DateTimeZone::UTC does not work?
$format = 'Y-m-d H:i:s';

$now = new DateTime();
$utcTime = $now->setTimeZone($utc)->format($format); // to database
echo 'default time: '.$now->format($format).'<br>';
echo 'Amsterdam time: '.$now->setTimeZone($amsterdam)->format($format).'<br>';
echo 'PDT time: '.$now->setTimeZone($pdt)->format($format).'<br>';
echo 'UTC time: '.$utcTime.'<br>';
// from database
$dbTime = new DateTime($utcTime, $utc);
echo 'time from database converted to local time: '.$dbTime->setTimeZone($amsterdam)->format($format).'<br>';
?>

En dit doe je dus allemaal met een en dezelfde timestamp ($now).

Op het moment dat je datums en tijden weergeeft zou je die dus eerst door een functie/methode heen kunnen (en dus eigenlijk moeten) halen waarin de relevante tijdszone wordt ingesteld en verdere formatteringslogica wordt afgehandeld. Op die manier zouden gebruikers in een systeem dus alle datums en tijden in hun eigen lokale tijd(szone) kunnen zien.

Omdat de tijden allemaal in UTC zijn opgeslagen is er relatief gezien geen verschil, m.a.w. als iemand een kwartier geleden in Amsterdam een bericht plaatst op dit forum (alhoewel, misschien niet op dit formum omdat de tijden hier nog steeds vertiefd zijn :p) en iemand aan de andere kant van de wereld (die in zijn/haar profiel de daar geldende lokale tijdszone heeft ingesteld) kan dan dus zien dat het bericht voor hem/haar een kwartier geleden was geplaatst, onafhankelijk waar je je ter wereld bevindt of welke lokale tijdszone je gebruikt.

Aan (sec) een timestamp/datetime zelf kun je hierover geen enkele informatie afleiden.

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat de klok van je webserver de verkeerde tijd aangeeft, in absolute zin.
Gewijzigd op 12/06/2019 15:54:12 door Thomas van den Heuvel
 
Joop Hennis

Joop Hennis

14/06/2019 13:43:02
Quote Anchor link
Dank je voor de uitgebreide uitleg. Hier kan ik verder mee.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.