Timestamp geeft foute tijd weer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »
Joop Hennis

Joop Hennis

11/06/2019 20:50:20
Quote Anchor link
Mijn tabel in mijn database heeft een veld dat heet gewijzigd en bevat een timestamp.
Als ik het veld zichtbaar maak in een pagina is de tijd 3 uur eerder. Ik neem aan dat het verschil weer afwijkt met de wintertijd. Kan iemand mij helpen om zomer en winter de juiste Nederlandse tijd te laten zien.
De code die ik heb gebruikt is:
aanmaakdatum:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['gewijzigd']; ?>


Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:42:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2019 20:56:32
Quote Anchor link
Staat je server in een andere tijdszone?
 
Joop Hennis

Joop Hennis

11/06/2019 20:58:13
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wel. www.one.com
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/06/2019 22:53:16
Quote Anchor link
Ok.

Een timestamp (en ik denk dat je een datetime bedoelt omdat je deze ogenschijnlijk rechtstreeks weergeeft zonder formattering, of je moet de formattering regelen in de query zelf? dit zou ik ook afraden, zie verderop) zegt niets over de tijdszone. Een timestamp (of datetime) wordt waarschijnlijk in de UTC tijdszone opgeslagen (dit is nagenoeg gelijk aan GMT) als je geluk hebt (een un*x timestamp gebruikt per definitie UTC), maar beter is het om dit af te dwingen.

Vervolgens heb je een lokaal ingestelde tijdszone, deze zou je kunnen opvragen met date_default_timezone_get().

Op het moment dat je een timestamp/datetime een (alternatieve) formattering gaf voor weergave met datum/tijdfuncties van weleer (en sommige doen dit nog steeds) wordt deze automatisch omgezet van UTC naar de ingestelde / op dat moment geldende tijdszone. Dit is hoe dat soort functies werk(t)en. Het is dan dus wel zaak dat de tijdszone van de oorspronkelijke timestamp/datetime in UTC was anders gaat deze omrekening natuurlijk vaak mis.

Tegenwoordig heb je de DateTime() familie die alles een stuk eenvoudiger (of in ieder geval uniformer) maakt.

Wat je ook zou kunnen doen is dus één timestamp aanmaken, en vervolgens kun je heel makkelijk uitrekenen hoe laat het in andere tijdszones is, maar je zou dus ook allerlei berekeningen hiermee kunnen uitvoeren.

Maar als je tot nu toe nog niet over tijdszones hebt nagedacht wordt dat nu misschien... tijd 8). Sla bij voorkeur alles op in UTC zodat je altijd hetzelfde uitgangspunt hebt.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
echo 'default timezone: '.date_default_timezone_get().'<br>'; // levert bijvoorbeed Europe/Berlin

$pdt = new DateTimeZone('America/Los_Angeles');
$amsterdam = new DateTimeZone('Europe/Amsterdam');
$utc = new DateTimeZone('UTC'); // DateTimeZone::UTC does not work?
$format = 'Y-m-d H:i:s';

$now = new DateTime();
$utcTime = $now->setTimeZone($utc)->format($format); // to database
echo 'default time: '.$now->format($format).'<br>';
echo 'Amsterdam time: '.$now->setTimeZone($amsterdam)->format($format).'<br>';
echo 'PDT time: '.$now->setTimeZone($pdt)->format($format).'<br>';
echo 'UTC time: '.$utcTime.'<br>';
// from database
$dbTime = new DateTime($utcTime, $utc);
echo 'time from database converted to local time: '.$dbTime->setTimeZone($amsterdam)->format($format).'<br>';
?>

En dit doe je dus allemaal met een en dezelfde timestamp ($now).

Op het moment dat je datums en tijden weergeeft zou je die dus eerst door een functie/methode heen kunnen (en dus eigenlijk moeten) halen waarin de relevante tijdszone wordt ingesteld en verdere formatteringslogica wordt afgehandeld. Op die manier zouden gebruikers in een systeem dus alle datums en tijden in hun eigen lokale tijd(szone) kunnen zien.

Omdat de tijden allemaal in UTC zijn opgeslagen is er relatief gezien geen verschil, m.a.w. als iemand een kwartier geleden in Amsterdam een bericht plaatst op dit forum (alhoewel, misschien niet op dit formum omdat de tijden hier nog steeds vertiefd zijn :p) en iemand aan de andere kant van de wereld (die in zijn/haar profiel de daar geldende lokale tijdszone heeft ingesteld) kan dan dus zien dat het bericht voor hem/haar een kwartier geleden was geplaatst, onafhankelijk waar je je ter wereld bevindt of welke lokale tijdszone je gebruikt.

Aan (sec) een timestamp/datetime zelf kun je hierover geen enkele informatie afleiden.

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat de klok van je webserver de verkeerde tijd aangeeft, in absolute zin.
Gewijzigd op 12/06/2019 15:54:12 door Thomas van den Heuvel
 
Joop Hennis

Joop Hennis

14/06/2019 13:43:02
Quote Anchor link
Dank je voor de uitgebreide uitleg. Hier kan ik verder mee.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.