Tinymce editor cms inclusief css opmaak

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas Visscher

Bas Visscher

08/10/2009 21:01:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een cms geschreven wat op zich al perfect werkt.
Het werkt met de tinymce editor ik hoop dat jullie hier bekend mee zijn.
Hij werkt met die standaarden dus als je tekst intypt dan zie je dat als die tekst.
Het is lastig uit te leggen maar om het kort te houden is dit wat ik graag wil.

Als ik tekst intyp in die editor (uitgebreid tekstveld met javascript), wil ik graag dat hij de opmaak die ik in de css heb laat zien. Dus zoals ik in die css bijvoorbeeld de <h2> tag opmaak dat die ook zo in de editor tekstfield word weergegeven.

Hier is mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php include('beveiliging.php'); ?>
<html>
<head><title>Pagina beheer C-M-S</title></head>
<body bgcolor="#CCCCCC" background="images/header.jpg" style="background-repeat:no-repeat; background-position: center;">
<a href="index.php">terug</a><br/>
<script type="text/javascript" src="jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>
<script type="text/javascript">
tinyMCE.init({
    mode : "textareas",
    editor_selector : "mceAdvanced",
    theme: "advanced",
    height: "500"
});
</script>
<?php
//Menu kiezen uit beschikbare paginas
if(empty($_GET['pagina'])){
include('links.php');

}

//Functie om nummers uit de get om te zetten in namen<br />
function TransformNummer(){
$get = $_GET['pagina'];
$naam = array(1 => "Home", 2 => "Wie Zijn Wij", 5 => "Contact");
return($naam[$get]);
}

//Functie om bestandsnamen.txt te openen
function TransformBestand(){
$getter = $_GET['pagina'];
$bestandsnaam = array(1 => "index.txt", 2 => "wiezijnwij.txt", 3 => "contact.txt");
return(stripslashes("content/".$bestandsnaam[$getter]));
}

//Bestand updaten en wegschrijven
if(isset($_POST['btn_verstuur'])){
$bestand = TransformBestand();
$openen=fopen($bestand, "w+");
$content= stripslashes($_POST['inhoud']);
fwrite($openen, $content);
fclose($openen);
echo"<h1 style=\"text-align:center;\">Pagina succesvol geüpdate.</h1> <br/> <h3 align=\"center\"><a href=\"cms.php\">Klik hier om terug te gaan!</a>" ;
}

?>

<?php if(empty($_POST['btn_verstuur']) && isset($_GET['pagina']) && $_GET['modus'] == "updaten"){ ?>
<form method="post" name="wijzigen"  action="cms.php?&pagina=<?php echo $_GET['pagina'];?>">
    <textarea name="inhoud"  class="mceAdvanced"  style="width:100%; height:60%">
    <?php include(TransformBestand()); ?></textarea>
    <input name="btn_verstuur" style="text-align:center;" type="submit" value="Wijzig <?php echo TransformNummer(); ?> pagina!" onClick="return window.confirm('Weet u zeker dat je deze pagina wilt aanpassen?');" />
</form>
<!--Afsluiten if(empty) -->
<?php }
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:59:56
 
Maik Diepenbroek

Maik Diepenbroek

08/10/2009 22:42:00
Quote Anchor link
Is dit zo ongeveer wat je bedoeld ?
http://wiki.moxiecode.com/index.php/TinyMCE:Configuration/content_css
 
Bas Visscher

Bas Visscher

09/10/2009 15:54:00
Quote Anchor link
Maik schreef op 08.10.2009 22:42:
Is dit zo ongeveer wat je bedoeld ?
http://wiki.moxiecode.com/index.php/TinyMCE:Configuration/content_css


Hartstikke bedankt!
Ik zocht me een ongeluk maar jij hebt het gevonden dankje!
 
Maik Diepenbroek

Maik Diepenbroek

09/10/2009 17:28:00
Quote Anchor link
Geen probleem, gelukkig heb ik hier zelf ook even naar moeten zoeken. Vandaar dat ik het nog wist, en niks is vervelender (nouja bijna niks !)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.