TinyMCPUK welke rechten?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

19/04/2008 10:10:00
Quote Anchor link
naar aanleiding van deze tutorial ben ik eens gaan kijken naar TinyMCE, en daarna naar TinyMCPUK (dank aan Jan, voor de link).

een paar probleempjes bij het 'instaleren', maar dat moet natuurlijk ook. Anders is er niks aan :-)

maar nu kom tegen de volgende problemen aan, die ik na googlen en veel zoeken niet kan oplossen.

Het eerste probleem is de image/file manager. Deze kan ik namelijk niet openen. Als ik het probeer via het example, dat bij de download inzat. Doet hij het goed.
Maar als ik het nu op m'n eigen pagina doe, werkt het voor geen meter. hij gaat namelijk naar de verkeerde link. ik kan er wel handmatig naartoe surfen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Mijn vraag is dan ook, waar kan ik de URL(of javascript actie) aanpassen, zodat hij goed gaat.

dit heb ik nu wel goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
function fileBrowserCallBack(field_name, url, type, win) {
        var connector = "../tinymcpuk/filemanager/browser.html?Connector=connectors/php/connector.php";


en mijn tweede vraag: wat voor rechten moet ik aan welke bestanden toekennen zodat hij wél mappen kan aanmaken?


Edit:
hij opent nu al wel de filemanager, maar ik kan geen map aanmaken/bestanden uploaden. Als iemand weet wat voor rechten ik welke map moet geven, zeg het maar. De map heeft nu de rechten 755, en ik heb 777 op de gehele map geprobeerd.. ik google nog wel even.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erwin Nieuwenhuis
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:10:41
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/04/2008 12:28:00
Quote Anchor link
Je moet binnen de map images even met de hand wat mappen aanmaken:

File
Flash
Image
Media

om te testen 777 chmodden. Daarna kijken of 755 ook werkt.

Verder config.inc.php aanpassen in de map tinymcpuk/imagemanager/

Hieronder die van mij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
<?php
/**
 * Image Manager configuration file.
 * @author $Author$
 * @version $Id$
 * @package ImageManager
 */


/*
 File system path to the directory you want to manage the images
 for multiple user systems, set it dynamically.

 NOTE: This directory requires write access by PHP. That is,
       PHP must be able to create files in this directory.
       Able to create directories is nice, but not necessary.
*/

$IMConfig['base_dir'] = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/images';

/*
 The URL to the above path, the web browser needs to be able to see it.
 It can be protected via .htaccess on apache or directory permissions on IIS,
 check you web server documentation for futher information on directory protection
 If this directory needs to be publicly accessiable, remove scripting capabilities
 for this directory (i.e. disable PHP, Perl, CGI). We only want to store assets
 in this directory and its subdirectories.
*/

$IMConfig['base_url'] = 'http://' . $_SERVER['SERVER_NAME']  . '/images';

/*
  Possible values: true, false

  TRUE - If PHP on the web server is in safe mode, set this to true.
         SAFE MODE restrictions: directory creation will not be possible,
         only the GD library can be used, other libraries require
         Safe Mode to be off.

  FALSE - Set to false if PHP on the web server is not in safe mode.
*/

$IMConfig['safe_mode'] = false;

/*
 Possible values: 'GD', 'IM', or 'NetPBM'

 The image manipulation library to use, either GD or ImageMagick or NetPBM.
 If you have safe mode ON, or don't have the binaries to other packages,
 your choice is 'GD' only. Other packages require Safe Mode to be off.
*/

define('IMAGE_CLASS', 'GD');


/*
 After defining which library to use, if it is NetPBM or IM, you need to
 specify where the binary for the selected library are. And of course
 your server and PHP must be able to execute them (i.e. safe mode is OFF).
 GD does not require the following definition.
*/

define('IMAGE_TRANSFORM_LIB_PATH', 'h:\\jobber\\imagemagic\\');


/* ==============  OPTIONAL SETTINGS ============== */


/*
  The prefix for thumbnail files, something like .thumb will do. The
  thumbnails files will be named as "prefix_imagefile.ext", that is,
  prefix + orginal filename.
*/

$IMConfig['thumbnail_prefix'] = '.';

/*
  Thumbnail can also be stored in a directory, this directory
  will be created by PHP. If PHP is in safe mode, this parameter
  is ignored, you can not create directories.

  If you do not want to store thumbnails in a directory, set this
  to false or empty string '';
*/

$IMConfig['thumbnail_dir'] = '/.thumbs';

/*
  Possible values: true, false

 TRUE -  Allow the user to create new sub-directories in the
         $IMConfig['base_dir'].

 FALSE - No directory creation.

 NOTE: If $IMConfig['safe_mode'] = true, this parameter
       is ignored, you can not create directories
*/

$IMConfig['allow_new_dir'] = true;

/*
  Possible values: true, false

  TRUE - Allow the user to upload files.

  FALSE - No uploading allowed.
*/

$IMConfig['allow_upload'] = true;

/*
 Possible values: true, false

 TRUE - If set to true, uploaded files will be validated based on the
        function getImageSize, if we can get the image dimensions then
        I guess this should be a valid image. Otherwise the file will be rejected.

 FALSE - All uploaded files will be processed.

 NOTE: If uploading is not allowed, this parameter is ignored.
*/

$IMConfig['validate_images'] = true;

/*
 The default thumbnail if the thumbnails can not be created, either
 due to error or bad image file.
*/

$IMConfig['default_thumbnail'] = 'img/default.gif';

/*
  Thumbnail dimensions.
*/

$IMConfig['thumbnail_width'] = 96;
$IMConfig['thumbnail_height'] = 96;

/*
  Image Editor temporary filename prefix.
*/

$IMConfig['tmp_prefix'] = '.editor_';
?>


Tenslotte hieronder nog mijn tinymcpuk_init.js, met wat kleine aanpassingen, zodat je hem ook als e-mail editor kunt gebruiken. Het gaat vooral om absolute paden en dergelijke:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
    tinyMCE.init({
            mode : "textareas",
            theme : "advanced",
            plugins : "table,save,advhr,advimage,advlink,emotions,iespell,insertdatetime,preview,zoom,flash,searchreplace,print,paste,directionality,fullscreen,noneditable,contextmenu",
            theme_advanced_buttons1_add_before : "save,newdocument,separator",
//            theme_advanced_buttons1_add : "fontselect,fontsizeselect",
            theme_advanced_buttons2_add : "separator,insertdate,inserttime,preview,zoom,separator,forecolor,backcolor,liststyle",
            theme_advanced_buttons2_add_before: "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,separator,search,replace,separator",
            theme_advanced_buttons3_add_before : "tablecontrols,separator",
            theme_advanced_buttons3_add : "emotions,iespell,flash,advhr,separator,print,separator,ltr,rtl,separator,fullscreen",
            theme_advanced_toolbar_location : "top",
            theme_advanced_toolbar_align : "left",
            theme_advanced_statusbar_location : "bottom",
            plugin_insertdate_dateFormat : "%Y-%m-%d",
            plugin_insertdate_timeFormat : "%H:%M:%S",
            extended_valid_elements : "hr[class|width|size|noshade]",
            file_browser_callback : "fileBrowserCallBack",
            paste_use_dialog : false,
            theme_advanced_resizing : true,
            theme_advanced_resize_horizontal : false,
            theme_advanced_link_targets : "_something=My somthing;_something2=My somthing2;_something3=My somthing3;",
            apply_source_formatting : true,
            convert_urls : false,            // van de urls afblijven
            relative_urls : false,            // absolute paden, zodat we plaatjes in mails kunnen stoppen
            remove_script_host : false,        // bij interne hyperlinks absolute paden blijven gebruiken
            width: "700",
            height: "400"
        });
        
        function fileBrowserCallBack(field_name, url, type, win) {
            var connector = "../../filemanager/browser.html?Connector=connectors/php/connector.php";
            var enableAutoTypeSelection = true;
            var cType;
            tinymcpuk_field = field_name;
            tinymcpuk = win;
            
            switch (type) {
                case "image":
                    cType = "Image";
                    break;
                case "flash":
                    cType = "Flash";
                    break;
                case "file":
                    cType = "File";
                    break;
            }
            if (enableAutoTypeSelection && cType) {
                connector += "&Type=" + cType;
            }
            window.open(connector, "tinymcpuk", "modal,width=600,height=400");
        }
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

19/04/2008 13:51:00
Quote Anchor link
bedankt, ik had al wat via google gevonden, dat ik een map moest aanmaken. en verder via die config die je aangaf, naar die map te linken.

755 doet het idd ook.

en verder moet ik gebruik maken van stripslashes? want anders komen er allemaal slashes in te staan(bij afbeeldingen)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/04/2008 16:15:00
Quote Anchor link
Kun je doen, maar ik zet de magic quotes altijd uit met een .htaccess bestand. Veel handiger, vind ik.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

19/04/2008 16:36:00
Quote Anchor link
ik heb magic quotes nu uitgezet via .htaccess, zoals je zei.
Maar geeft ik escape m'n string voordat hij de db ingaat, en dan komen er wel slashes bij.

hoort dit? of doe ik iets verkeerd?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.