tld uit url halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »
Robin

Robin

04/12/2006 19:04:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een manier om de tld uit een opgegeven url te halen en op te slaan.

nu heb ik al wat geprobeerd met "parse url" maar daar kan ik de tld niet mee naar boven halen.

ook ben ik bezig met het volgende :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$string
= 'http://www.google.nl';
$string = str_replace('http://','',$string);
$onderdelen = explode('.',$string);

$var = $onderdelen[0];
$var = $onderdelen[1];
$var = $onderdelen[2];

?>


aangezien elke url anders is werkt bovenstaande niet goed...en het word ook een aardige code om te controleren waar de tld zich bevind.

iemand een idee hoe ik dit het beste voor elkaar kan krijgen ?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:04:39
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:08:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je met $_SERVER['HTTP_HOST'] direct te pakken hebt wat jij wilt...
 
Robin

Robin

04/12/2006 19:21:00
Quote Anchor link
met $_SERVER['HTTP_HOST'] haal ik toch de gehele url op ??

de url heb ik al. ik wil alleen weten wat de tld is, dus .nl .com .eu .net etc

dan is het de bedoeling dat deze word opgeslagen in een variabele, dus stel dat de tld .nl dan moet het zoeits worden $tld=".nl"
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:33:00
Quote Anchor link
Maar je kunt die waarde toch gewoon exploden? In dit geval zou je het zelfs met strrchr() kunnen doen omdat je alleen alles vanaf de laatste punt (.) wilt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$tld
= strrchr($_SERVER['HTTP_HOST'], '.');
?>
 
Robin

Robin

04/12/2006 19:36:00
Quote Anchor link
1 probleem, stel dat de url als volgt word opgegeven : http://www.voorbeeld.nl/index.php

dan geeft hij dus als resultaat "php"

kan ik ook de gegevens ophalen tussen de enelaatste en de laatste punt ? op die manier zou ik dan kunnen controleren waar de tld zich bevind.

explode is ook lastig aangezien de url dus elke keer anders is en niet standaar op .nl eindigt. hoe kan ik dan checken waar de tld zich bevind ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
Jelmer -

Jelmer -

04/12/2006 20:21:00
Quote Anchor link
Kijk ook eens naar parse_url.
 
Robin

Robin

04/12/2006 20:46:00
Quote Anchor link
ja daar heb ik reeds naar gekeken, die haalt echt alles op uit een url behalve de tld.

hij haalt wel een stuk op met een gedeelte van het tld, misschien dat ik dat kan combineren met bovenstaande code
 
- -

- -

04/12/2006 20:49:00
Quote Anchor link
dr was een functie voor, ben vergeten. gewoon met regex doen
 
Legolas

Legolas

04/12/2006 20:52:00
Quote Anchor link
parse_url, dan host exploden, en vervolgens laatste waarde
 
Robin

Robin

04/12/2006 20:59:00
Quote Anchor link
thx voor de reacties...ik kan weer aan het werk ha ha. ik zal het meteen even proberen
 
- -

- -

04/12/2006 21:32:00
Quote Anchor link
tada:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$string
= 'http://www.google.nl/';
$onderdelen = pathinfo($string);
$var = $onderdelen['extension'];
?>

Edit:
let op: http://www.google.com/google.php levert php op!

nja zo dan maar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$string
= 'http://www.google.nl/lol.php';
$onderdelen = pathinfo($string);
$var = $onderdelen['dirname'];
$onderdelen = pathinfo($var);
$var = $onderdelen['extension'];
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Legolas

Legolas

04/12/2006 21:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$arr
= parse_url($url);
$arr = explode('.', $arr['host']);
$tld = array_pop($arr);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Legolas
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 21:47:00
Quote Anchor link
@Jonathan: tja dat werkt niet erg lekker he...

@Robin: heb jij mijn oplossing wel geprobeerd. $_SERVER['HTTP_HOST'] bevat namelijk van een url als www.voorbeeld.com/test/index.php alleen het gedeelte 'www.voorbeeld.com'.

ps. @Legolas: nice :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Robin

Robin

04/12/2006 22:32:00
Quote Anchor link
blanche,

wat je zegt klopt inderdaad. op zich werkte het prima, maar hij pakt dan de tld van de website zelf en niet van de opgegeven url.

een bezoeker van mijn site geeft dmv een formulier een url door die in een database gezet word en adhv deze url wil ik de tld hebben, iets wat me niet is gelukt met $_SERVER['HTTP_HOST']


ik heb nu onderstaande code, maar om de een of andere reden werkt hij niet goed :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$website
= parse_url("http://www.voorbeeld.com");
$host = $website[host];
$parts = explode('.',$host);
$tld = strrchr($parts, '.');

echo $tld;

?>


het ligt hem in het explode gedeelte. als ik onderstaande code naar het scherm probeer te schrijven geeft hij "array" weer ipv "www", "voorbeeld" en "com"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$website
= parse_url("http://www.voorbeeld.com");
$host = $website[host];
$parts = explode('.',$host);
echo $parts;
?>


edit : ik had de overige reacties nog niet gezien, dus die ga ik ook even proberen.

edit 2 : de post van legola werkt zo te zien het best en geeft tot op heden altijd het goede resultaat :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$arr
= parse_url("http://www.test.com/index.php");
$arr = explode('.', $arr['host']);
$tld = array_pop($arr);

echo $tld;

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 22:37:00
Quote Anchor link
Aha, dan heb ik je vraag verkeerd begrepen. Ik dacht dat het ging om de url waarmee je website aangeroepen was...

Maar kijk dan even naar het voorbeeld van Legolas, dat is dan precies wat je zoekt.
 
Robin

Robin

04/12/2006 22:38:00
Quote Anchor link
blanche toch bedankt want op zich was het wel hetgeen ik uiteindelijk wilde hebben alleen dan met een opgegeven url.

die van legolas werkt inderdaad perfect.

iedereen erg bedankt voor de reacties, echt super
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.