toegang via klasse

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »
Zackat

zackat

23/11/2005 12:12:00
Quote Anchor link
Ben een beetje aan het knutselen met classes. (mijn eerste)
Heb er nu een voor toegang en verbinding met database. Met heel veel commentaar er tussen. (anders snap ik er zelf niks meer van ;-) )

Deze probeer ik te testen door verkeerde $host, $user, $dbnaam etc in te vullen om te kijken of ik een foutmelding krijg of dat de verbinding gelukt is. Wat ik ook invul, ik krijg geen foutmelding.

Iemand die me kan uitleggen wat ik hier fout doe?
thanks

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE> New Document </TITLE>
</HEAD>
<BODY>
dit is begin test toegang<br>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php
//--D E  K L A S S E  T O E G A N G ---------------------------------------------
class toegang {

//-- De variabelen nodig voor toegang velenen tot MySQL
//-- en die bij de klasse horen

var $user="xxx";            //gebruikersnaam    
var $password="xxx";        //wachtwoord
var $host="localhost";        //naam van computer
var $dbnaam="xxx";            //naam van database

//-- Declaratie overige variabelen

var $db_verbinding=false;    //resultaat van verbinding
var $sql_resultaat=false;    //resultaat opgegeven SQL opdracht



//--V E R B I N D I N G -------------------------------------------------------
    //-- Bij het aanroepen van een klasse
    //-- wordt een functie met hetzelfde naam
    //-- in de klasse direct uitgevoerd (constructor).
    //-- functie toegang wordt dus direkt uitgevoerd
    //-- die de functie verbinden aanroept voor
    //-- het totstand brengen van de verbinding
    //-- met de database.
    
    //--Constructor

    function toegang() {
        //--functie verbinden wordt in het begin uitgevoerd bij
        //--aanroep van deze klasse
        //--daarbij vormt "$this->" een sleutelwoord.
        //--sleutelwoord geeft daarbij toegang tot
        //--alle opgenomen variabelen en functies.

        $this->verbinden();
    }

    
    //--Als er nog geen verbinding is met de database
    //--deze aanmaken en als standaard opnemen.

    function verbinden() {
        if($this->$db_verbinding=false){    //--bij het verbinden moet gekeken worden
                                            //--of er al een verbinding is
                                            //--de eerste keer is dat er nog niet omdat
                                            //--$db_verbinding de waarde false heeft.
                                            //--met @ worden webserver fouten onderdrukt
                                            //--om fouten te zien, maken we een functie foutmelding

            $this->$db_verbinding=@mysql_connect($this->$host, $this->$user, $this->$password);
            
            //--controleer of de verbinding gelukt is
            if(empty($this->$db_verbinding)){
                //--roep foutfunctie op met opgegeven melding
                $this->foutmelding("Er is een fout opgetreden bij het maken van een verbinding");
            }


            //--als er geen foutmelding is dan
            //--is de verbinding met de database gelukt
            //--of de verbinding met de database is al aanwezig
            //--nu controleren we of het mogelijk is om
            //--de opgegeven database te gaan gebruiken

            $db_selecteren=@mysql_select_db($this->$dbnaam, $this->$db_verbinding);
            
            //--controleer of het selecteren van de database gelukt is
            if(empty($db_selecteren)){
                //--selecteren niet gelukt, geef foutmelding
                $this->foutmelding("Het selecteren van de database is mislukt ");
            }

                //--selecteren is gelukt, kan de functie verbinden verlaten
                return $this->$db_verbinding;
            }

    }


    //--F O U T M E L D I N G -----------------------------------------------------
    //--Als er een fout is opgetreden, geef hiervan een melding
    //--en sluit deze script en html tags af.

    function foutmelding($foutbericht){
        echo $foutbericht. " <br>";
        echo mysql_error()." <br/>";
        echo mysql_errno();
        echo '</body></html>';
        exit;
    }

}

?>
Gewijzigd op 23/11/2005 12:59:00 door Zackat
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:45:22
 
Jelmer -

Jelmer -

23/11/2005 12:44:00
Quote Anchor link
if(empty($db_selecteren)){ hier moet je gewoon empty weglaten. $db_selecteren is niet leeg, maar bevat boonlean TRUE of FALSE. Dus gewoon if($db_selecteren){ is beter.

Daarbij, waneer je al geen verbinding hebt kunnen maken met de db, dan moet je niet ook nog eens proberen een database te selecteren.
 
Zackat

zackat

23/11/2005 12:58:00
Quote Anchor link
if empty($db_selecteren) moet ik wel nagaan omdat de verbinding hier:
if(empty($this->$db_verbinding)){

wel of niet gemaakt wordt, als dat niet gemaakt kan worden dan springt het script naar de foutmelding. Omdat daar een exit zit, zal de mogelijkheid tot db_selecteren niet eens worden uitgevoerd.

ik zie ook dat ik exit; in mijn foutafhandeling vergeten ben. wordt nu aangepast in script en ook hier.
Gewijzigd op 23/11/2005 13:02:00 door zackat
 
Zackat

zackat

23/11/2005 13:11:00
Quote Anchor link
ik heb het gevonden, dit is wat het moet zijn:
if($this->db_verbinding==false)
ipv
if($this->$db_verbinding=false)

ok, opgelost, maar wil er ook iets meer van opsteken dus hierbij een andere vraag.

als ik de $ teken bij db_verbinding laat zitten krijg ik deze melding:
Notice: Undefined variable: db_verbinding
Notice: Undefined property
snap ik niet omdat ik het wel declareer met $

als ik mijn declaratie laat staan met $ en in de functie de $ verwijder, dan doet tie h't

kan iemand me vertellen waarom dat zo is?

Thanks
 
Zackat

zackat

23/11/2005 13:24:00
Quote Anchor link
nb:
alle $ moeten uit de functies verwijderd worden voor de variabelen die met var $ gedeclareerd zijn.

ik snap niet waarom, als iemand dat kan uitleggen. Graag.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.