toegang via klasse

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »
Zackat

zackat

23/11/2005 12:12:00
Quote Anchor link
Ben een beetje aan het knutselen met classes. (mijn eerste)
Heb er nu een voor toegang en verbinding met database. Met heel veel commentaar er tussen. (anders snap ik er zelf niks meer van ;-) )

Deze probeer ik te testen door verkeerde $host, $user, $dbnaam etc in te vullen om te kijken of ik een foutmelding krijg of dat de verbinding gelukt is. Wat ik ook invul, ik krijg geen foutmelding.

Iemand die me kan uitleggen wat ik hier fout doe?
thanks

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE> New Document </TITLE>
</HEAD>
<BODY>
dit is begin test toegang<br>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php
//--D E  K L A S S E  T O E G A N G ---------------------------------------------
class toegang {

//-- De variabelen nodig voor toegang velenen tot MySQL
//-- en die bij de klasse horen

var $user="xxx";            //gebruikersnaam    
var $password="xxx";        //wachtwoord
var $host="localhost";        //naam van computer
var $dbnaam="xxx";            //naam van database

//-- Declaratie overige variabelen

var $db_verbinding=false;    //resultaat van verbinding
var $sql_resultaat=false;    //resultaat opgegeven SQL opdracht



//--V E R B I N D I N G -------------------------------------------------------
    //-- Bij het aanroepen van een klasse
    //-- wordt een functie met hetzelfde naam
    //-- in de klasse direct uitgevoerd (constructor).
    //-- functie toegang wordt dus direkt uitgevoerd
    //-- die de functie verbinden aanroept voor
    //-- het totstand brengen van de verbinding
    //-- met de database.
    
    //--Constructor

    function toegang() {
        //--functie verbinden wordt in het begin uitgevoerd bij
        //--aanroep van deze klasse
        //--daarbij vormt "$this->" een sleutelwoord.
        //--sleutelwoord geeft daarbij toegang tot
        //--alle opgenomen variabelen en functies.

        $this->verbinden();
    }

    
    //--Als er nog geen verbinding is met de database
    //--deze aanmaken en als standaard opnemen.

    function verbinden() {
        if($this->$db_verbinding=false){    //--bij het verbinden moet gekeken worden
                                            //--of er al een verbinding is
                                            //--de eerste keer is dat er nog niet omdat
                                            //--$db_verbinding de waarde false heeft.
                                            //--met @ worden webserver fouten onderdrukt
                                            //--om fouten te zien, maken we een functie foutmelding

            $this->$db_verbinding=@mysql_connect($this->$host, $this->$user, $this->$password);
            
            //--controleer of de verbinding gelukt is
            if(empty($this->$db_verbinding)){
                //--roep foutfunctie op met opgegeven melding
                $this->foutmelding("Er is een fout opgetreden bij het maken van een verbinding");
            }


            //--als er geen foutmelding is dan
            //--is de verbinding met de database gelukt
            //--of de verbinding met de database is al aanwezig
            //--nu controleren we of het mogelijk is om
            //--de opgegeven database te gaan gebruiken

            $db_selecteren=@mysql_select_db($this->$dbnaam, $this->$db_verbinding);
            
            //--controleer of het selecteren van de database gelukt is
            if(empty($db_selecteren)){
                //--selecteren niet gelukt, geef foutmelding
                $this->foutmelding("Het selecteren van de database is mislukt ");
            }

                //--selecteren is gelukt, kan de functie verbinden verlaten
                return $this->$db_verbinding;
            }

    }


    //--F O U T M E L D I N G -----------------------------------------------------
    //--Als er een fout is opgetreden, geef hiervan een melding
    //--en sluit deze script en html tags af.

    function foutmelding($foutbericht){
        echo $foutbericht. " <br>";
        echo mysql_error()." <br/>";
        echo mysql_errno();
        echo '</body></html>';
        exit;
    }

}

?>
Gewijzigd op 23/11/2005 12:59:00 door Zackat
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:39:44
 
Jelmer -

Jelmer -

23/11/2005 12:44:00
Quote Anchor link
if(empty($db_selecteren)){ hier moet je gewoon empty weglaten. $db_selecteren is niet leeg, maar bevat boonlean TRUE of FALSE. Dus gewoon if($db_selecteren){ is beter.

Daarbij, waneer je al geen verbinding hebt kunnen maken met de db, dan moet je niet ook nog eens proberen een database te selecteren.
 
Zackat

zackat

23/11/2005 12:58:00
Quote Anchor link
if empty($db_selecteren) moet ik wel nagaan omdat de verbinding hier:
if(empty($this->$db_verbinding)){

wel of niet gemaakt wordt, als dat niet gemaakt kan worden dan springt het script naar de foutmelding. Omdat daar een exit zit, zal de mogelijkheid tot db_selecteren niet eens worden uitgevoerd.

ik zie ook dat ik exit; in mijn foutafhandeling vergeten ben. wordt nu aangepast in script en ook hier.
Gewijzigd op 23/11/2005 13:02:00 door zackat
 
Zackat

zackat

23/11/2005 13:11:00
Quote Anchor link
ik heb het gevonden, dit is wat het moet zijn:
if($this->db_verbinding==false)
ipv
if($this->$db_verbinding=false)

ok, opgelost, maar wil er ook iets meer van opsteken dus hierbij een andere vraag.

als ik de $ teken bij db_verbinding laat zitten krijg ik deze melding:
Notice: Undefined variable: db_verbinding
Notice: Undefined property
snap ik niet omdat ik het wel declareer met $

als ik mijn declaratie laat staan met $ en in de functie de $ verwijder, dan doet tie h't

kan iemand me vertellen waarom dat zo is?

Thanks
 
Zackat

zackat

23/11/2005 13:24:00
Quote Anchor link
nb:
alle $ moeten uit de functies verwijderd worden voor de variabelen die met var $ gedeclareerd zijn.

ik snap niet waarom, als iemand dat kan uitleggen. Graag.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.