toggle met mootools

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 17:18:00
Quote Anchor link
Hoi Blanche,

ik heb op jou site (phphulp.jorendewit.nl) es zitten kijken naar de broncode bij een script: ik heb een vraagje over het showen en hiden van die div's. Ik zie dat jij daar een javascriptje bij hebt gemaakt, die heb ik nu ook in mijn site, alleen de onclick van de <a> doet ie de functies nie :S Hoe komt dat of heb jij daar ook nog ander scriptwerk dan dat ene scriptje en die css?

link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<html>
<head>
<style>
.shown{
    display: block;
}
.hidden{
    display: none;
}
</style>
<script>
function toggle(e, target)
{
    if(e.className == 'more')
    {
        e.className = 'less';
    }
    else
    {
        e.className = 'more';
    }
    if($(target).className == 'hidden')
    {
        $(target).className = 'shown';
    }
    else
    {
        $(target).className = 'hidden';
    }
}
</script>
</head>
<body>
<div><a href='#' onclick='toggle(this, "content")' class='less'>Meer/minder</a></div>
<div id='content' class='shown'>Test Dit is een test ja dit is een test om te kijken of en waarom het niet werkt</div>
</body>
</html>

wat doe ik verkeerd?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Joordens
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:26:50
 
Bart van der veen

bart van der veen

12/02/2008 17:25:00
Quote Anchor link
blance begruikt mootools.

dat is een javascript dingentje (ben de technische naam even kwijt)

kijk ff op ttp://www.mootools.net je kunt er hele gave dingen mee doen
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 17:52:00
Quote Anchor link
oke, en hoe zet ik zoiets in mijn site?
 
Jan geen

Jan geen

12/02/2008 18:18:00
Quote Anchor link
Voor zoiets simpels heb je geen mootools nodig. Je kan $('target') ook veranderen in Document.getElementById('jediv')
 
Sir Psycho Sexy

Sir Psycho Sexy

12/02/2008 18:55:00
Quote Anchor link
Duidelijke titel ook weer...
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

12/02/2008 19:15:00
Quote Anchor link
Mootools is een Framework.. Ikzelf gebruik het ook^^

http://mootools.net/

Kijk eens op deze pagina: http://demos.mootools.net/ en lees daar even.

http://demos.mootools.net/Fx.Slide Deze toggle is zelfs nog korter als die van blanche

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

    <head>

        <title></title>

            <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1" />

        <style type="text/css" media="screen">

            *
                {
                margin: 0;
                padding: 0;
                }

            body
                {
                background-color: #84c984;
                }

            #GJ
                {
                position: absolute;
                width: 100%;
                text-align: center;
                top: 25%;
                }

        </style>

        <script type="text/javascript" src="<?php echo $conf['website']['link']; ?>js/mootools-release-1.11.js"></script>

        <script type="text/javascript">

            window.addEvent('domready', function() {

                $('GJ').setStyle('display', 'none');

                var wrapper =        new Element('div', {

                                'styles': {

                                    'position':    'absolute',
                                    'overflow':    'visible',
                                    'height':    '1px',
                                    'width':    '100%',
                                    'top':        '50%'

                                },

                                'id': 'wrapper'

                            }).injectAfter('GJ');

                var StartUpWindow =    new Element('div', {

                                'styles': {

                                    'position':        'absolute',
                                    'background-color':    '#71ab6b',
                                    'top':            '-100px',
                                    'left':            '50%',
                                    'margin-left':        '-150px',
                                    'opacity':        '0',
                                    'text-align':        'center'

                                },

                                'id': 'StartUpWindow'

                            }).injectInside('wrapper');

                $('StartUpWindow').effects({ duration: 2000, transition: Fx.Transitions.Bounce.easeOut }).start({

                    'width': 300,
                    'height': 200,
                    'opacity': 1

                }).chain(function() {

                    new Element('form', {

                        'id': 'SUWform',
                        'action': '<?php echo $conf['website']['link']; ?>check.php',
                        'method': 'post'

                    }).injectInside('StartUpWindow');

                    new Element('p').setText('naam').injectInside('SUWform');

                    new Element('input', {

                        'type': 'text',
                        'name': 'naam'

                    }).injectInside('SUWform');

                    new Element('p').setText('wachtwoord').injectInside('SUWform');

                    new Element('input', {

                        'type': 'password',
                        'name': 'wachtwoord'

                    }).injectInside('SUWform');

                    new Element('input', {

                        'type': 'submit'

                    }).injectInside('SUWform');

                    $('SUWform').addEvent('submit', function(e) {

                        new Event(e).stop();

                        this.send({

                            onComplete: function() {

                                if(this.response.text == 'true') {

                                    alert('ja');

                                } else {

                                    alert('nee');

                                }

                            }

                        });


                    });


                });

            });

        </script>

    </head>

<body>

<h2 id="GJ">Sorry Javascript moet aan staan om deze webapplicatie te kunnen gebruiken.</h2>

</body>
</html>


Heb ik laatst gemaakt.. ben nog mee bezig hoor.. Voorbeeld: http://84.105.39.21/

Wachtwoord = test, naam = test
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Sir Psycho Sexy

Sir Psycho Sexy

12/02/2008 19:21:00
Quote Anchor link
Yes, ik heb je wachtwoord! h4x0rzZz 1337Bb! >:)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

12/02/2008 19:27:00
Quote Anchor link
? ehhhh..
 
Sir Psycho Sexy

Sir Psycho Sexy

12/02/2008 19:29:00
Quote Anchor link
Ik ga Bb opbellen en die gaat je hacken, muhahaha! h4x0rzZz!
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2008 19:31:00
Quote Anchor link
Sir Psycho Sexy schreef op 12.02.2008 19:29:
Ik ga Bb opbellen en die gaat je hacken, muhahaha! h4x0rzZz!

Je bent net terug van een ban begrijp ik. Wil je er weer eentje ofzo?
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 19:31:00
Quote Anchor link
Ziet er goed uit hoor mebus (y)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

12/02/2008 19:33:00
Quote Anchor link
@SanThe, doe dat.

Poort 80 maar dichtgegooid stelletje hobbyloze mensen..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Cake Masher

Cake Masher

12/02/2008 19:46:00
Quote Anchor link
@mebus: mee eens.

@sir psycho sexy: 3 woorden.. begint met het woord 'zoek'.. daarna komt het woord 'een' en als laatst 'leven'..
Snappie?
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 19:46:00
Quote Anchor link
Kan iemand me een beetje helpen met mootools? ik heb dus zo'n bestandje daar gedownload mootools-release-1.11.js hoe kan ik dat nou gebruiken in een site? moet ik die code zegmaar <script src="mootools-release-1.11.js" type="JavaScript"></script> zo gebruiken en dan een bijv. de code voor een slider?
of moet het anders?
 
Sir Psycho Sexy

Sir Psycho Sexy

12/02/2008 19:50:00
Quote Anchor link
Rick schreef op 12.02.2008 19:46:
@mebus: mee eens.

@sir psycho sexy: 3 woorden.. begint met het woord 'zoek'.. daarna komt het woord 'een' en als laatst 'leven'..
Snappie?


Nee, leg uit...

SanThe schreef op 12.02.2008 19:31:
Sir Psycho Sexy schreef op 12.02.2008 19:29:
Ik ga Bb opbellen en die gaat je hacken, muhahaha! h4x0rzZz!

Je bent net terug van een ban begrijp ik. Wil je er weer eentje ofzo?


Ik ben net terug van een ban inderdaad. Is dat een dreigement ofzo?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sir Psycho Sexy
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

12/02/2008 19:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script src="mootools-release-1.11.js" type="JavaScript"></script>


Dat zet je inderdaad tussen je header tags neer. En dan tussen het volgende komen alle javascripts te staan anders werkt mootools niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
window.addEvent('domready', function() {
    // HERE IS WHAT YOU READ IN JS CODE
});
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 19:54:00
Quote Anchor link
Oke bedankt
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Sir Psycho Sexy schreef op 12.02.2008 19:50:
Ik ben net terug van een ban inderdaad. Is dat een dreigement ofzo?

Je mag het opvatten zoals je zelf graag wilt. Je bent in ieder geval weer behoorlijk irritant bezig.
 
Sir Psycho Sexy

Sir Psycho Sexy

12/02/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Sorry
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 20:16:00
Quote Anchor link
@mebus: thanks voor de uitleg, maar nog een opmerking: ik heb ook jquery in mijn site zitten: ik zal een stuk van de header geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
        <script src='./inc/functions.js' type='text/javascript' />
        <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>
        <script>  
            $(document).ready( function () {
                $("li.menu").hover(
                function () {
                    // functie die wordt uitgevoerd bij mouseenter event
                    $(this).addClass("hover");
                    $(this).removeClass("menu");
                },
                function () {
                    // functie die wordt uitgevoerd bij mouseleave event
                    $(this).addClass("menu");
                    $(this).removeClass("hover");
                }
            );
        });
        </script>

dat zit onder andere in mijn head section(wel de enigste scripts). functions.js is het script dat ik van blanche z'n site heb gejat, die jquery is voor de mouseevents bij lists, en daar hoort de inline script ook bij... hoe en waar zet ik dan die scripts van mootools neer en waar het toggle script?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Joordens
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 21:09:00
Quote Anchor link
srry voor bump, i know, maar weet iemand hier iets op?
mod-edit:
Je weet dat je bumpt, en toch doe je het???
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Joordens
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.