Tonen van filename

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jorn Reed

Jorn Reed

23/10/2020 20:22:35
Quote Anchor link
Hallo iedereen. Je kent de situatie wel, je hebt een update formulier voor BIJVOORBEELD een Post.
In het desbetreffende bestand haal ik dan het juist Post object op aan de hand van het id uit de url en toon ik de waades dus bijvoorbeeld `title, content, publish_date` in de values van de inputs. Dus dat je de huidige waardes ziet om die te kunnen bewerken. Stel een Post heeft een Afbeelding/Bestand wat er bij zit, hoe toon ik dan met php/js makkelijk de huidige bestand/foto naam?

Als er onduidelijkheden zijn in mijn verhaal/vraag, hoor ik het graag :)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 11:47:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/10/2020 20:30:43
Quote Anchor link
Ik raad zelf aan om de naam aan te passen en het bestand dus te hernoemen. Maar voor metadata kan je het altijd opslaan.

$_FILES['filebox']['name'] bevat de naam.
Gewijzigd op 23/10/2020 20:30:58 door - Ariën -
 
Jorn Reed

Jorn Reed

24/10/2020 15:36:04
Quote Anchor link
Oh oke. Maar stel ik heb het update formulier. Met bijvoorbeeld `<input type="text" name="title" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$post['title'];?>
">` dat kan ik niet met files doen zoals dit `<input type="file" name="file" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$post['file'];?>
">` toch? Volgens mij kan je dan gewoon het beste een paragraag boven de file input maken en daarin de huidige bestandsnaam inladen, zodat de gebruiker weet dat bijv pietjepuck.zip word vervangen door wat de gebruiker nu upload?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/10/2020 16:09:04
Quote Anchor link
Je wilt gebruikers zelf een bestandsnaam aan laten geven?
 
Jorn Reed

Jorn Reed

24/10/2020 18:37:49
Quote Anchor link
Nee haha. In het update formulier voor een specifieke post, wil ik gewoon dat de gebruiker een voorbeeld ziet van de huidig geuploadde afbeelding (dus van toen de post werd aangemaakt). Zodat hij/zij weet van oh oke deze foto overschrijf ik.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/10/2020 19:30:34
Quote Anchor link
Het pad van de geüploadde foto kan je toch gewoon uit de database trekken?
Zo'n rocketscience is het ook weer niet.

Als je de afbeelding die je wilt uploaden vooraf al (voor je POST) wilt tonen, dan kan je de JavaScript FileReader API gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type='file' onchange="readImage(this);" />
    <img id="afbeelding" src="#" alt="Jouw afbeelding" />


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
     function readImage(input) {
            if (input.files && input.files[0]) {
                var read = new FileReader();
                read.onload = function (e) {
                    $('#afbeelding')
                        .attr('src', e.target.result)
                        .width(150)
                        .height(200);
                };

                read.readAsDataURL(input.files[0]);
            }
        }
Gewijzigd op 24/10/2020 19:34:17 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.