Top 5 maken in MySQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

04/10/2003 08:53:00
Quote Anchor link
Hallo,

Op mijn site heb ik een ledenbestand helemaal in MySQL, alleen nu wil ik een soort top-5 maken van Landen waaruit de meeste leden komen...

Mijn database ziet er (sterk versimpeld) ongeveer zo uit:


+-----------+-------------------------------------+
| gebruiker | land |
+-----------+-------------------------------------+
| kees | Nederland |
| jan | België |
| klaas | Nederland |
| truus | Nederland |
| peter | Engeland |
+-----------+-------------------------------------+

Nu wil ik dus dat het php-script weergeeft:

1. Nederland
2. België
3. Engeland

Hoe kan ik dit maken??
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:55:59
 
Ros

Ros

04/10/2003 10:36:00
Quote Anchor link
SELECT DISTINCT land FROM tabel LIMIT 0,5
Gewijzigd op 04/10/2003 10:37:00 door Ros
 
Sander D

Sander D

04/10/2003 10:36:00
Quote Anchor link
hallo, je moet alles bij elkaar optellen.

Nederland tel je bij elkaar op
Belgie tel je op
etc.
 
Ros

Ros

04/10/2003 10:38:00
Quote Anchor link
Je moet eerst doen wat Sander net zei, daarna moet je dat met wat ik zei doen
 
B a s
Beheerder

B a s

04/10/2003 10:44:00
Quote Anchor link
wat je ook kunt doen is dit:

select alles uit de database

en doe dan via PHP optellen

doe zoiets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
   $sql
= "SELECT land FROM tabel ORDER BY land";
   $res = mysql_query($sql);
  
   while ($row = mysql_fetch_array($res))
   {

        if (!$firstland)
        {

           $firstland = $row[land];
           $count = 1;
         }


        if ($firstland == $row[land])
        {

             if (!$counter[$count])
                 $counter[$count] = 1;
             else
                 $counter[$count]++;
         }

         else
         {
             $count = $count+1;
             $firstland = $row[land];
             $counter[$count] = 1;
          }
    }

?>


weet niet of het werkt, maar weet ook niet of er een SQL commando voor is waarmee je het gelijk 'goed' kunt sorteren..

geef je alleen een mogelijkheid, denk dat die van Ros beter is ;)
Gewijzigd op 04/10/2003 10:45:00 door B a s
 

05/10/2003 16:36:00
Quote Anchor link
Hoe krijg ik dan de resultaten van als output in HTML?
 
B a s
Beheerder

B a s

05/10/2003 16:54:00
Quote Anchor link
$row = mysql_fetch_array($res);

en gbruik: echo ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.