Totale oplossing clouddiensten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »
Koen Hollander

Koen Hollander

25/04/2015 15:38:05
Quote Anchor link
Hallo PHPHulp,

Ik zat eens te denken, we gebruiken veel uiteenlopende applicaties voor internet, zoals directadmin en cPanel voor webhosting, daarnaast heb je proxmox en solusvm voor virtualisatie...

Wat nou als er een totaaloplossing was, voor alles op het internet.

1 controle paneel voor webhosting, virtualisatie, ssl certificaten, en nog veel meer.

Denken jullie dat zoiets nodig is in de wereld? (Op deze manier kan iedere ISP flink besparen op kosten omdat alles in één pakket zit)
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:53:29
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/04/2015 16:19:45
Quote Anchor link
Dit lijkt mij net zoiets als zeggen "Zou het niet handig zijn als er één universeel stuk gereedschap bestaat waarmee ik alle klussen kan uitvoeren?".

Ik denk dat er simpelweg niet zo'n algemene oplossing bestaat.

Daarnaast draai je hiermee ook het HOE en het WAT om.

Een tijd terug was iets soortgelijks aan de hand, een of andere (lijpe?) club beleggers in Duitsland wilde een of ander ultiem content management systeem bouwen waarin "alles" zat. Je kon je inschrijven met verschillende geldbedragen en ook andere mensen hierop attent maken... dit had verdomd veel weg van een piramidespel.

Meestal is het zo, dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dit ook meestal het geval is.

Ook denk ik dat je één applicatie niet alles moet laten doen. Er zijn nu eenmaal aparte applicaties die een of enkele specifiek taken heel goed / efficiënt kunnen uitvoeren. Waarom zou je deze willen combineren door ze te vervangen?

Misschien zou je wel via webservices de eindjes aan elkaar kunnen knopen (als de programma's dergelijke API's hebben), maar onder water heb je dus nog steeds de individuele applicaties die het uiteindelijke werk doen. Hiermee heb je een zekere risicospreidng, en creëer je ook geen single point of failure.
 
Frank Conijn

Frank Conijn

25/04/2015 22:54:06
Quote Anchor link
Mijn principiële criterium is: gebruiksvriendelijkheid. Of er dan één of diverse systemen zijn maakt me niet uit. Aan de gebruiksvriendelijkheid, vooral de intuïtiviteit, schort het echter nogal eens.
 
John D

John D

26/04/2015 10:47:30
Quote Anchor link
Frank: Gebruikersvriendelijkheid, geheel mee eens. Dat ontbreekt natuurlijk in de diversiteit van tig applicaties zoals Thomas prefereert. Tig verschillende interfaces waar je gek van wordt omdat het bij elk interface net iets anders werkt en net wanneer je denkt alle knoppen onder de knie te hebben van de ene ga je in de fout bij de andere. Dus ja, wat Koen voorstelt bevat een kern van waarheid, één interface met eenduidige bediening op je cloud services is optimaal.

Het risico dat Thomas aangeeft, single point of failure, is naar mijn mening niet waar, want wanneer phpadmin uitvalt is dat op zich ook een single point of failure en wanneer webadmin uitvalt heb je ook een single point of failure of wanneer Plesk of cPanel uitvalt is dat op zich een single point of failure. Immers er is doorgaans geen vervanging voor bijvoorbeeld phpadmin actief waarmee phpadmin dus een single point of failure op zich is. Geen goed argument dus.

En dan de vraag van Thomas: Waarom zou je deze willen combineren door ze te vervangen?
Hierom: Eenduidigheid, gebruikersvriendelijkheid, robuustheid, single point of maintenance, single point of configuration. Single point of control. Less effort qua beheer.

@Koen: Denken jullie dat zoiets nodig is in de wereld?
Ja en het is er al: De cloud van Microsoft, Azure, is een goed voorbeeld van total cloudcontrol. Alles in één interface in de cloud. En voor de duidelijkheid, ik ben geen microsoft medewerker of promotor ik ben een old-skool unix/linux commandline fan. Maar wat je met Azure kan is geweldig voor de new-skool mouse clicking fans. Koen, kijk eens naar Azure voordat je een eeuw gaat zitten programmeren in PHP. Probeer het uit, een maand gratis met credittegoed van €150,- Ik gebruik Azure nu voor externe backup storage van een klein systeem en onze vakantiefoto verzameling van 30.000 foto's.
Gewijzigd op 26/04/2015 12:06:33 door John D
 
Frank Conijn

Frank Conijn

29/04/2015 07:20:42
Quote Anchor link
@John D: gezien het aantal vakantiefoto's van je boer je kennelijk goed! ;-)

Inhoudelijk: waar het mij om gaat is dat ik nog wel eens zie dat met het ineenvoegen van functies de gebruiksvriendelijkheid er slechter i.p.v. beter door wordt. Dat wil overigens niet zeggen dat dat bij Azure ook zo is. Misschien is dat juist wel een hele verbetering.

Maar mij advies aan ambitieuze programmeurs in deze is: "Think user-friendliness." Verbetert die echt, ga er dan mee door. Anders is het verloren tijd en moeite. En leg behalve je grondgedachte ook je systemen voor aan gebruikers voordat je er mee doorgaat. Maak bij voorkeur een demo, al is het maar een dummy.
Gewijzigd op 29/04/2015 07:25:32 door Frank Conijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.