Touchend in een loop?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bryan De Baar

Bryan De Baar

06/03/2019 12:16:49
Quote Anchor link
Hallo,

Voor touch devices wil ik een functie maken als de touchscreen word losgelaten. Deze functie is voor meerderen elementen.
De elementen heb ik in een loop gezet maar de code haalt niets uit. Als ik de touch functie weg haal dan werkt het wel.
Hoe kan ik een touchend op meerdere elementen zetten zonder voor elk element een functie aan te maken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
varelements= document.querySelectorAll('.hamburgermenu,.phone,.shoppingbag');
        elements.ontouchend = function(){
            for (var i = 0; i < elements.length; i++) {
                elements[i].style.color = "#af7aa5";
            }
        }
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:56:01
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/03/2019 13:07:40
Quote Anchor link
Volgens mij haal je jQuery en plain JavaScript door elkaar:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Document/querySelectorAll
(dus elements.forEach(), enz)
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

06/03/2019 19:03:23
Quote Anchor link
De queryselector is toch ook plain Javascript?
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

06/03/2019 19:41:49
Quote Anchor link
OPGELOST

Gebruikt gemaakt 'this' in de loop
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
varelements= document.querySelectorAll('.hamburgermenu,.phone,.shoppingbag');
        for(var i =0; i< elements.length; i++){
            elements[i].ontouchend = function(){
                              this.style.color = '#fff';
                    }
            }
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/03/2019 20:50:46
Quote Anchor link
Ik hoop dat je ook snapt wat je werkelijk gedaan hebt: je itereert nu eerst over de elementen en hangt er dan (binnen de for loop) een event handler aan (dus per element). Voorheen hing je de handler aan "de elementen" (dat kan - maar het doet niks), en vervolgens ging je binnen die handler over de elementen heen loopen (maar dat deed dus niks, want de handler werd gewoon nooit aangeroepen).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.