Transip API werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/11/2021 16:47:57
Quote Anchor link
Transip heeft een API om domeinen te registreren etc.
Het werkt niet in test modus. Dit is de code


$ch = curl_init();

curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, 'https://api.transip.nl/v6/domains?test=1');
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "\n{\n \"domainName\": \"example.com\",\n \"contacts\": [\n {\n \"type\": \"registrant\",\n \"firstName\": \"John\",\n \"lastName\": \"Doe\",\n \"companyName\": \"Example B.V.\",\n \"companyKvk\": \"83057825\",\n \"companyType\": \"BV\",\n \"street\": \"Easy street\",\n \"number\": \"12\",\n \"postalCode\": \"1337 XD\",\n \"city\": \"Leiden\",\n \"phoneNumber\": \"+31 715241919\",\n \"faxNumber\": \"+31 715241919\",\n \"email\": \"[email protected]\",\n \"country\": \"nl\"\n }\n ],\n \"nameservers\": [\n {\n \"hostname\": \"ns0.transip.nl\",\n \"hostname\" : \"ns1.transip.nl\",\n \"ipv4\": \"\",\n \"ipv6\": \"\"\n }\n ],\n \"dnsEntries\": [\n {\n \"name\": \"www\",\n \"expire\": 86400,\n \"type\": \"A\",\n \"content\": \"127.0.0.1\"\n }\n ]\n} \n");

$headers = array();
$headers[] = 'Content-Type: application/json';
$headers[] = 'Authorization: Bearer eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGci.........(json web key)';
curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, $headers);

$result = curl_exec($ch);
if (curl_errno($ch)) {
echo 'Error:' . curl_error($ch);
}
curl_close($ch);

echo $result;


Ik krijg dit terug:
Quote:
{"error":"There seems to be a problem with your nameservers:
- You need to specify at least 2 name servers for the domain 'example.com'."}


Ze geven geen support hierop, dus weet iemand wat het probleem is?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 12:49:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/11/2021 16:51:11
Quote Anchor link
Op hun foutmeldingen zouden ze toch support moeten geven?

Ik zie twee nameservers.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/11/2021 17:36:01
Quote Anchor link
Nee dat doen ze niet dus. Ja ik heb ook 2 nameservers gebruikt, maar dat word blijkbaar niet gezien.
Iemand enige ervaring met de transip API?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/11/2021 17:36:51
Quote Anchor link
Het gebeurt enkel in de testomgeving?
Dan lijkt mij dit een bug.

Ik snap dat ze geen ondersteuning op scripts geven, maar op foutmeldingen lijkt mij dat ze toch wel ondersteuning bieden.
Gewijzigd op 21/11/2021 17:38:25 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/11/2021 01:38:14
Quote Anchor link
Probeer eens een niet-bestaand domein in plaats van het bestaande example.com

Vervang example.com eens door sdfjkhsdfkjshdf.com en dan gewoon met 1 nameserver.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

22/11/2021 09:43:33
Quote Anchor link
Ik krijg nog steeds hetzelfde:

Quote:
{"error":"There seems to be a problem with your nameservers:
- You need to specify at least 2 name servers for the domain 'sdfjkhsdfkjshdf.com'."}


maar nog steeds hetzelfde probleem. Als ik 1 of 2 nameservers opgeef, blijft hij hetzelfde doen.
Ja als ik de testomgeving eruit haal, heb ik niet getest, want wil niet dat er een invoice gemaakt word.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/11/2021 09:47:03
Quote Anchor link
Persoonlijk denk ik dat ik toch echt een specifieke stukje is wat de support kan beantwoorden.

Het gaat over hun API. Als ze daar geen ondersteuning op geven, dan heb je de verkeerde medewerker te pakken denk ik ;-)
Gewijzigd op 22/11/2021 09:48:08 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

22/11/2021 10:10:26
Quote Anchor link
geinige is, dat op hun support pagina ook maar 1 nameserver staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
curl -X POST \
-H "Content-Type: application/json" \
-H "Authorization: Bearer [your JSON web token]" \
-d '
{
  "domainName": "example.com",
  "contacts": [
    {
      "type": "registrant",
      "firstName": "John",
      "lastName": "Doe",
      "companyName": "Example B.V.",
      "companyKvk": "83057825",
      "companyType": "BV",
      "street": "Easy street",
      "number": "12",
      "postalCode": "1337 XD",
      "city": "Leiden",
      "phoneNumber": "+31 715241919",
      "faxNumber": "+31 715241919",
      "email": "[email protected]",
      "country": "nl"
    }
  ],
  "nameservers": [
    {
      "hostname": "ns0.transip.nl",
      "ipv4": "",
      "ipv6": ""
    }
  ],
  "dnsEntries": [
    {
      "name": "www",
      "expire": 86400,
      "type": "A",
      "content": "127.0.0.1"
    }
  ]
}
' \
"https://api.transip.nl/v6/domains"


Maar moet het voor jou niet zo:
(waarbij ik je \n en \" even door <enters>s en " vervang:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
{
   "domainName":"example.com",
   "contacts":[
      {
         "type":"registrant",
         "firstName":"John",
         "lastName":"Doe",
         "companyName":"Example B.V.",
         "companyKvk":"83057825",
         "companyType":"BV",
         "street":"Easy street",
         "number":"12",
         "postalCode":"1337 XD",
         "city":"Leiden",
         "phoneNumber":"+31 715241919",
         "faxNumber":"+31 715241919",
         "email":"[email protected]",
         "country":"nl"
      }
   ],
   "nameservers":[
      {
         "hostname":"ns0.transip.nl",
         "ipv4":"",
         "ipv6":""
      },
      {
         "hostname":"ns1.transip.nl",
         "ipv4":"",
         "ipv6":""
      }

   ],
   "dnsEntries":[
      {
         "name":"www",
         "expire":86400,
         "type":"A",
         "content":"127.0.0.1"
      }
   ]
}


Toevoeging op 22/11/2021 10:13:20:

ik zie trouwens geen toegevoegde waarde om in php die json-string zo onleesbaar te maken met \n en \"

Zo werkt het toch ook?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS,'
{
   "domainName":"example.com",
   "contacts":[
      {
         "type":"registrant",
         "firstName":"John",
         "lastName":"Doe",
         "companyName":"Example B.V.",
         "companyKvk":"83057825",
         "companyType":"BV",
         "street":"Easy street",
         "number":"12",
         "postalCode":"1337 XD",
         "city":"Leiden",
         "phoneNumber":"+31 715241919",
         "faxNumber":"+31 715241919",
         "email":"[email protected]",
         "country":"nl"
      }
   ],
   "nameservers":[
      {
         "hostname":"ns0.transip.nl",
         "ipv4":"",
         "ipv6":""
      },
      {
         "hostname":"ns1.transip.nl",
         "ipv4":"",
         "ipv6":""
      }

   ],
   "dnsEntries":[
      {
         "name":"www",
         "expire":86400,
         "type":"A",
         "content":"127.0.0.1"
      }
   ]
}
'
);
?>
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

22/11/2021 10:49:05
Quote Anchor link
Ja bedankt. Dit lijkt wel te werken, alhoewel ik gewoon een json_encode had gebruikt op een array en ik vervolgens die code met /n etc eruit kreeg.

Het lijkt dus te werken.


Bedankt
 
Ivo P

Ivo P

22/11/2021 11:57:32
Quote Anchor link
even voor de zekerheid:

jouw json zou vertalen naar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$nameservers
[0]['hostname'] = 'ns0.transip.nl';
$nameservers[0]['hostname'] = 'ns1.transip.nl';
?>


Waarbij je met de 2e regel de 1e overschrijft.

Je moet dus een 2e nameserver-array starten en niet alleen data ene element uit je array verdubbelen
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

22/11/2021 16:12:26
Quote Anchor link
Ik krijg van transip zelf het volgende:

Quote:
Gezien het een test is wordt er ook geen actie gedaan, ik vermoed dat dit de reden is dat er geen volledige response komt. Mocht je al een domein willen afnemen dan kun je het proberen met jouw eigen gegevens en verwacht ik dat je zo wel een goede response krijgt.


Lekker makkelijk en duur. Ik ga dat risico niet nemen.
Het doel van een test omgeving is om te weten of deze test-transacties goed zijn gegaan.Ik ga niet live testen doen, met invoices die worden gemaakt.
Ik kan dus ook geen test transacties zien ?

Is mijn reactie.

heeft iemand een andere API waar je wel test transacties kunt zien ?
 
Ivo P

Ivo P

22/11/2021 16:14:44
Quote Anchor link
je zei om 10.49 toch dat het werkte? (met 2 nameservers)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/11/2021 16:21:55
Quote Anchor link
De API is van TransIP, dus een API van een andere partij zal hier niet op werken.
Een Ferrari kan je ook niet met Skoda sleutels starten.

Maar het werkt toch?
Gewijzigd op 22/11/2021 16:23:49 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.