transparant en ie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis S

Dennis S

15/05/2006 21:12:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een nieuwe layout voor een website waar ik een aantal plaatjes hebt met een transparante achtergrond.

In firefox werkt dit prima (png formaat) maar als ik hem in ie open dan wordt het transparante gedeelte grijs.

Wie weet hoe je dit kan verhelpen.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:37:31
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/05/2006 21:21:00
Quote Anchor link
Internet Explorer 6 heeft nog steeds geen PNG support. IE7 bèta heeft het wel.

Voor IE alleen kun je dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img alt="Transparant PNG" src="myimage.gif" style="width: 200px; height: 200px; filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='myimage.png', sizingMethod='scale')" />

Je maakt dan gebruik van een IE specifiek filter. Werkt dus weer niet in andere browsers.
 
Leen Strijk

Leen Strijk

15/05/2006 21:23:00
Quote Anchor link
Dat heb ik ook wel eens gehad.
Ik weet het niet meer zeker maar ik dacht dat het met gif plaatjes was.
Toen ik ze had omgezet naar png was het verholpen.
Als ik het me goed herinner

Edit:
Dan was toch anders dan ik me herinnerde
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leen Strijk
 
Dennis S

Dennis S

15/05/2006 21:59:00
Quote Anchor link
Ook als ik de plaatjes als gif maak (via fireworks) dan laat ook dat grijze zien. Of kan ie wel transparante gif aan?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/05/2006 22:19:00
Quote Anchor link
Het hangt er vanaf wat je wilt. Het leuke van PNG is dat je pixels gedeeltijk transparant kunt maken. In een GIF is het alles of niets.
 
Dennis S

Dennis S

15/05/2006 22:23:00
Quote Anchor link
Nou ja ik heb dit plaatje:

Afbeelding
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/05/2006 22:28:00
Quote Anchor link
Dat kun je prima met een transparent gif doen. Geen PNG voor nodig.
 
Jelle -

Jelle -

15/05/2006 22:29:00
Quote Anchor link
op deze site kan je een bestand vinden hoe je png transparant kan laten zien in IE
er staat een duidelijke uitleg en voorbeelden.

http://homepage.ntlworld.com/bobosola/index.htm
 
Jelle -

Jelle -

15/05/2006 22:31:00
Quote Anchor link
Jan:
Dat kun je prima met een transparent gif doen. Geen PNG voor nodig.

PNG is toch mooier ;-)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/05/2006 22:32:00
Quote Anchor link
PNG mooier? Hoe kom je daarbij? Het voorbeeld van rednl is een logo-achtig plaatje met twee kleuren. Het GIF formaat is daar prima geschikt voor.
 
Jelle -

Jelle -

15/05/2006 22:35:00
Quote Anchor link
ahjah niet op zijn plaatje gelet :-P
ik gaf um alleen een link naar een pagina met PNG fix voor IE.

Maar als we het over een kleurrijk plaatje hebben ga ik toch echt voor png ^^
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/05/2006 22:44:00
Quote Anchor link
Dat is nou het leuke van programmeren en webdesignen; je moet eerst kijken waar je mee te maken hebt en dan de beste oplossing zoeken. In dit geval is dat GIF omdat het om een plaatje met twee kleuren gaat en omdat alle browsers dat formaat ondersteunen.
 
Jelle -

Jelle -

15/05/2006 22:45:00
Quote Anchor link
Je hebt gelijk :-)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

15/05/2006 22:47:00
Quote Anchor link
En omdat GIF kleinere compressie heeft...
Maar omdat het maar 2 kleuren zijn treed er zo weinig verlies op dat het makkelijk te gebruiken is.
 
Dennis S

Dennis S

15/05/2006 22:59:00
Quote Anchor link
het is half gelukt, want er wordt maar een plaatje goed weergegeven. Plaatje met set is ook png met transparant.

voorbeeld:
Afbeelding

en iedereen bedankt voor jullie tips

Edit:
Plaatje hierboven geeft het uiteindelijk resultaat weer.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis S
 
Dennis S

Dennis S

16/05/2006 00:58:00
Quote Anchor link
na wat googelen heb ik een mooie oplossing gevonden. Je kan namelijk al in je css aangegeven hoe ie met png images moet omgaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
.cube_image {
position: absolute;
top: -76px;
left: -49px;
width: 96px;
height: 108px;
display: block;
/* Dit wordt genegeerd door mozilla */
filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(enabled=true, sizingMethod=scale src='http://localhost/images/cube.png');
}

/* en ie negeerd dit en gaat gewoon verder */
.cube_image[class]{
background-image:url(images/cube.png);
}


zie ook:
http://www.daltonlp.com/daltonlp.cgi?item_type=1&item_id=217
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.