Transparante tekst over afbeelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Koosje Derks

Koosje Derks

16/12/2007 14:47:00
Quote Anchor link
Ik dacht wat ervaring te hebben met css, maar dat blijkt toch niet zo. Ik wil graag transparante tekst over een afbeelding hebben. De afbeelding als background in een TD met daarover transparante tekst. Tot zover lukt het alleen met een block. Als ik dat niet doe, dan is de tekst niet scherp. Heeft hier iemand een idee over? Ik kan wel een image maken, maar het punt is dat de tekst steed anders zal zijn. (Dit i.v.m. het resultaat uit een SQL database)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:54:22
 
PHP Newbie

PHP Newbie

16/12/2007 14:49:00
Quote Anchor link
<div style="background-image: url(iets.jpg);">
tekst
</div>
 
Wouter K

Wouter K

16/12/2007 15:02:00
Quote Anchor link
of opacity niet ?
 
Mr Bob

Mr Bob

16/12/2007 15:10:00
Quote Anchor link
in css kan je alles transparant maken dmv:

#tekst {
opacity:.80; // voor safari, opera enz
-moz-opacity:.80; // voor mozilla, firefox, netscape
filter:alpha(opacity=80); // voor ie
}

In dit voorbeeld gebruik ik een opacity van 80%. Niet tevreden? Gooi het getal een end omlaag. En met css kan je ook makkelijk te teksten uitlijnen, dus waarom moeilijk doen in php, en meer bandbreedte vragen door het plaatje te bewerken?

met het voorbeeld van Door kun je dan een tekst op het plaatje zetten in een DIV, SPAN of iets dergelijks.

Je krijgt dan zoiets:

<style type="text/css">
#tekst {
opacity:.80; // voor safari, opera enz
-moz-opacity:.80; // voor mozilla, firefox, netscape
filter:alpha(opacity=80); // voor ie
text-align:right;
padding-top:10px;
background-image:url('map/plaatje.jpg');
}
</style>

<div id="tekst">
hier de tekst, die rechts is uitgelijnd, 10px van top
</div>

Ik hoop dat dit werkt naar jouw idee ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr Bob
 
Aaa Trump

aaa Trump

16/12/2007 15:11:00
Quote Anchor link
Of php5
 
Koosje Derks

Koosje Derks

17/12/2007 17:09:00
Quote Anchor link
OK de plaatsing van de tekst binnen een cel ben ik uit maar nog de transparantie:


<html>
<head>

<style>


#tekst
{
float: left;
text-align: left;
width: 900px;
height: 159px;
opacity:.80; // voor safari, opera enz
-moz-opacity:.80; // voor mozilla, firefox, netscape
filter:alpha(opacity=80); // voor ie
text-align:left;
padding-top:0px;

}
</style>
</head>


<body>
<center>
<table border="1"><tr><td background="dba.gif" width="900" height="160">

<div id="tekst">
<font face="verdana, arial" size="20px"><b>Boeing 737-400<p><p>
</div>
<body>
 
Wouter K

Wouter K

17/12/2007 17:13:00
Quote Anchor link
die komt vanzelf mocht je je html tags bijschaven

<style type="text/css">

// je css
</style>

Doe dan in de tabel zelf de transparante ,
 
Dimi o

dimi o

17/12/2007 17:17:00
Quote Anchor link
Verwijder ook je dubbele body tag en sluit je <B> <td> <tr> <table> <center> en font tag
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door dimi o
 
Niek Weevers

Niek Weevers

17/12/2007 17:54:00
Quote Anchor link
gebruik geen <font face="verdana, arial" size="20px"> maar regel dit in je css
 
Koosje Derks

Koosje Derks

17/12/2007 18:16:00
Quote Anchor link
Krijg je daarmee ook de tekst strak, niet net zoals www.deplane.nl/test6.html
?
 
Wouter K

Wouter K

17/12/2007 18:31:00
Quote Anchor link
jah , enkel je tekst stylen want wat is strak ?
 
Niek Weevers

Niek Weevers

17/12/2007 18:31:00
Quote Anchor link
Hoe strak de tekst is, hangt af van de browser en de opmaak waar je voor kiest. IE7 geeft tekst anti-aliased weer en dit is een stukje fijner dan FF en IE6. Maar ook hoe groter de font, hoe fijner de tekst eruit ziet.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

17/12/2007 18:41:00
Quote Anchor link
robin schreef op 16.12.2007 15:11:
Of php5


wth lul jij? dit is pure html met css, wat heeft php hier mee te maken? en post aub niet dubbel
 

17/12/2007 19:31:00
Quote Anchor link
Tommy schreef op 17.12.2007 18:41:
robin schreef op 16.12.2007 15:11:
Of php5


wth lul jij? dit is pure html met css, wat heeft php hier mee te maken? en post aub niet dubbel

Mompelt iets van dat je met php plaatjes kan bewerken....
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

17/12/2007 20:37:00
Quote Anchor link
Heb hem wel eens vaker bij zo'n soort vraag het zelfde antwoord zien geven, sloeg toen ook al nergens op..
 

17/12/2007 20:55:00
Quote Anchor link
Tommy schreef op 17.12.2007 20:37:
Heb hem wel eens vaker bij zo'n soort vraag het zelfde antwoord zien geven, sloeg toen ook al nergens op..

Oke... Daarom mopelde ik ook... Maar iid, het is niet echt een geweldig antwoord. Je kan dat bijna overal neer zetten.
 
Koosje Derks

Koosje Derks

18/12/2007 10:49:00
Quote Anchor link
Ik ben er een eind uit, de laatste definitieve poging is op www.deplane.nl/test8.html
In de css wordt afbeelding en tekst transparant en een gelijke afbeelding in de tabel brengt de afbeelding sterker terug.
oftewel:
<html>
<head>

<style>
b{
height:160;
float:left;
filter:alpha(opacity=20);
-moz-opacity:.20;
opacity:.20;
text-decoration:none;
text-align:right;
font-weight:bold;
font-family:arial;
font-size:65;
background-image:url('dba.gif');
}
</style>
</head>
<body>

<table border="0"><tr><td background="dba.gif" width="900" height="160">
<b>Deutsche British Airways
</td></tr></table>

</body>

</html>


Een ieder bedankt voor de adviezen.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

18/12/2007 11:06:00
Quote Anchor link
Ziet er goed uit zo. Dacht ik. Maar je hebt dus 2 maal een achtergrondafbeelding ingesteld: in je css en html.
Kun je niet een div in in je td stoppen en die div vullen met de tekst en daar de transparantie instellen???
 
Koosje Derks

Koosje Derks

28/12/2007 00:00:00
Quote Anchor link
Dat via de td valt in zo verre tegen dat alles vervaagd. een tweede keer laden brengt de sterkte van de foto terug en de tekst tranaparant
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/12/2007 00:09:00
Quote Anchor link
Best een ingewikkeld probleem volgens mij. Ik zou het zo doen:

Een div met het achtergrondplaatje als background.
Daarin een PNG zetten die je dynamisch genereert met bijv 50% transparantie.
Een CSS hack toepassen om het ook in IE6 te laten werken.
 
Koosje Derks

Koosje Derks

28/12/2007 02:02:00
Quote Anchor link
Hallo Jan,

Tot nu toe heb ik het zo gedaan

H1{
height:130;

float:left;
filter:alpha(opacity=30);
-moz-opacity:.30;
opacity:.30;
text-decoration:none;
text-align:right;
font-weight:bold;
font-family:tahoma;
font-size:65;
background-image:url('airbus.gif');
}
(is dit voldoende voor die hack?)
en dan nog een keer het plaatje in een tabel.

Kijk eens naar www.deplane.nl/factsheet.php en zoek een wat in de selectbox.
ik heb ook nog een ander proleem bedacht met die selectbox
http://www.phphulp.nl/php/scripts/3/481/
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.