TRUE / FALSE how ??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ton

Ton

12/04/2006 21:28:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb in mijn MYSQL DB een BOOL vel die moet kijken of hij false of true is dmv een checkbox in de forms.

Als ik in de Form deze aanvink zet ie een 0 in de database. Vink ik hem NIET aan dan maakt ie het veld leeg !

Hiervoor de volgende vragen :

Als ik naar het wijzig formulier ga staat de checkbox niet aangevinkt. Niet als het veld leeg is en niet als er een 0 staat.

<input name="Contant" type="checkbox" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $myrow["Klaar"] ?>
">

Hoe zorg ik dat als ie op 0 staat ik hem als aangevinkt krijg te zien. Of hoe lost ik dit op dat ik hier wel mee kan werken.

Heeft er iemand misschien een link naar een voorbeeld hiervan ?

Hiernaast wil ik ook de optie maken om in een lijst een kolom te maken met deze selectboxes waar ik er meerdere kan aanvnken en tegelijk kan updaten.

Ik kom wel voorbeelden tegen maar niet met checkboxes...

Ton
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:02:37
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

12/04/2006 21:32:00
Quote Anchor link
mischien met :
if(isset( $_POST['naam van de checkbox'])){
$_POST['naam van de checkbox']=1
}
else{
$_POST['naam van de checkbox']=0
}

UPDATE tabel set waarde = $_POST['naam van de checkbox']

zoiets? Missen wel wat kommas ed denk ik

EDIT vraag niet goed gelezen zo kijk je denk ik wat er is ingevuld
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Ton

Ton

13/04/2006 08:39:00
Quote Anchor link
Hmm niemand enig idee ?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

13/04/2006 08:50:00
Quote Anchor link
Als het een BOOL veld is moet je zorgen dat de waarde 0 of 1 is. Een BOOL veld is gewoon van het type TINYINT. Zet de standaardwaarde op 0 in phpMyAdmin.

Verder is het voorbeeld van Klaasjan zo gek nog niet. Controleer bij verzenden of de waarde van de checkbox gezet is en zo ja, zet je veld op 1.

Bij het uitlezen uit je db check je of je veld de waarde 1 heeft. Zo ja, dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" <?php if ($row['klaar']) echo 'selected'; ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Ton

Ton

13/04/2006 15:22:00
Quote Anchor link
Ik heb nog steeds geen idee wat ik fout doe want hij blijft alleen nullen in de database zetten
Bij controle bleek dat indien de checkbox is aangevink ik de waarde "on" meekrijg :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
pt_register('POST','Contant');
if($Contant=="")
{
$Contant="0";
}
if($Contant=="on")
{
$Contant="1";
}


$query="insert into ritten
(ritID,Datum,Start,Eind,Klant,Bedrag,Contant,Taxi,Costcenter,Notitie,attach) values ('".$ritID."','".$Datum."','".$Start."','".$Eind."','".$Klant."','".$Bedrag."','".Contant."','".$Taxi."','".$Costcenter."','".$Notitie."','".$attach."')";
mysql_query($query);
if ($Contant=="1")
{
$Showcontant=Yes;
}
if ($Contant=="0")
{
$Showcontant=No;

<tr><td>Contant: </td><td> <?php echo $Contant, $Showcontant; ?> </td></tr>


Ik zie hier onderaan de waarde steeds wisselen echter in de database veranderd niets !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ton
 
Bart Tuma

Bart Tuma

13/04/2006 15:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$query
="UPDATE ritten
(ritID,Datum,Start,Eind,Klant,Bedrag,Contant,Taxi,Costcenter,Notitie,attach) values ('"
.$ritID."','".$Datum."','".$Start."','".$Eind."','".$Klant."','".$Bedrag."','".Contant."','".$Taxi."','".$Costcenter."','".$Notitie."','".$attach."')";
mysql_query($query);
?>



misschien UPDATE gebruiken.......

//PS kan zijn dat ik het verkeerd heb begrepen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bart Tuma
 
Ton

Ton

13/04/2006 15:51:00
Quote Anchor link
UHM nee want ik voer hier een nieuwe row in. I zeg duidelijk tegen de query dat ie een 1 moet invoeren voor contant echter bijft ie nul geven.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2006 15:53:00
Quote Anchor link
In de query: Contant moet $Contant zijn.

Edit: Als je aan error handling zou doen had je een error gezien.
Edit2: De ene $var mét hoofdletter en een ander weer zonder hoofdletter geeft waarschijnlijk ook veel verwarring.
Edit3: Typo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Ton

Ton

13/04/2006 19:04:00
Quote Anchor link
Heb het inmiddels werkend, inderdaad een fout in de query.

Voor het oproepen van de waarde gebruik ik :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" NAME='Contant'  <?php if ($myrow["Contant"]=="1") echo 'CHECKED' ?>>


selected word genruikt bij een drop down niet bij een checkbox :)

In elk geval allemaal bedankt voor jullie hulp.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ton
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.