Trying to get property of non-object

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Philippe

philippe

21/05/2008 10:13:00
Quote Anchor link
ik krijg deze error:
Notice: Trying to get property of non-object in C:\website\apache2triad\htdocs\School PHP\project 2\test kmohelper\kmohelper\forum2.php on line 89 gepost door:

dit is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
            $sql2
="SELECT * FROM antwoord WHERE vraag_id=".$id.";";
            $resultaat2=mysql_query($sql2)or die(mysql_error());
            while($rij2=mysql_fetch_object($resultaat2)){
        ?>

<ul id="forum2">
<li>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
                    echo $rij2->antwoord_antwoord;
                    $sql10="SELECT nickname FROM ztblgebruiker WHERE gebruiker_id = $rij2->gebruiker_id";
                    $resultaat10=mysql_query($sql10)or die(mysql_error());
                    $test = mysql_fetch_object($resultaat10);
                    echo ' gepost door: '.$test->nickname;
                ?>


deze code heeft gewerkt, maar nu niet meer.

dit is de databank:
CREATE TABLE `antwoord` (
`vraag_id` int(4) NOT NULL default '0',
`antwoord_id` int(4) NOT NULL auto_increment,
`antwoord_naam` varchar(65) NOT NULL,
`antwoord_email` varchar(65) NOT NULL,
`antwoord_antwoord` longtext NOT NULL,
`antwoord_datumtijd` varchar(25) NOT NULL,
`gebruiker_id` int(11) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`antwoord_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=14 ;
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 08:02:39
 
Noppes

Noppes

21/05/2008 10:17:00
Quote Anchor link
Hoe ziet de query eruit nadat de vars eraan toegekend zijn?
Pas correcte mysql foutafhandeling toe!
 
Philippe

philippe

21/05/2008 10:19:00
Quote Anchor link
dit is heel de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    include ('db.php');
    session_start();
    error_reporting(E_ALL);
    $bla = $_SESSION['gebruiker'];
    //echo $bla;
    if(!isset($_GET['id']))
    {

        echo 'dit kan niet, ga terug waar je vandaan kwam';
    }
else
    {
        $id=$_GET['id'];
        $sql="SELECT * FROM vraag WHERE id=".$id.";";
        $resultaat=mysql_query($sql)or die(mysql_error());
        $rij=mysql_fetch_array($resultaat);

?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>KMOHelper</title>
<link href="css/normal.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<SCRIPT language="JavaScript">
function submitform()
{
document.vraagposten.submit();
}
unction resetform()
{
document.getElementById('reserv').reset();
}
</SCRIPT>
</head>

<body>
<div id="container">
<div id="head">
<div id="headerForum2">
<div class="leftVis"></div>
<div id="logo"><h1><a href="index.php">KMOHelper</a></h1></div>
<!--<div class="rightVis"></div>-->
</div>
<div id="headerForum2Nav">
<div class="leftVisBottom"></div>
<div id="navigation">
<ul>
<li><a href="index.php">Home</a></li>
<li><a href="registreren.php">Registeren</a></li>
<li><a href="contact.php">Contact</a></li>
<li><a href="uitloggen.php">Uitloggen</a></li>
</ul>
</div>
<!--<div class="rightVisBottom"></div>-->
</div>
</div>
<div id="main">
<div id="leftmenu">
<ul>
<li><a href="profiel.php">Profiel</a></li>
<li><a href="forum1.php" class="active">Vragen</a></li>
<li><a href="vraagposten.php">Vraag posten</a></li>

</ul>
</div>
<div id="content">
<h3 class="forumitem">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
                echo $rij['topic'];
            ?>

</h3>
<h4>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
                echo $rij['bericht'];
            ?>

</h4>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
            $sql2
="SELECT * FROM antwoord WHERE vraag_id=".$id.";";
            $resultaat2=mysql_query($sql2)or die(mysql_error());
            while($rij2=mysql_fetch_object($resultaat2)){
        ?>

<ul id="forum2">
<li>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
                    echo $rij2->antwoord_antwoord;
                    $sql10="SELECT nickname FROM ztblgebruiker WHERE gebruiker_id = $rij2->gebruiker_id";
                    $resultaat10=mysql_query($sql10)or die(mysql_error());
                    $test = mysql_fetch_object($resultaat10);
                    echo ' gepost door: '.$test->nickname;
                ?>

</li>
<!--<li class="oneven">
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetaur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut
labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetaur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut
labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco
</li>
<li class="last">
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetaur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut
labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetaur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut
labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco
</li>-->
</ul>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
            }
            $rij=mysql_fetch_array($resultaat);
            $bekeken=$rij['bekeken'];
            if(empty($bekeken))
            {

                $bekeken=1;
                $sql4="INSERT INTO vraag (bekeken) VALUES ('$bekeken') WHERE id='$id'";
                $result4=mysql_query($sql4);
            }

            else
            {
                $eenerbij=$bekeken+1;
                $sql5="UPDATE vraag SET bekeken='$eenerbij' WHERE id='$id'";
                $resultaat5=mysql_query($sql5)or die(mysql_error());
            }

            mysql_close();
        ?>

<table>
<form name="form1" method="post" action="toevoegen_antwoord.php">
<tr>
<td><strong>Naam:</strong></td>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
                            echo $bla;
                        ?>

</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top"><strong>Reactie:</strong></td>
<td><textarea name="antwoord_antwoord" cols="45" rij="3"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td><input name="id" type="hidden" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $id; ?>
"></td>
<td><input type="submit" name="Submit" value="Toevoegen"><input type="reset" name="Submit2" value="Wis velden"></td>
</tr>
</form>
</table>
</div>
</div>
<div id="footer">
<div class="copyright">&copy; 2008 PHILIPPE GUNS</div>
<div class="date">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    include('footer.php');
?>

</div>
</div>
</div>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    }
?>
 
Crispijn -

Crispijn -

21/05/2008 10:24:00
Quote Anchor link
je doet fetch object om de resultaten uit je database te halen maar je echoot het niet als een object

je zou eerder zoiets moeten hebben als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo $rij->topic;
?>


Edit:
nog beter is het om gewoon mysql_fetch_assoc() te gebruiken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Crispijn -
 
- wes  -

- wes -

21/05/2008 10:35:00
Quote Anchor link
Nog beter is om eerst wat aan de rest van je code te doen. $sql5 , wat zegt dat nou? Dat het toevallig je 5e query is. Lekker debuggen wordt dat . Maak er $sql_updhits of iets dergelijks van. je moet in 1 oogopslag al redelijk kunnen zien wat alles doen. Tis nu een zooitje
 
Crispijn -

Crispijn -

21/05/2008 10:35:00
Quote Anchor link
Helemaal mee eens wes ;)
 
Philippe

philippe

21/05/2008 19:24:00
Quote Anchor link
heb het opgelost.
bedankt voor jullie info. fout zat in een ander bestand
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.