T_STRING error in sql-query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timmy

timmy

24/07/2007 21:52:00
Quote Anchor link
ik krijg de error
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in H:\server1\xampp\htdocs\site\paginas\nieuwbericht.php on line 29
line 29 is $sql

ik weet dat jullie niet houden van zoek de fout maar wat doe ik fout?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$sql
= INSERT INTO mail (afzender, ontvanger, onderwerp, datum, inhoud, ip)
 VALUES ('$afzender','$target','$onderwerp','$datum','$inhoud','$ip');
 $query = mysql_query($sql);
 echo "verstuurd";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timmy
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:34:39
 
Ki ma

ki ma

24/07/2007 21:56:00
Quote Anchor link
$sql = "INSERT INTO mail (afzender, ontvanger, onderwerp, datum, inhoud, ip)
VALUES ('$afzender','$target','$onderwerp','$datum','$inhoud','$ip')" ;

duss de " " ; vergete..
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2007 21:57:00
Quote Anchor link
Quotes vergeten?
 
Timmy

timmy

24/07/2007 21:59:00
Quote Anchor link
:p jep ik ben een noob maar ik heb 2 uur geleden het boek php en mysql ( van computer totaal) gekregen mis kan ik daar meer kennis uit halen, bedankt voor de solve het werkt nu prima :D
 
Harm

Harm

24/07/2007 22:02:00
Quote Anchor link
Idd.

Als je het zonder '' '' doet dan leest hij alles als 1 functie dus doet het zo:

$sql = "INSERT INTO mail (afzender, ontvanger, onderwerp, datum, inhoud, ip)
VALUES ('$afzender','$target','$onderwerp','$datum','$inhoud','$ip')" ;

(VAN SANTHE)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/07/2007 22:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= "INSERT INTO mail (afzender, ontvanger, onderwerp, datum, inhoud, ip)
 VALUES ('"
.$afzender."','".$target."','".$onderwerp."','".$datum."','".$inhoud."','".$ip."')";
?>

het buiten je quotes halen van je variabelen is netter.

En als je een editor gebruikt die kleuren geeft (net zoals je hier in het codeblok ziet) spoor je dit soort fouten sneller op.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.