twee maal in één rij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wout van der Burg

Wout van der Burg

27/06/2008 09:26:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer een view te creeeren met rijen waarin ik tweemaal debiteurgegevens wil hebben.
Om een voorbeeld te schetsen hier mijn query zoals ik die nu heb;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
CREATE VIEW debiteur_details AS SELECT
"T1" ."debnr" "klantnr" ,
"T1" ."naam" "naam" ,
"T1" ."adres" "adres" ,
"T1" ."woonpl" "woonpl" ,
"T1" ."telnr" "telnr" ,
"T1" ."email" "email" ,
"T2" ."serie_num" "serie_num" ,
"T2" ."adres" "adres" ,
"T2" ."huisnr" "huisnr" ,
"T2" ."postcode" "postcode" ,
"T2" ."plaats" "plaats" ,
"T2" ."dealer_epa" "installateur"
FROM
"debiteur" "T1"
LEFT JOIN service "T2" ON "T1" ."debnr" = "T2" ."debnr"
?>


Hierbij wordt de tabel gevuld met klantgegevens en het adres waar het product van de klant zich bevind (dit kan afwijken). Nu is het ook mogelijk dat de installatie van het product wordt uitbesteed aan een installateur. Dit veld betreft een klantnr (installateur).
Nu wil ik van die installatuer ook zijn adres en woonplaats in dezelfde row hebben. Deze gegevens staan ook in de tabel 'debiteur' (T1).

Hoe kan ik dit het beste oplossen? Moet ik nu met WHILE werken of een andere functie gebruiken van SQL?
Ik kom er niet echt uit want de handleidingen etc zijn hier niet echt duidelijk in.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:55:18
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/06/2008 09:57:00
Quote Anchor link
Wat is de structuur van je twee tabellen T1 en T2?
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

27/06/2008 10:33:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met structuur, Jan? :)

Je bedoelt zeker welke veldsoorten er zijn en hoelang deze mogen zijn en etc..?
Hier kan ik helaas niet achter komen omdat ik hiertoe geen rechten heb.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wout van der Burg
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.