twee values in een veld van database opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Seb wd

seb wd

10/12/2008 22:55:00
Quote Anchor link
Hello kom geen simpel onderwerp vinden, maar wat ik graag wil weten is vast heel simpel.

Ik heb een formulier met twee velden. Deze velden wil ik bij het opslaan in een veld van de database laten opslaan.
Laat jullie niet alles zien, maar gaat om het volgende:

$veld1 = $veld2;
Werkt prima.

Maar nu wil ik $veld3 ook in $veld1 hebben, dus ik dacht:

$veld1 = $veld2 $veld3;
Maar dit werkt niet.

Het is vast simpel, maar ik kan nergens vinden hoe ik dit kan oplossen.

Seb.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 16:22:13
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/12/2008 22:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$veld1
= $veld2 . $veld3; //notice the .
?>


Trouwens, waarom zou je dat willen? Wat is hier de bedoeling van, misschien kan je het wel beter in 2 kolommen opslaan in je database?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 23:34:00
Quote Anchor link
Quote:
$veld1 = $veld2;
Werkt prima.


Knap, erg knap, op deze manier krijg ik het niet voor elkaar data in een database te zetten.
 
M Ypma

M Ypma

11/12/2008 00:06:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie
Denk niet dat de TS op dit sarcasme zit te wachten.
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

11/12/2008 00:48:00
Quote Anchor link
Wat doet die $veld2 dan en $veld3

zou je wat meer relevante code kunnen geven
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

11/12/2008 08:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$variabele
= 'waarde';
?>


Als $variabele al een waarde heeft, en later in het scriptje zet je nog een keer een waarde in $variabele, dan wordt het overschreven (als je het met een = doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$naam
= 'Dennis';

echo 'Ik ben '.$naam;
// Output: Ik ben Dennis

$naam = 'Mertens';

echo 'Ik ben '.$naam;
// Output: Ik ben Mertens

$voornaam = 'Dennis';

echo 'Ik ben '.$voornaam;
// Output: Ik ben Dennis

$achternaam = 'Mertens';
echo 'Ik ben '.$achternaam;
// Output: Ik ben Mertens

echo 'Ik ben '.$voornaam.' '.$achternaam;
// Output: Ik ben Dennis Mertens

$volledigenaam = $voornaam.$achternaam;
echo 'Ik ben '.$volledigenaam;
// Output: Ik ben DennisMertens;

$voornaam .= $achternaam;
echo 'Ik ben '.$voornaam;
// Output: Ik ben DennisMertens

?>


Snap?
 
Yorick17

yorick17

11/12/2008 08:50:00
Quote Anchor link
Je kunt ook gewoon een array gebruiken
 
Seb wd

seb wd

11/12/2008 10:32:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 10.12.2008 23:34:
Quote:
$veld1 = $veld2;
Werkt prima.


Knap, erg knap, op deze manier krijg ik het niet voor elkaar data in een database te zetten.


Achja, de rest heeft het wel begrepen en nu werkt het allemaal.
Bedankt voor de tips iedereen. Knap werk ;)

Seb.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/12/2008 10:41:00
Quote Anchor link
@seb

Nogmaals de vraag, waarom je het aan elkaar moet plakken voordat het de database in gaat?
 
Yorick17

yorick17

11/12/2008 10:42:00
Quote Anchor link
Meeste mensen willen data juist splitsen!!
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

11/12/2008 10:44:00
Quote Anchor link
yorick17 schreef op 11.12.2008 10:42:
Meeste mensen willen data juist splitsen!!
Ik heb ook vaak deze 'optie' nodig.
 
Seb wd

seb wd

11/12/2008 11:08:00
Quote Anchor link
Ik heb een script gemaakt met een invoerveld merk en een invoerveld type.
Deze wil ik daaran in een database kolom titel plaatsen. tevens worden merk in kolom merk en type in kolom type in database opgeslagen.
In het script had ik namelijk ook nog title staan, maar merkte gaandeweg dat dat dit merk en tpe was. Om alles nou weer om te gaan gooien had ik niet zo veel zin in, vandaar deze keuze.

Seb.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/12/2008 11:24:00
Quote Anchor link
@seb

Je database is duidelijk niet goed opgebouwd, het is zonde om het niet nu meteen om te bouwen, nu het nog kan.
Je hebt in je script nu ergens staan dat die $row['titel'] (of iets dergelijks) weergeeft. Verander dat gewoon in:

$row['merk'].' '.$row['type']

Dit heeft hetzelfde effect als wat jij nu aan het doen bent. (vergeet dan niet ook de kolom titel uit je tabel en query te halen)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.